Mansikkabileissä metsän keskellä

Viikonlopun ohjelmassa oli paljon herkkuja, auringonpaistetta, ulkoilua ja maalaistunnelmaa. Sunnuntaina nautittiin maalaisidyllistä, kun suunnattiin Kauhavan metsissä sijaitsevan Annin marjatarhan Mansikkabileisiin.

Maalaismaisemissa mieli lepää ja lapselle riittää touhua. Huonoina puolina on se, että alan joka kerta haaveilla omasta vanhasta talosta sekä näin kesäaikaan paarmat. En tiedä, houkutteleeko hiukseni paarmoja vai miksi ihmeessä ne ovat kaikki minun kimpussani, jos kilometrin säteeltä löytyy yhtäkään paarmaa!

Tämän kauniimpia ovia talossa ei voi olla


Ensimmäiseksi söimme hampurilaiset ja sen jälkeen tyttö pääsi touhuamaan. Erityisesti traktori oli kiinnostava, "tlaktolit" kun ovat meidän tytön suosikkikoneita. Myös paikalla olleet hevonen ja poni kiinnostivat, mutta ne olivat liian pelottavia lähempää tarkastelua varten. Ratsastusta varten varatut kypärät olisivat sen sijaan kiinnostaneet hurjasti.

Mansikkamaalta sai käydä syömässä mansikoita, ja vaikken haluaisi myöntää, niin maistuivat ne paremmilta kuin meidän kuormalavalla kasvaneet hiukan pienet ja surkeat mansikat. Mansikoiden syömisen jälkeen osallistuttiin nännikuminheittokisaan - nyt oli hiukan isommat nännikumit kyseessä, kuin ne, mitkä vauva-aikana tulivat tutuiksi.


Tyttö oli hieman liiankin innokas kisailija

Tilalta löyti myös taaperolle sopivia, rauhallisia keppihevosia. Tyttö ratsasti liikuttavan keskittyneesti keppihepalla hokien "koppoti, koppoti".

Ratsastuksen jälkeen oli paras osuus, eli jälkiruoka. Herkkubuffetista löytyi tilan mansikoita ja älyttömän suuria ja mehukkaita vadelmia, kermavaahtoa, jäätelöä, vohveleita, keksiä, kakku ja vaikka mitä muuta! Tyttökin on innostunut herkuista ja hän halusikin maistella kaikkia "heikkuja". Vadelmat veivät selvästi neidin makunystyröiden ykkösijan ja vadelmat katosivat tytön suihin. Kun oma lautanen oli vadelmista tyhjä, alkoi tyttö pyydellä muiden vadelmia itselleen.

"Koppoti, koppoti"

Tällaisia kesäpäiviä pitäisi olla useammin! Jos joku tietää muista tämän tyyppisistä pienistä koko perheelle sopivista kesätapahtumista Pohjanmaalla, ja miksei myös muualla, niin kertokaa ihmeessä. Vielä on nimittäin kesää jäljellä.

2 kommenttia

  1. Lämpimästi suosittelen Ylistarossa sijaitsevaa Wanhaa Markkia (eläinten vanhainkoti). Paljon hyvin pidettyjä ystävällisiä eläimiä ja upeita vaatteita. Neiti 2-vee viihtyi hyvin, niin myös äiti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wanha Markki on meillä ehdottomasti tehtävälistalla! Olen kuullut paikasta hurjan paljon hyvää, kiva kuulla että tekin viihdyitte siellä. :)

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)