4+1 helppoa pääsiäisaskartelua taaperolle


Pääsiäisruohopurkki

Kuka ei olisi maitopurkista rairuohopurkkia askarrellut? Purkin voi koristella monella tapaa. Meillä taapero leikkasi purkkiin pääsiäismunat jotka hän koristeli piirrellen. Myös tarroilla koristelu oli kivaa.

Purkkiin voi istuttaa rairuohoa tai piilottaa suklaamunia.Pääsiäispupu tai kissa

Piirsin lyijykynällä apuympyrän, jonka lapsi värjäsi haarukalla sormiväriä painaen. Lapsi halusi tehdä kissalle viikset, nenän, korvat ja lopuksi piirtää vielä vartalon.
Sormiväripupu

Tämä askartelu vaati keskittymistä muutaman istunnon verran. Minä leikkasin ja kiinnitin pupun kuvan paperiin ja lapsi paineli sormivärillä mahdollisimman paljon sormenjälkiä paperiin. Työn kokonaan kuivuttua pupu otettiin paperista irti ja taideteos oli valmis.


Pääsiäismuna

Ensin muna leikattiin ja maalattiin. Vesivärin kuivattua lapsi sai liimata koristeita erikeeperillä. Tämä homma oli niin kivaa, että kolmevuotias jaksoi puuhata liiman kanssa hyvän tovin. Pienten koristeiden kiinnittäminen itse liimalla on myös hyvää harjoitusta hienomotoriikalle.


Värityskuvat

Aina ei jaksa ottaa esille askartelutarvikkeita, auttaa leikkaamisessa tai siivota liimaa päydänkannesta. Netistä löytyy paljon ilmaisia askartelukuvia, kun googletat englanniksi! 

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)