Taaperon kestäviä kotimaisia vaatteita Aaretilta (sis. alekoodi)

Kaupallisessa yhteistyössä Aaretti ja KidSpot

Meidän perheessä yritetään tehdä kaikki vaateostokset eettisesti kestävästi. Kaikkia vaatteitamme emme pysty ostamaan vielä kotimaisina tai käytettyinä, mutta suunta on koko ajan oikea. Etenkin lapsen vaatteet ovat ostettu pääasiassa kirpputorilta tai pieniltä kotimaisilta merkeiltä. Uusinta uutta meillä ovat Aaretin uudet vaatteet, jotka ovat ihastuttaneet tyttöä ja minua.
Eettistä ja ekologista

Aaretti on suomalainen, tarkemmin kirkkonummelainen, lastenvaatemerkki. Kaikki Aaretin vaatteet suunnittelee ja valmistaa kahden lapsen äiti Hanne. Kotimaisuus, ekologisuus ja laadukkuus ovat Aaretin arvoja ja ne sopivat myös meidän perheelle. Mikään ei ole mielestäni yhtä surullista, kuin kaunis lastenvaate, joka menee muutamassa pesussa huonoksi - yleensä nuo vaatteet ovat myös ommeltu surkeissa olosuhteissa, pahimmillaan ompelijana on ollut lapsi.

Suomalaisia ja ekologisia vaatemerkkejä löytyy koko ajan enemmän. Aaretin tuotteista entistä ekologisempia tekee mielestäni niiden pitkä käyttöikä. Kuvissa tytöllä olevat vaatteet ovat vielä noin yhden koon liian isoja, mutta ne ovat jo hyvin käytettäviä kun resorit ovat käännettyinä. Frillamekon pitkät resorit hihoissa ja legginssien mitoitus tekevät niistä pitkäikäiset vaatteet. Legginssit ovat tarpeeksi napakat vyötäröltä ja käännettävät resorit lahkeissa mahdollistavat käytön pitkään. Tiedän, että nämä vaatteet tulevat olemaan tytöllä käytössä pitkään.
Mukavaa ja käytännöllistä lapselle

Mielestäni tärkeintä lastenvaatteissa on niiden käytännöllisyys. Lapsen pitää pystyä liikkua ja leikkiä vapaasti, ilman puristavia vaatteita tai vaatteita, joiden likaantumista ja rikkimenemistä täytyy pelätä. 

Meidän tyttö on hoikka, minkä takia sopivien housujen löytäminen on ollut vaikeaa. Haluan ostaa housuja, joissa on kasvunvaraa. Yleensä kasvunvaralliset housut kuitenkin tippuvat päältä  ja näyttävät telttamaisilta. Saamamme Aaretin legginssit olivat hoikalle tytöllemme todella passelit: Vyötärö nousi niissä tarpeeksi ylös ja oli pehmeä ja mukavan tuntuinen, olematta kuitenkaan liian löysä. Legginssit olivat myös tavallisia hieman paksummat, joten ne sopivat hyvin talvikäyttöön. Tarpeeksi kapeasta vyötäröstä huolimatta takamuksessa on tarpeeksi tilaa myös kestovaipalle.

Frillamekko on todella mukavan tuntuinen. Pehmeä kangas tuntuu hyvältä ja ihanan rimpsuhelman heiluttelu on ihanaa. Tyttö monesti istuessaan asettelee helman kauniisti, jolloin myös meidän hurjasta taaperosta kuoriutuu hitunen prinsessaa esiin. Onneksi tätä prinsessamekkoa voi pitää myös rajummissa ja sotkuisemmissa leikeissä, koska muutama pesu ei selvästikään vaatetta säikäytä!

Yksilöllisiä tuotteita mittatilauksella

Voit tilata Aaretilta myös mittatilauksena tuotteita. Voit toimittaa Hannelle oman kankaan, hän voi käyttää tuotteiden valmistamiseen häneltä löytyviä kankaita tai tilata sinulle sopivaa kangasta! Mittatilaustuotteet ovat yksilöllisiä ja niissä minua erityisesti ilahdutti kohtuullinen hinta. Esimerkiksi mittatilauslegginssit maksavat noin 22,50-24,50, mikä on mielestäni erittäin kohtuullinen hinta Suomessa ommellusta kestävästä vaatteesta.

Meidän tytön pipo on mittatilaustyönä tehty. Tilasin itselleni samanlaisen ja kehuja samanlaisita pipoista ollaan saatu useita! Mittatilaustöitä voi tilata kätevästi Aaretilta sähköpostitse tai kuten minä tein, niin Aaretin Facebook-sivujen kautta.
Sain teille jaettavaksi alekoodin, nytheti15. Alekoodilla saat 15% alennusta kaikista Aaretin tuotteista. Alennuskoodi on voimassa 30.11. saakka ja sitä kannattaa hyödyntää esimerkiksi joululahjashoppailuihin.

Jos sinäkin ihastuit tuohon pulskaan yksisarviskuosiin, kannattaa oma yksisarvisfrillamekko tilata nopeasti. Tuota mekkoa on Aaretilla vain pieni erä myynnissä.

8 kommenttia

 1. Itsekin pyrin vaateostoksilla ekologisuuteen ja valitsen mieluummin aina käytetyn, mikäli sellainen hyväkuntoisena löytyy (ja tokikin on juuri omiin tarpeisiin sopiva) :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuosi:) jos olisi tyttö niin voisin hyvin kuvitella pukevani lapsen päälle :)

  VastaaPoista
 3. Söpöjä vaatteita ja ekologisuus aina plussaa :)

  VastaaPoista
 4. Onpas suloinen! En olekaan ennen kuullut Aaretista. ❤️ Aivan ihanan oloinen/kuuloinen yritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Ihanaa, että näitä pienyrittäjiäkin löytyy Suomesta. <3

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)