Vinkkejä kuvakaaoksen kuriin saamiseksi

*Kaupallinen yhteistyö Ifolorin kanssa

Lapsemme täyttää pian kaksi vuotta. Teetettyjä kuvia hänestä on vain muutama. Ensihetket, juuri 1-vuotta täyttänyt tyttö, ensimmäiset askeleet ja moni muu tärkeä hetki on tallennettu kuviin. Kuvat lojuvat tietokoneen kovalevyllä, vaikka paperikuvista tykkään. Valokuvaurakka tuntuu vaivalloiselta ja pelkkä ajatuskin kuvien lajittelusta uuvuttaa.

Minun ja miehen valokuvat ja muistot ensitapaamisesta meidän häihin saakka on tallessa paperikuvina. Olen liimannut valokuvia, kirjoittanut selostuksia ja laittanut talteen tärkeitä lippuja ja lappuja. Kauniisti askarreltu muistokirja on ihana selattava. Toivoisin, että kaikki tärkeät hetket olisivat samanlaisiin muistokirjoihin talletettu.

Minun on ollut kuitenkin myönnettävä, ettei aikani ja jaksaminen riitä enää moiseen. Meidän häistä otetut valokuvatkin ovat yhä kehittämättä! Valokuvat ovat minulle tärkeitä, joten ne pitäisi saada kauniisti yhteen paikkaan, vaikka kovatöisimmät projektit on pakko tässä elämänvaiheessa hylätä. Kuvat eivät mieluusti saisi viedä hirveästi tilaa... keskeneräiset skräppäysprojektini valtaavat yhä hirveästi kaappitilaa.

Kuvista teetetty kuvakirja tuntuu tarpeeksi helpolta ratkaisulta. Se ei ole aivan yhtä persoonallinen kuin skräpätty muistokirja, mutta paljon parempi kuin irtonaiset valokuvat tai valokuvatiedostot tietokoneen kovalevyllä.


Aukeama kuvakirjasta, kirja aukeaa kauniisti

 

Muutama vinkki kuvakaaoksen haltuun saamiseksi:


 • Mieti, millaisia kirjoja haluat tehdä? Yhden kirjan yhdestä isommasta elämän tapahtumasta vai jokaisesta vuodesta yhden kirjan? Minä päädyin siihen, että teen jokaisesta vuodesta yhden kirjan. Näin mukaan mahtuu myös tavallisia arjen hetkiä erityisempien hetkien lisäksi.
 • Aloita tekemällä yhtä kuvakirjaa kerallaan. Kuvakirjan tiedoston saa ainakin Ifolorin ohjelmalla tallennettua, joten yhdeltä istumalta urakkaa ei tarvitse tehdä. 
 • Jos kuvaat paljon, hyväksy, etteivät kaikki ihanat kuvat voi päästä kansien väliin ellet sitten halua, että kirjahyllysi täyttyy sadoista kuvakirjoista...
 • Kun pahin kaaos on selätetty, tee suunnitelma tulevan varalta. Itse päätin, että teen jokaisen kuukauden lopulla muutaman sivun kuvakirjaa ja tilaan aina seuraavan vuoden alussa edellisen vuoden kuvakirjan.
 • Älä pihistele kuvarkirjan laadussa. Päädyin Ifolorin valikoimasta laadukkaimpaan Premium-kuvakirjaan, onneksi. Kuvakirjan pariin palataan kerta toisensa jälkeen, joten kirjan hyvä laatu ja luettavuus ovat tärkeitä.

9 kommenttia

 1. Ifolorin kuvakirjat on kyllä näppärä keksintö. Minä olen jo useamman vuoden ajan laittanut aina yksiin kansiin eletyn vuoden ja tällaisia vuosikirjoja onkin kirjahyllyyn kertynyt aina vuodesta 2008 asti. Siihen päälle sitten vielä jokaisen lapsen ensimmäinen vuosi kirjana ja kaikki muut esim. yhden matkan matkakirja. Näitä kirjoja meillä laspetkin selaavat erittäin mielellään.

  VastaaPoista
 2. Tää tulikin hyvään saumaan! Oon ajatellut et tekisin joukulahjoiksi pojille kuvakirjat. On meinaan ”vähän jääny” kuvien kehitys 😅🙄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota illalla omaa-aikaa, vähän viiniä ja herkkuja! Tuloo hyvät kuvakirjan ihan huomaamatta. ;)

   Poista
 3. Ihana idea tuo kuvakirja! Kun kuvia on kahdella puhelimella ja tietokoneella niin on aika kaaos. Tuollahan ne saa pakettiin. Ja loistava joululahjaidea isovanhemmille.

  VastaaPoista
 4. Me tehdään kanssa joka vuosi kuvakirjat. Lapset tykkää selata niitä ja keksitään aina uusia satuja kuvista. :)

  VastaaPoista
 5. Nää kuvakirjat ovat kyllä tosi näppäriä! :)

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)