Puoli vuotta kulunut - emme pura muuttolaatikoita vieläkään

Luulin, että vuosi 2019 olisi hullu. Myytiin meidän unelmakoti, ostettiin uusi koti, asuttiin väliaikaisasunnossa. Mies vaihtoi työpaikkaa muutaman kerran. Minun työssäni oli isoja muutoksia.  Vaikka lähes kaikki muutokset olivat positiivisa, olivat ne myös aika rankkoja. No, kannattiko?

Kunpa voisin sanoa, että kannatti. Mutta ei kannattanut. Viimeiset kuukaudet meidän elämä on ollut suomeksi sanottuna ihan perseestä.

Joulukuussa saatiin meidän uusi koti meidän käyttöön. Asunnossa olleet vuokralaiset muuttivat pois ja saatiin aloittaa pintaremppa. Parketit hiottiin, katot maalattiin ja makkareihin laitettiin ihanat värikkäät tapetit. Rahaa ja monta ansaittua lomapäivää paloi remonttiin. Vihdoin joulun jälkeen pääsimme muuttamaan omaan kotiin.

Kaksi muuttoa vain kuukausien sisään oli jo rankka pursitus itsessään. Kaikki muut muutokset päälle, niin alkoi olla jo aika kaikkensa antanut olo.Jossain vaiheessa huomasin, että asunnossa haisee tunkkaiselta. Sen jälkeen huomasin vaatteissa tunkkaista hajua ja aloin jo itse paikantamaan, missä ongelmia voisi olla. Kukaan muu ei huomannut mitään hajua missään. Kutsuttiin varmuuden vuoksi homekoira käymään, siitä kirjoitan myöhemmin.

Oltiin harkittu homekoiraa jo ennen asuntokauppoja. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, ettei kannata maksaa 390 euroa, koska ostettava asunto on vain asunto-osake, eikä omakotitalo. Mikään ei kaupantekotilanteessa epäilyttänyt ja kosteusmittausten mukaan asunto oli täysin kunnossa.

Olisi kuitenkin kannattanut maksaa muutama satanen.
Nyt voin katkerana vain miettiä, miksi myytiin meidän ihana vanha koti. Miksi laitettiin elämä ihan sotkuun vapaaehtoisesti? Nyt on ikävä sitä liian pientä keittiötä, ahdasta eteistä, lähikaupan myyjää ja ohi kulkevia tuttuja koiranulkoiluttajia. Juuri niin kuin pelkäsin käyvän.

Heinäkuusta saakka meillä on ollut osa tavaroista muuttolaatikoissa. Muuttolaatikoita on siellä täällä, koska varsinkaan nyt ei uskalleta laatikoita purkaa ja asettautua yhtään mihinkään. Asunto on sotkuinen, kun tavaroille ei ole paikkaansa. En edes tiedä, onko tämä meidän koti.

Eikä me edes tiedetä, koska tämä epätietoisuus loppuu.

5 kommenttia

 1. Tsemppiä ja sympatiaa täältä! Todellakin tiedän miltä tuntuu, koska meillä on vähän samanlainen hullu vuosi takana ja asuntostressiä. Mun työt on heitellyt perhettä pitkin poikin maailmaa sen jälkeen, kun lapsen syntymän jälkeen palasin töihin: oltiin ensin puoli vuotta ulkomailla ja syksyllä sain Suomesta uuden työn mutta eri kaupungista missä asuttiin. Päätettiin muuttaa Espoosta Turkuun, koska laskelmoitiin, että se oli ainoa järkevä ratkaisu uusien työmatkakuvioiden ja päiväkotirumban kanssa. Siltä vaikuttikin: löydettiin ja ostettiin asunto, joka on loistosijainnilla ja paljon isompi kuin entinen, päiväkotipaikka järjestyi ihan naapurista ja kun vanhakin asunto viimein meni kaupaksi, kaiken piti alkaa olla hyvin. Mutta meilläkin on hajuongelma! Yhdessä huoneessa haisee kummalliselta, ja sen huomaa oikeastaan vasta, kun ovea pitää jonkin aikaa kiinni - joten asunnon näytöillä ei kiinnitetty siihen mitään huomiota. Kyseisestä huoneesta piti tulla lapsen huone, mutta nyt se on tyhjillään, kunnes tiedetään, mitä haju on. Toivon, että kyse on vain siitä, että korvausilmaa tulee pistorasioiden kautta rakenteista ja kolojen tiivistäminen auttaa, mutta koko ajan on kauhea murhe, että mitä jos onkin hometta tai muuta vaarallista :( Ja asian selvittely pitää hoitaa taloyhtiön kanssa ja kaikki etenee ihan tuhottoman hitaasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi samanlaiselta ongelmalta, kun meidän ongelma! Voi olla harmitonta, tai sitten ei. Toivottavasti saatte asiaan pian ratkaisun. <3 Me otettiin homekoira omaan pikkiin, niin saatiin alku hoidettua ripeästi. Nyt kaikki sujuukin tuhottoman hitaasti, mikä stressaa paljon.

   Poista
 2. Hei mitähän teille ja kotikuviolle nyt mahtaa kuulua? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asutaan nyt TAAS väliaikiasasunnossa ja odotetaan myyjien vastausta meidän reklamaatioon. :(

   Poista
 3. Inhottavaa että voikin sattua yhdelle perheelle niin paljon epäonnea. Yleensä kosteuskartoitus on kyllä tehokas, ainakin Turun seudulla tuttavani välttyi isommilta ongelmilta sen ansiosta. Toivottavasti uusi vuosi tuo mukanaan myös parempaa onnea.
  https://kuivatalo.fi/kosteuskartoitus/

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)