Viisi lempihetkeä kesältä

Kesä on ohi, eikä sitä tee pahaa myöntää. Rakastan syksyä ja mielestäni syksy on kaikista kaunein ja tunnelmallisin vuodenaika. Mutta nyt on aika muistella kesän kohokohtia. Haastan myös sinut kertomaan oman kesäsi viisi lempihetkeä!

Kiireettömät hetket

Kesällä kiireettömiä hetkiä syntyy enemmän kuin tavallisesti ja se on ihan parasta! Pienet metsäretket, lätäkössä hyppiminen, retkeily pyöräkärryn kanssa ja eväiden syöminen yhdessä on ihanaa. Lomalla oli myös kiva käydä yhdessä lounaalla ravintolassa sen sijaan, että teen kotona ruoan alusta asti itse ja syön omat ruokani enemmän tai vähemmän kiireessä.

 

Kaksplussan kesäpartyt

Kaksplussan kesäjuhlien koittaessa hyppäsin junaan yksin. Lähdin yön yli reissulle Helsinkiin, mikä oli ensimmäinen kerta yön yli erossa tytöstä. Matkustaminen junan työskentelyhytissä hiljaisuuden vallitsessa oli ihanaa. Kuuma kahvi ravintolavaunusta ja sen jälkeen lisää hiljaisuutta. Tuntui, etten ollut kuullut omia ajatuksiani moneen vuoteen.

Myös itse juhlat olivat kivat. Ylitin itseni monia uusia ihmisiä tapaamalla. Nauru ja vertaistuki lapsiarkeen tekivät hyvää. Reilun vuorokauden mittainen reissu latasi akut niin täyteen, etten olisi etukäteen voinut uskoa. Ja mikä tärkeintä, kotiinpaluu tuntui ihanalta.


Heinäkuu töissä

Heinäkuu oli älyttömän kuuma, mutta työt perhepäivähoitajana sujuivat yllättävän kivuttomasti. Meillä oli lähes kaksi viikkoa käytössä sähköavusteinen laatikkopyörä, muksubussi, mikä teki kesästä erityisen. Tyttöni nauttii suunnattomasti pyörän kyydissä olosta, joten uskon tuon ajanjakson olleen tytöllekin tärkeä, vaikkei kovin pysyviä muistoja alle kaksi vuotiaalle synny.

Myös metsä ja etenkin metsässä kypsyneet mustikat viihdyttivät tyttöä. Mättäällä kyykkivä ja tarkasti mustikoita poimiva tyttö on niin hellyyttävä näky. Ero vuoden takaiseen on huima - nyt hän on iso tyttö, ei mikään vauva enää.Matka Helsinkiin

Meidän matka Helsinkiin ei sujunut kommelluksitta. Vietettiin kolme yötä Helsingissä, käyden kolmessa eri hotellissa. Suunniteltu laivamatka Tukholmaan peruttiin lähtöpäivänä, koska en halunnut astu laivaan, kun luvattu keskituuli oli 15 metriä sekuntissa. Kaikesta (minun) sekoilustani huolimatta reissumme Helsinkiin oli onnistunut.

Kävimme mm. uusissa leikkipuistoissa, näimme minun siskoani useampana päivänä, kävimme Linnanmäellä, Lastenkaupungissa, Pelle Peloton -näyttelyssä ja Annantalolla muskarissa. Muskarin lisäksi hauskinta tytön mielestä reissulla oli ratikalla ajelu.

Viimeisimmäksi hotelliksi valikoitu Skandic Park, missä olimme miehen kanssa viimeksi kun odotin tyttöä ja olimme Helsingissä Flow festivaaleilla. Oli liikuttavaa olla samassa hotellissa, saman näköisessä huoneessa kuin silloin, kun odotimme tyttöä. Muista elävästi, kuinka vatsani oli suuri ja odotin ja toivoin tyttöä, vaikka oli vaikea kuvitella mitä tuleman pitää. En voinut uskoa, että pian matkustaisimme lapsiperheenä.


Taiteiden yö

Elokuussa Vaasassa vietettiin taiteiden yötä, mikä meillä sujui leppoisasti. Käytiin kirjastossa lukemassa ja leikkimässä, Bragen ulkoilmamuseolla hassuttelemassa ja ihmettelemässä vanhoja taloja sekä kukkoa ja kanoja. 

Viimeiseksi suuntasimme iltapalalle Hemgårdenin kahvilaan. Tässä vaiheessa tytön nukkumaanmenoaika oli jo koittanut, mutta uhmasimme kaikkea järkeä ja menimme silti. Tyttö kiipesi kahvilassa jokaisen tuolin päälle, kierteli ympäriinsä ja hoki koko ajan "ei oo totta, ei oo totta". Jäätelön syömisen ajan tyttö sentään pysyi paikallaan.
Oliko sinulla onnistunut kesä? Mikä kesästä jäi parhaiten mieleen?

8 kommenttia

 1. Kivoja muistoja teillä kesältä! Meidän kesän kohokohta oli ehdottomasti mökkeily. Kivaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa, että meillä jäi mökkeilyt tyystin välistä tältä kesältä!

   Poista
 2. Kesältä jäivät mieleen ihanan lämpimät säät ja uintivedet, tuli oltua ennätyspaljon biitsillä! �� Muutenkin oli kyllä niin ihana ja tapahtumarikas kesä, että sen voimalla jaksaa pitkälle talveen.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun liikut paljon lapsen kanssa! Hän oppii olemaan erilaisissa paikoissa ja jatkossakin hänen kanssaan on varmasti mukava kulkea. Ihana tuo muksubussi❤ Mulle tästä kesästä on jäänyt mieleen muutto, eli pakkaamista ja purkamista, mutta omalla tavallaan ihanaa sekin, kun uutta kohti mennään. Mukavaa syksyä teille😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikutaan kyllä paljon yhdessä, koska tyttöä en ole vielä raaskinut antaa hoitoon kenellekään. :D Muksubussi on kyllä mahtava kapistus! Muuttamisessa on kyllä omat puolensa, ihanaa, kun saa uudessa kodissa laittaa kaiken järjestykseen ajatuksen kanssa. :)

   Poista
 4. Ihana tuo laatikkopyörä! Me olemme käyttäneet itse takana vedettävää pyörävaunua ja taaperomme on tykännyt kovasti. Sähkökäyttöinen pyörä olisi todella kätevä varsinkin mäissä ja pidemmillä reissuilla. Lapselle kokemus on ollut erityisen mieluinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on itsellä pyörävaunu ja tyttö rakastaa sitä! Pakko kyllä sanoa, että laatikkopyörä (sähköavusteella) on mukavampi, mutta hinnan takia meille ei sellaista kyllä omaksi tule. :( No, kasvaapa kunto kun polkee itse! :D

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)