Haluan mukaan Asuntokaupat sokkona -ohjelmaan

Haaveilen isommasta asunnosta. Haluaisin ison tiskikoneen kapean sijaan, sekä yhden jääkaappipakastimen sijaan kaksi. Etuovi kuuluu nettisurffauksen vakiosivuihin. Asuntonäytöissä me käydään kuitenkin harvakseltaan, koska usein myytävät asunnot eivät vaikuta edes ilmoituksen perusteella potentiaalisilta.

Useimmiten ensimmäisessä näytössä joku ei klikkaa toivotusti. Viimeistään haaveet isommasta kodista kaatuu asuntojen kuntokartoituksia lukiessa. Jos haaveilet homekodista, niin kysy minulta! Kaikista eniten olen rakastunut asuntoihin, joissa on kuntokartoituksessa ilmennyt ongelmia kosteuden kanssa.

Asuntokaupat sokkona ohjelmassa tehdään ohjelman nimen mukaisesti asuntokaupat asuntoa näkemättä. Tämä sopisi meidän perheelle, koska me ei varmasti miehen kanssa tulla koskaan löytämään meidän molempien mieltymystä vastaavaa isompaa asuntoa. Nälkä kasvaa syödessä ja useita näyttöjä läpi käyneinä meille on muodostunut monia kriteerejä, jotka asunnon pitää täyttää.


Viisi kriteeriä:

 1. Hinta maksimissaan 210 000
 2. Sijainti palveluiden lähellä, ns. "hyvällä alueella". Tai sitten jossain perämetsässä, missä olisi koulu kuitenkin kohtuullisen matkan päässä...
 3. Oma pieni piha tai kunnon kokoinen parveke
 4. Neljä huonetta, suuri keittiö ja kaksi vessaa
 5. Ehdottomasti homeeton 
 
Harras toive minulla on, että saisimme seuraavaan kotiin muuttaa nykyisestä suoraan. En haluaisi asua välissä vuokralla enkä haluaisi myydä meidän nykyistä asuntoa pois, ennen kuin toinen vähintään yhtä ihana olisi löytynyt. Meidän nykyinen asunto on niin rakas 3h+k omalla pienellä pihalla, lähellä kaikkea.

Joka toinen ajatus on, ettei me tarvita isompaa ehkä koskaan. Ja joka toinen ajatus on se, että olisi kiva, jos tiskikonetta ei tarvitsisi tyhjätä ja täyttää näin usein. Ja olisihan se kivaa olla kaksi vessaa sitten kun koko perhe sattuu olemaan vatsataudissa yhtä aikaa.


Katsoitko sinä Asuntokaupat sokkona? Millaisia ajatuksia ohjelma herätti sinussa?

18 kommenttia

 1. Meidän talo oli etuoven kuvien perusteella tylsä ja näytti ahtaalta (vaikka 140 neliötä) tässä on. Mentiin kuitenkin katsomaan. Autolla kun ajettiin pihaan, niin pelkkä piha tuntui jo kodilta. Ja ovi kun aukes.. se oli rakkautta ensihetkestä. Ja se kuvien otto tästä talosta on hankalaa, kun olen itsekin yrittänyt ottaa.:D Parasta tässä talossa on se, että tämä on vuonna 2014 rakennettu ja menee hinnaltaan melkein tuohon teidän maksimiin. Homekokemuksia kun täälläkin on, haluttiin mahdollisimman uusi, mutta rakentamiseen ei olis varat riittänyt (koska halutaan, et tontti on oma, ei vuokra). Mä en myöskään halunnut muuttaa vuokralle välissä ellei olis ollu ihan pakko. Tää on ihan maalla. Päiväkoti ja ala-aste on 500m päässä mut kaikki muu 9kilometrin päässä, mut meitä tuo ei oo yhtään haitannut, päinvastoin, nautin tästä rauhallisuudesta ja jos kaupunkiin haluaa, niin 15minuuttia ja on siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä sijainnilta. :) Tuon tyylistä itsekin harkitsen kovasti. Toisesta puolisoista en niinkään tiedä. :D

   Meillä oli yksi asunto myös sellainen, että kuvissa ahdas ja tylsä ja heti eteisessä ihan täydellinen. Asunnossa oli kuitenkin ollut mikrobivaurio, joten ei uskallettu sitä ostaa. Vieläkin harmittaa, koska paikka oli meille ihan täydellisen tuntuinen. :(

   Poista
 2. En ole katsonut, mutta minusta ei olisi kyllä sokkona ostamaan kun taidan olla aika kranttu :D

  VastaaPoista
 3. Me ollaan etsitty pian 5 vuotta isompaa kämppää. Meillä on aika lailla tuo sama hintakatto. Toki joustoa toisi mikäli oman myisi ensin pois, mutta haluaisimme muuttaa suoraan uuteen.

  Meillä oman haasteensa tuo se että esikoinen memee syksyllä kouluun ja hän menee erityisluokalle. Tällä hetkellä meillä sijaitsee erityisluokka puolen kilometrin kävelyetäisyydellä. Seinät vaan tulee vastaan nykyisessä. Näillä näkymin meille on tulossa syksyllä neljäs lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea tulevasta vauvasta!! <3

   Mä haluaisin myös että koulu olisi lähellä. Ja mieluusti mahdollisimman terve sisäilmaltaan, mitä Vaasassa on mahdottoman vaikea löytää. :(

   Poista
 4. En ole ehtinyt vielä katsoa ohjelmaa mutta on suunnitella katsoa. Minua kiinnostaa nähdä siinä nimenomaan pariskuntien ilmeet ja fiilikset kun heidät viedään heille ostettuun entisessä kunnossa olevaan asuntoon. Näin jonkun ohjelman mainoksen, jossa pariskunta oli ihan poissa tolaltaan.

  En itse usko, että koskaan menisin mukaan tähän ohjelmaan. Haluan päästä itse kokemaan myös fiilikset asunnossa. Kun aikoinaan mentiin katsomaan nykyistä kotia tiesin heti jo ulko-ovella, että haluan tämän asunnon vaikka en ollut edes vielä nähnyt kuin eteisen. Fiiliksen aistii kyllä :) Mutta en siis mitenkään tuomitse ohjelmaa tai siihen mukaan lähteviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse odottanut ohjelmalta suuria, mutta tykkäsinkin siitä paljon!

   Mua harmittaa suuresti, että se fiilis on tullut meillä muutamassa talossa, jotka on kuntokartoituksessa sitten todettu kosteiksi.:'(

   Poista
 5. Mä en kattonut ohjelmaa, mut se herättää mussa ehkä hiukan samanlaisii ajatuksii kun ensitreffit alttarilla :D ei ehkä ois mun juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ensitreffit alttarilla (autocorrect ehdotti seksitreffit:D) olisi ehdoton nou nou myös, mutta tällainen asuntojuttu vois olla mun arvoihin ja tarpeisiin sopiva. :D

   Poista
 6. Mä katsoin tätä ohjelmaa pelon ja kauhun sekaisin tuntein :-DD En varmaankaan uskaltaisi antaa rahojani muiden käytettäväksi näin tärkeässä asiassa, vaikka toisaalta ammattilaiset takuulla osaavatkin hoitaa hommansa. Ymmärrän toisaalta kyllä myös teitä / heitä, jotka sen tekisivät - tuossa konseptissa on jotakin todella kiehtovaa. Ehkä juurikin se helppous ja se, että kaukaa voi joskus todella nähdä asiat paremmin, kuin läheltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä pitäisi kyllä olla tosi kova luotto ammattilaisen taitoihin. Kaukaa voisi tosiaan nähdä paremmin, kuin kauan läheltä katsoneena...

   Poista
 7. Olen kyllä nähnyt ohjelmasta mainoksia mutta en katsonut vielä. Voisi olla ihan mielenkiintoinen ohjelma, jotenkin vaan tulee fiilis että onko se kuitenkin tekemällä tehty ohjelma... :D no täytyy katsoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäsin ohjelmasta, vaikka ennakkoon se ei kiinnostanut vaan katsoin sen miehen ehdotuksesta. :D

   Poista
 8. En ole katsonut kyseistä ohjelmaa, ainakaan vielä :) Itsekin haaveilen uudesta kodista, tosin vaikka vuokrakodista, mutta nekin on niin harvassa tällä meidän aluella. Niin vähän kukaan haluaa muuttaa nähtävästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosituilta alueilta on kyllä vaikea löytää sitä oikeaa. Itsekin olen aika tarkka siitä, mitkä alueet itselleni kelpaa ja tuntuu hyviltä.

   Poista
 9. Itse muutin juuri pienempään asunto ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Etenkin kun muuton myötä tavaramäärä väheni merkittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto on kyllä loistava tilaisuus hankkiutua ylimääräisestä eroon.

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)