Krakovan ravintoloissa - jotain hirveää, jotain hyvää

Meidän Krakovan reissu alkoi ravintoloiden osalta huonosti. Ensimmäiset ruokapaikat eivät osuneet ollenkaan nappiin, vaan palvelu oli ihan surkeaa ja ruoka vähintään yhtä surkeaa. 

Krakovassa pienten lasten vanhempien kannattaa huomioida, että läheskään kaikissa ravintoloissa ei ole syöttötuolia. Monissa ravintoloissa on "perheosasto", kokemukseni mukaan usein pimeä nurkka ravintolan perällä. Koin, että saimme parasta palvelua Kazimierzin alueella. Keskustassa ja vanhassa kaupungissa palvelu ja ruoka oli monessa paikassa huonoa, joten ei ehkä kannata astua ensimmäiseen vastaan tulevaan ravintolaan vaan tutkia vaihtoehtoja.

Jos Suomi tuntuu joskus lapsivihamieliseltä paikalta, niin Krakova ei ainakaan sen lämpimämmin suhtautunut lapsiin. 

Hamsa - Israelilainen suosikki koko perheelle

Hamsa on israelilainen ravintola Kazimierzissa. Ravintolasta löytyi syöttötuoli ja vessasta hoitopöytä. Palvelu oli hyvää ja samanlaista, mihin Suomessa olemme tottuneet. Ruoka oli älyttömän hyvää, beduiinityylinen kahvi ja heidän kotitekoinen limonadinsa olivat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! 

Tyttö rakasti paikan sopivasti mausteista kanapataa. Tämä ei ollut itsestäänselvyys, koska pitsa oli tuon lisäksi ainoa, mitä tyttö suostui ravintolassa syömään. 


Krakovalaista katuruokaa - herkkuja pimeällä kujalla

Kazimierzista, Plac Nowylta löydät torin, jolla sijaitsee pyöreä suuri kioskirakennus. Luukuilla on useita zapiekankan myyjän. Valitsimme lyhyimmän jonon ja ostettiin pitkät täytetyt patongit mukaan. Täytetty patonki maksoi noin 2 euroa ja oli kyllä reissun hinta-laatusuhteelta paras ateria! Zapiekankia saa myös muualta, ne ovat perinteistä puolalaista pikaruokaa. Plac Nowylta saatavat ovat kuitenkin kuulemmamme mukaan parhaita ja se oli helppo uskoa.


Trattoria Cyklop

Tämäkin ihana ravintola sijaitsee, yllätys yllätys, Kazimierzissa. Trattoria Cyklop on kaunis ravintola. Vaikkei ravintolan ilme kaikkialta ollut niin huoliteltu, oli se mielestäni erittäin tunnelmallinen paikka ja ehdottomasti käymisen arvoinen.

Söimme ravintolassa älyttömän hyvän makuiset pitsat ja joimme ravintolan omatekemää kiivilimonadia, joka oli ihanaa. 

Ravintolasta löytyi pieni leikkipaikka lapsille. Kolanko No 6

Karttasovelluksen, Tripadvisorin ja Google kääntäjän avulla suuntasimme brunssille Kolanko No 6. Kolanko No 6 sijaitsee Kazimierzissa ja henkii vanhanaikaisuutta. Brunssi oli kotikutoisen tuntuinen ja hyvä juuri sellaisenaan. Ei ruokahifistelijän ykköspaikka, vaan kotoisaa brunssia kaipaavan valinta.

Ravintolassa ei ollut syöttötuoleja, mutta meidän matkaversio pelasti ateriamme. Taustalla soi 50-luvun jazzia ja tunnelma oli mukavan rento. Kesällä paikan sisäpiha on varmasti erityisen kaunis.


Parhaat cupcaket koskaan

Vanhasta kaupungista löytyi onneksemme yksi ihana kahvila, Cupcake corner. Kahvila oli ketjumainen ja hieman kliininen, mutta sielä tuntui, että lapsiperheasiakkaatkin olivat tervetulleita. Paikan cupcaket olivat kuohkeita ja yksiä parhaimpia maistamistani. Maapähkinävoikuppikakkuni tosin uhkasi upota parempiin suihin, kun tyttö sai siitä maistaa palasen.Pod Wawelem - kun Tripadvisor petti meidät

Tätä ravintolakokemusta ei pelastanut edes ilmainen, aterian päätteeksi saatu kirsikkaviinapaukku. Ainoa positiivinen asia oli se, ettemme saaneet ruokamyrkytystä.

Ulkona oli kylmä, kun suuntasimme Tripadvisorissa kohtuullisen hyvät arvosanat saaneeseen Pod Wawelemiin. Ravintola aukesi myöhässä. Suuntasimme kylmästä ulkoilmasta sisään. Meidät vastaanotti nyrpeä tarjoilija, joka ilmoitti että tänne saa tulla istumaan, meillä on perheosasto täällä. Ei siis sovi istua mihin tahansa, kun lapsi on mukana.

Perheosastolla oli pimeää ja kylmää. Tarjoilijoilla oli tilassa vielä palaveri sielä menossa ja meidät "vastaanottanut" nainen oli selkeästi töykeä myös työkavereilleen. Onneksi saimme palvelua kohteliaalta miestarjoilijat, vaikkei se pelastanut sitä, että ruokamme oli huonoa ja istumapaikkamme muusta ravintolasta eristyksissä olevassa perhekarsinassa. Ruoka ei maistunut miltään, se oli hädintuskin lämmintä ja siinä ei varmasti mitään mausteita.

Paikan yläkerrassa oli leikkipaikka, mikä oli tietysti kiva plussa lapsiperheille. Leikkipaikka oli aika likaisen oloinen ja todella pimeä. 

Miodova

Ravintola Miodova sijaitsee Kazimierzissa ja oli selkeästi hienoin ravintola, missä söimme reissumme aikana. Iloiseksi yllätykseksemme ravintolasta löytyi syöttötuoli. Pääruokamme olivat hyviä ja kauniisti esille laitettu. Harmittamaan jäi, että matkaseuralaisemme oli selkeästi sitä mieltä, ettei jälkiruokaa jäätäisi paikalle syömään.

Lue myös

8 kommenttia

 1. Ai kauhee tuo Kolankon käännös! :D Sormia ruuassa ja karmeita vihanneksia, aika hyvä! :D

  inkanitta.fi

  VastaaPoista
 2. Minä suosittelen myös Kazimierzin ravintoloita. Hamsan lisäksi Klezmer-Hoisia, Miodovaa, Sasiedzia, ja monia muita. Kazimierzissa osataan pitää hyvää huolta koko perheestä :) Ja zapiekankit <3 Parhaat juurikin Plac Nowylla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan korvan taakse, jos satumme Krakovaan uudestaan menemään. :)

   Poista
 3. Mielenkiintoisesta aiheesta kirjotat nimittäin ollaan ajateltu lähteä käymään perheen kanssa juuri Grakovaan. Harmi, että teillä ei kaikki ravintolat suosineet, mutta onneks joukossa oli hyviäkin. Kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, viettäkää ihana loma Krakovassa! Toivottavasti huomasit muutkin reissupostaukseni, jos niistä sattuisi olemaan sinulle hyötyä. :)

   Poista
 4. Joka maasta taitaa löytyä ne helmet ja myös ne hirveät paikat :D. Se onkin sitten vähän tuuripeliä, että löytää sinne hyvään paikkaan. Onneksi löysitte kuitenkin näinkin monta laadukasta ravintolaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Yleensä turistikeskittymissä on huonoimmat ruoat, mikä tälläkin reissulla todettiin.

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)