Voiko tätä saada valmiiksi!? - hankinnat & karsinnat

Touko- ja kesäkuussa olen jatkanut kodin raivausurakkaa. Tavarasta eroon pääseminen on vaikeaa. En usko, että muistan listata kaikkea, mitä hankin ja mitä heitän pois. Olen kuitenkin oivaltanut, että optimaalisessa tilanteessa esimerkiksi sukkaparin lentäessä roskiin tulee sen tilalle yksi pari uusia sukkia. Näin tavaran määrä pysyisi vakiona ja kaapeissa järjestys.


Onko mitään järkeä karsia ja pihtailla hankintojen suhteen?

koti siistiksi
Uutena hankintana lavakauluslaatikko kasveille

Alkuinnostuksen jälkeen karsinta ei ole tuntunut enää niin hohdokkaalta. Vaikka selkeämmät kaapit ilostuttavat, koko ajan näen selkeämmin, ettei tämä projekti ole hetkessä ohi. Lisäksi tavaran vähentäminen on lapsiperheessä todella vaikeaa - kasvava lapsi tarvitsee koko ajan uusia vaatteita ja tavaroita. Me emme ainakaan vielä halua luopua pieneksi jääneistä vaatteista tai vauvan leluista, joten tavaramäärä kasvaa lähes väkisin.

Mitä järkeä tässä sitten on? Viimeisen puolen vuoden aikana kodin siistinä pitäminen on helpottunut huomattavasti. Kun kaikelle on paikka, aikaa säästyy siivoamisessa, tavarat eivät katoa ja uskon, että myös mieli pysyy selkeämpänä. Samalla kun siistinä pitäminen on helpottunut, haluan pitää kodin entistä siistimpänä - en olisi uskonut näin käyvän, olen nimittäin aina ollut toivoton sottapytty!

Optimaaliseen tilanteeseen on vielä matkaa. Tavoitteena oli saada karsinta loppuun tänä vuonna, mutta en usko, että pääsen siihen. Toivon kuitenkin, että pahin raivaus olisi vuoden loppuun mennessä jo tehty.Pahimpien sotkupaikkojen selättäminen... on aika pyllystä

varaston siivous
Varaston lähtötilanne oli aika järkyttävä

Juhannuksen sairasteluiden jälkeen kävimme pihavaraston kimppuun. Siellä oli edellisen muuton jäljiltä paljon tavaraa, jota ei tarvittu mihinkään. Kuinka usein ihmiset keskimäärin siivoavat varastojaan? En usko, että kovin usein... 

Toinen älyttömän roinainen paikka on tytön huoneessa olevat suuret kaapit. Niihin olen työntänyt sekalaista romua. Pikkuhiljaa olen alkanut karsia myös pahimpia romukaappeja. Tällä hetkellä hyllyissä lukee maalarinteipillä, missä on mitäkin. Merkattuihin hyllyihin ei saa laittaa mitään ylimääräistä. Osa hyllyistä on järjestyksessä, osasta puuttuu teippi ja hyllyt notkuu romua, joka tuntuu vaikealta hävittää. Pikkuhiljaa hyvä tulee ja tällä hetkenllä ainakin nuo "valmiit" hyllyt pysyvät siistinä.

Touko- ja kesäkuun yhteenvetoKoko vuoden saldo:
Hankitut 128
  Poistetut 209

Olisiko sinunkin aika käydä läpi oma varasto?

10 kommenttia

 1. En ole ihan näin systemaattisesti käynyt, mutta varmaan kannattaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseni on ainakin yllättänyt täysin! Paljon sitä puolihuomaamatta tulee osteltua kaikenlaista.

   Poista
 2. Tämä sinun projektisi on mahtava! Itse en ole näin tarkkaa työtä tehnyt, mutta karsinut kovalla kädellä nyt pikkuhiljaa tavaraa. Alkoi ärsyttää tavarat joita ei tarvitse ja kaapista syliin tippuvat purnukat!

  VastaaPoista
 3. Vau, miten hauska listausidea. Rakastan listojen ja Exel-taulukoiden tekemistä :D Minäkin olen tämän vuoden aikana karsinut huomattavasti tavaraa ja päättänyt lopettaa ikuisen säilömisen.

  https://lifewithhannamari.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon rakastunut listoihin, Exel-rakkaus ei yllä vielä ihan sille tasolle, mitä se miehellä on. :D

   Poista
 4. Minulla on aina jokin siivousprojekti menossa :D Projekti voi olla kesken pitkiä aikoja ja joskus tulee joku yllättävä inspiraatio tehdä se valmiiksi. Olen samaa mieltä, että siivoaminen on helpompaa kun tavaroilla on oma paikkansa ja samoin tavarat löytyvät helpommin, kun tietää mistä etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös monta projektia kerralla aina kesken. Välillä kyllä ahdistaa olla tällainen sählä. :D

   Poista
 5. Suunnitelmissa on vaatehuoneen siivous. Viime viikolla käytin neljä päivää tyttöjen yhteisen ison vaatekapin siivoamiseen. Yllättävän kauan siivoamiseen ja vatteiden läpikäymiseen meni, mutta lopputulos palkitsi!
  Tsemppiä projektiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos kyllä palkitsee, kunhan projektit etenevät tarpeeksi! :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)