Hometalo ja neljäs osoite puolen vuoden sisällä

Nyt kävi näin. Emme purkaneet kaikkia muuttolaatikoita meidän uudessa, loppuelämän kodissa. Hyvä niin.

Ostettiin meidän uusi ihana koti ja myytiin meidän vanha, hiukan liian pieni asunto. Uuteen kotiin ei päästy muuttamaan heti, koska siellä asuivat meitä ennen vuokralaiset. Muutettiin muutamaksi kuukaudeksi väliaikaiskotiin vuokralle. Rempattiin uusi koti sen vapauduttua ja muutettiin sisään.


Aloin epäillä ongelmia. Astma alkoi vaivata vuosien tauon jälkeen, mutta uskoin sen johtuvan leudosta talvesta. Ei johtunut.

Homekoira kävi ja merkkasi samat kohdat, joita minä epäilin. Homekoiran ohjaaja rauhoitteli ja sanoi, ettei mitään isompaa välttämättä löydy. Tuudittauduin ajatukseen ja olin varma, että uudesta kodista tulee vielä koti.

Koiran merkkaamat kohdat tutkittiin tarkemmin.

Rakennenäytteiden odottaminen oli kamalaa. Odotus vei kolme viikkoa. Viimein raportti tuli sähköpostiin.

"Runsaasti mikrobeja. Sisältää myös kosteusvaurioindikaattori laleja."

"Tulokset viittaavat mikrobikasvustoon."

"Näytteessä voidaan katsoa esiintyvän mikrobikasvustoa."

"Laji voi tuottaa toksiineja."

"Rakenteissa on alkanut mikrobivaurioituminen."

Jos meillä oli viime syksynä kiire löytää väliaikaiskoti muutamassa viikossa, tuli meille nyt hätä löytää vuokrakoti. Koti oli löydyttävä heti ja sen piti olla sellainen, jossa voisin jatkaa töitäni.

Ei mennyt montaa päivää, niin saatiin vuokra-asunto. Suurin osa tavaroista on jo muutettu ja arki alkanut. Epävarmuus meidän taloudellisesta tilanteesta on kuitenkin suuri. Meillä on kohtuullisen hintava vuokra-asunto (tällä hinnalla lyhennettäisiin ison talon asuntolainaa) sekä oma asunto, josta pitää vastikkeet maksaa. Laina on nyt lyhennysvapaalla.Muuttaminenkin maksaa. Se maksaa rahaa, paljon aikaa ja kaiken energian. Se maksaa minulle palkattomia päiviä ja kaikki vuosilomapäivät.

Meillä on vanha koti, väliaikaiskoti, uusi koti ja nyt tämä vuokra-asunto. Surettaa, varsinkin meidän 3-vuotiaan takia. Eikä ole kiva kertoa meillä hoidossa oleville lapsille ja heidän perheille, että "hei me muuten taas". 

Tuntuu pahalta, kun lapsi kysyy, koska me taas muutetaan. Ja kun hän sanoo, että muuttaminen on typerää, kun ette ehdi leikkiä mun kanssa.

6 kommenttia

  1. Eeeeei kovasti voimia sinne asuntokuvioiden selvittelyyn! 👌🏼

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, että asiat selviäis pian <3 Voimia!

    VastaaPoista
  3. Voi ei, kuulostaa kyllä kamalan raskaalta. Tuntuu turhalta sanoa yhtään mitään. Toivon kuitenkin, että asiat voisi kääntyä parhain päin ja taloudelliset asiat järjestyisivät <3

    VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)