Kaksivuotiaan nalle sairaalassa - Kansainvälinen nallepäivä 27.10.

Tiesitkö, että tänään vietetään kansainvälistä nallepäivää?

Nallepäivä ei ole mikään 2000-luvulla keksitty, lapsia hauskuuttava leikkipäivä, vaan nallepäivä on saanut alkunsa jo yli sata vuotta sitten! Vuonna 1902 presidentti Theodore Roosevelt oli karhujahdissa. Pieni karhunpentu sai pitää henkensä, kun Roosevelt kieltäytyi ampumasta sitä. Teddy-nallet ovat saaneet nimensä Rooseveltin mukaan ja nallepäivää vietetään hänen syntympäivänään.

Nallepäivän tarina on hellyyttävä ja nallepäivää on kiva juhlia lasten kanssa. Nallepäivänä voi askarrella, laulaa ja lorutella aiheeseen sopien. Tarkkasilmäinen nappaa kirjastosta itselleen Luotsikadun nallesairaala -kirjan, jonka avulla voi tutustua oikean nallesairaalan toimintaan.


Lääkärinvälineiden, keittiöpuntarin, mittanauhan, paperin ja kynän kanssa pääsee nallelääkärileikeissä pitkälle. Meidän pieni, pian kaksivuotias osasi eläytyä leikkiin hyvin. Nallen nimi ja häntä vaivaavat ongelmat osasi kaksivuotias kertoa omalla, hellyyttävällä tavallaan. Nallen neuvolakorttiin kirjoitetut tiedot ovat suoraan kaksivuotiaan lausunnoista johdettuja.


Nallen nimi: Paappa ostanut
Pituus: 22cm
Paino: 73g
Kuulo: Erinomainen oikeassa korvassa, vasen korva kuuro ja täynnä karvaa
Karhuvihurirokotus: Annettu vastaanotolla

Reipas nalle. Ei syö mitään, mutta kasvaa hienosti. Nalle ei tykkää käydä kodin ulkopuolella puistossa, eikä metsässä, mutta viihtyy kotona hyvin.


Neuvolan jälkeen oli nallesairaalan vuoro. Nallesairaalassa tyttö näytti, missä nallella on pipi ja kyselemällä selvisi, että nalle ei ole kaatunut tai tippunut, vaan joku on tönäissyt nallea. Kun pipiä oli hoidettu, oli se tytön mukaan parantunut.

Potilaan nimi: Paapalta tämän nallen
Hoitokertomus: Nalle on satuttanut kuononsa, joku on tönäissyt häntä. Kuono tuntuu pehmeltä ja pumpuliselta. Nallen kuonoa rapsuteltu, kuono parantui heti. Diagnoosina herkkä ja pumpulinen sisus, pienet kolhut hoidettava paijaamalla heti pois.

Nalle on meillä tytön paapalta lainassa. Se on ollut tiukasti kainalossa öisin, ja aamuisin on ollut hätä, jos nalle on unohtunut omaan sänkyyn tytön kömmittyä meidän viereen. Jotenkin tuntuu, ettei tämä nalle pääse enää mummolaan takaisin, vaan se jää meille hellään hoitoon! 


Faktat Nallepäivän synnystä Kirjastot.fi

8 kommenttia

 1. Ai tänkö takia kerhossa oli nallesairaala yks päivä 😯 noi sairaskertomukset oli kyllä oikein söpöt 😍

  VastaaPoista
 2. Ihana! Ja nuo lasten suusta-kohdat on ihan huippuja :D En tiennytkään tämmöisestä päivästä, täytyy yrittää laittaa mieleen ja tulevina vuosina muistaa juhlia nalleja. Lokakuun lopussa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, että lapselta alkaa näitä juttuja tulemaan enemmän ja enemmän. :D

   Poista
 3. Ihana! ❤️
  Enpäs tiennyt tälläisestä. Meillä tosin on yksi ladten lääkärikirja jossa nalle on aina potilaana 😊👌🏼

  VastaaPoista
 4. Aika hauska nallepäivä :D en ole aiemmin moisesta kuullutkaan.

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)