Järjestä kahdenkeskeiset treffit - vaikket saisi lastenhoitajaa

Epämääräistä sälää seilaa pitkin asuntoa. Tasolla on maksamattomia laskuja, lukemattomia lehti ja asioista, jotka täytyisivät tehdä. Kuivausrummuttomassa kodissa pyykkiteline on olohuoneen vaikio kauhistus.


Meillä ei ole ollut kahdenkeskeistä aikaa oikein nimeksikään tytön syntymän jälkeen. Olemme olleet yhden kerran yhdessä miehen kanssa poissa tytön luota. Menimme Prismaan ruokaostoksille. Iltaisin tyttö nukahtaa noin 20:45, ja yhteinen ilta-aika käytetään tv:n katseluun tai omien juttujen tekemiseen vierekkäin. Keskustellaan, mutta kovin kiireetöntä yhdessäoloaikamme ei ole. Aina on tv, kirja, tietokone tai joku kotityö välissämme. Paitsi yhdellä Prismareissulla. Eikä se oikein riitä.

Olen aina välillä miettinyt, että pitäisi pitää treffit edes kotona tytön nukkuessa. Pari tuntia kiireetöntä yhdessäoloa. Koska aikaa on vähän, ei yhteisen illallisen valmistaminen ja siivous voi kuulua treffi-illan ohjelmaan.

Silti vietimme melko täydelliset treffit yhtenä perjantai-iltana. Ennen treffejä siivosin keittiön tasot puhtaaksi rojuista, pyykkitelineen kannoin ulos pakkaseen - pitäähän pyykki raikastaa! Tytön nukahdettua tilasimme noutoruokaa alkupaloineen. Jälkiruokaa ja viinipullo löytyi omien kaappien kätköistä.

Pakko sanoa, että houkutus tv:n edessä syömiseen oli suuri. En ymmärrä miksi. Jätettiin kuitenkin tv, puhelimet, kirjat ja laskunmaksut syrjään. Ajattelin jopa, että ehkä syödään jälkiruoka jotain kivaa ohjelmaa katsoen olohuoneen puolella... MIKSI?

Ilta meni kivasti. Ruoka ei ollut parasta mahdollista, enkä minä ollut "treffikunnossa", vaikka aluksi ajattelin panostaa myös omaan ulkonäkööni. Kynttilänvalossa kukaan ei tosin huomaa meikitöntä naamaa tai sotkuista pompulakampausta. Pääasia oli, että on tunnelmallista, ja ettei sitä pyykkitelinettä näy lähelläkään!
Meillä oli paljon juteltavaa. Ei mitään suurta, mutta pieniä asioita joista olisi hyvä joskus jutella rauhassa. Ruokaa ei tarvinnut odottaa, eikä viinilasillinen hetkauttanut treffibudjettia. Jälkiruokakin syötiin pöydän ääressä rauhassa jutellen - ei tv:n ääressä.

No, kuinka kävi treffien virallisen osuuden jälkeen? Mentiin sohvalle katsomaan tv:tä vierekkäin. Alle 10 minuuttia ja minä olin unessa. Eikä se haitannut yhtään, vaan sovittiin, että pidetään uudet treffit pian. Ei meidän tarvitse odottaa lapsenvahtia tai kolmea vuotta seuraavia. Tai sitä, että pysyisin perjantai-iltana hereillä yli kymmeneen.


Miten sinä hoidat parisuhdetta?
Voisiko treffit kotona olla hyvä idea?

6 kommenttia

 1. Me ollaan peräti kertaalleen miehen kanssa käyty ulkona syömässä neidin syntymän jälkeen, voisi sen tässä jossain vaiheessa uusia sekä yrittää harrastaa myös noita kotitreffejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan nyt vihdoin käyty ilman tyttö kaksin syömässä! Oli se hienompaa kuin nämä kotitreffit, vaikka on kotona syöminenkin ihan hyvä vaihtoehto. :)

   Poista
 2. Vastahan me oltiin viikonloppu Tallinnassa... Eiku siitä on jo vuosi. Liian harvoin tulee vietettyä kahdenkeskistä aikaa. Poikien ollessa pieniä meillä oli tuollaisia kotitreffejä. Nyt on vain sohvailtapaloja. Pitäisi ryhdistäytyä! Ensi viikolla olisi hääpäiväkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvailtapalat on meillekin vähän liian tuttuja! Toivottavasti keksitte jotain kivaa hääpäivälle. :) Mekin vietetään ensi viikolla hääpäivää. <3

   Poista
 3. Treffit kotona kahden kesken kuulostaa kyllä myöskin yhtä ihanalta siinä missä ravintolassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotitreffit on joissakin tilanteissa jopa paremmat, kuin ravintolassa käyminen. :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)