Korona-ajan joulun kuuluukin olla erilainen

Pian vuosi 2020 on lopussa. Monena vuonna olen toivonut, että ensi vuosi olisi parempi. Nyt toivon sitä hartaasti, koska toinen yhtä raskas vuosi peräkkäin olisi paljon vaadittu. Koronarajoitukset ovat olleet raskaita ja niitä olemme noudattaneet niin hyvin, kuin olemme pystyneet. Asuntokauppariita, vastentahtoisesti vuokralla asuminen ja epätietoisuus tulevasta ovat välillä musertavia.

Joulua emme viettäneet tavallisesti sukuloiden, vaan päädyimme viettämään sitä kotona. Tänä vuonna joulupukki ei tullut, vaan lähetti tytölle terveisiä videon muodossa. Muutaman lahjan joulupukki toi terassille ja kuten meillä on ollut tapana, loput lahjat tulivat sitten meiltä, isovanhemmilta jne.


Soivan Sammakon jouluesitys oli tytölle mieluinen. Tänä vuonna ei voinut mennä katsomaan esitystä paikan päälle, joten leikittiin ja laulettiin kotona mukana.

Jouluruokien kanssa halusimme päästä mahdollisimman helposti. Tilattiin kaupasta ruokakassit noudettavaksi vähän ennen aattoa. Aattona syötiin hyvin, mutta mahdollisimman helposti.

Aamupala

Riisipuuroa, valmista rusina-luumumehukeittoa
Tuoremehua
Saaristolaisleipää

Lounas

Skagen-leipiä
Vihersalaattia

Päivällinen

Pipari-aurajuusto porsaanfilettä, viikiunahilloketta
Porkkana-, lanttu-, ja perunalaatikkoa
Vihersalaattia
Waldorfin salaattia


Oltiin varattu illaksi myös juustoja, hedelmiä ja skumppaa, mutta ne jäivät toiselle päivää. Laatikot ostettiin valmiina, jälkkäriksi kakku ostettiin valmiina leipomosta ja kaikki itsetehty valittiin sellaisia, mitä on helppo ja nopea tehdä.
Ja kuten kuvasta näkyy, niin paksusti voidaan. Aattona viikkoja oli 15+4. Ensimmäisessä raskaudessa vähän yli puolen välin sain useampia kysymyksiä, että jäänkö pian äitiyslomalle. Yritän olla ahdistumatta vatsan koosta, kun nyt näyttää siltä, että vatsasta kasvaa ihan yhtä suuri kuin ensimmäiselläkin kerralla.Toivottavasti sinullakin oli ihana joulu. 

 

3 kommenttia

Hei, jätäthän kommentin! :)