Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri: DIY karkkikuusi & teekuusi

Tule mukaan seuraamaan Kaksplussan blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka päivä aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua tai annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin - ja paljon muuta! Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!

Karkkikuusi ja teekuusi ovat hauska lahja tai koriste omaan kotiin. Olen monena vuotena aikonut askarrella karkkikuusen, mutta en ole koskaan raaskinut ostaa styroksista kartiota, jonka luulin siihen tarvitsevan. Karkkikuusen ja teekuusen voi kuitenkin toteuttaa myös hieman ekologisemmin pelkästä kartongista! Kartongin ja herkkujen lisäksi tarvitset kuusen kokoamiseen kuumaliimaa.


Näin teet karkkikuusen

 1. Tee ensin pahvista kartio. Mitoita katio karkkimäärän mukaan - karkia menee kuuseen paljon enemmän kuin uskoisit. Minun kuuseeni meni kaksi pakettia suomikohvehteja, yhteensä 500 grammaa.
 2. Liimaa kartioon kuumaliimalla karkkeja kiinni. Varo polttamasta sormiasi, mutta muista pitää karkkia kiinni hetken liimassa niin, että liima ehtii hiukan jähmettyä. Aloita liimaaminen kuusen alaosasta, ylöspäin kerroksittain edeten.
 3. Koristele kuusi nauhalla, latvatähdellä tai millä ikinä keksitkään.
 4. Jos kuusi menee lahjaksi, voit piilottaa onton kartion sisään esimekiksi lahjakortin, villasukat tai jotain muuta!


Näin teet teekuusen

 1. Tee pahvista kartio tai ota tyhjä talouspaperirullan hylsy. Minun kuuseni on tehty talouspaperirullan hylsystä.
 2. Koristele kuusen jalka paperilla, maalamalla tai koristeteipillä.
 3. Liimaa teepussit kuumaliimalla kerroksittain. Aloita alhaalta.
 4. Koristele kuusi nauhalla tai latvatähdellä. Talouspaperirullasta tehdessä laita umpeen kuusen yläpää esimerkiksi koristeteippiä käyttäen.
 5. Piilota kuusen sisään halutessasi lisäyllätys lahjan saajaa varten.
Kurkkaa myös kaikkien muiden Kaksplussan blogiverkostolaisten joulukalenteriluukut! Eilinen luukku aukesi Leikillistä -blogissa, missä askarreltiin ihania jouluaskarteluja lasten kanssa.


Huominen luukku aukeaa Mrs Eriksson's Room -blogissa, mistä löydät vinkkejä joulunodotukseen sopivista kirjoista.

2 kommenttia

 1. Vau mitä herkkukuusia! Karkkikuusen teko alkoi kiinnostaa kovasti, ihan kotikäyttöön :) Kiitos vinkeistä!

  Ihanaa joulun aikaa teidän perheelle <3

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)