Airbnb kokemus Krakovasta

Rakastan hotelleja. Suurin syy, miksi tykkään yöpyä hotellissa, on aamupala. Olen ollut hotellissa töissä ja monen hotelliyön jälkeen olen kehittynyt melkoiseksi aamupalakriitikoksi. Vankkumattomana aamupalabuffettien rakastajana päädyin kuitenkin valitsemaan meidän Krakovan matkallemme majoituksen Airbnb:stä. 

airbnb krakova


Airbnb vai hotelli?

Airbnb huoneissa/ huoneistoissa ei yleensä ole aamupalaa. Muutenkin varustelutaso vaihtelee, osassa yöpymisistä veloitetaan erikseen siivouksesta tai siivousta ei ole. Ehdot kannattaa siis lukea tarkasti. Airbnb perustuu pitkälti majoittujalle ja majoittajalle annettuun palautteeseen sekä luottamukseen.

Vaikka rakastan valmiiksi katettua aamupalaa, rakastan myös illan rauhallisia hetkiä miehen kanssa tytön mentyä nukkumaan. Tyttö nukkuu aika kevyttä unta ja meidän kanssa samassa huoneessa nukkuessaan hän heräsi usein siihen, kun käänsin kylkeä, yskäisyistä puhumattakaan.


airbnb majoitus


Viikon loma niin, että menisimme aina tytön kanssa samaan aikaan nukkumaan ei kuulostanut houkuttelevalta. Myös kunnon keittiö, erilliset makuuhuoneet, oma piha, astianpesukone, pyykkikone ja muut mukavuuden houkuttelivat. En halua edes kuvitella matkalle sattuvaa mahatautia, saati sitä, että se tapahtuisi pyykkikoneettomassa paikassa.


airbnb krakova

Hotellissa saa aina henkilökohtaista palvelua, Airbnb majoituksessa palvelua voi saada kasvokkain tai vain sähköisesti. Me viestittelimme meidän isäntämme kanssa Airbnb sovelluksen kautta, mikä oli kätevää. Majoittumiseen liittyvien asioiden lisäksi saimme suosituksia myös hyvistä ravintoloista lähistöllä. Vaikka emme koskaan nähneet isäntäämme, oli palvelu silti henkilökohtaista.

Airbnb on monelta kannalta katsottuna riskialttiimpaa, kuin hotellissa majoittuminen. Se oli suurin huolen aiheeni, etenkin kun mukana oli meidän yksivuotias. Onneksi kaikki meni hienosti ja tyttö oli huomioitu omalla sängyllä, ammeella sekä syöttötuolilla - kuten luvattiin.

majoitus airbnb asunto

Meidän Airbnb huoneisto Krakowassa

Käytin majoituksen etsimiseen suhteettoman kauan aikaa, kuten aina ennen lomaa. Selasin alueen hotellit ja varasin meille hotellin jo lähes puoli vuotta ennen matkaa. Vain viikko ennen meidän lomaa peruin hotellivarauksen ja varasin meille Airbnb kautta kahden makuuhuoneen asunnon. 

Erilliset makuuhuoneet ja erillinen olohuone houkuttivat. Meidän huoneistossa oli myös iso, vain meidän asunnon käytössä oleva, piha-alue. Kesällä olisi ollut ihana juoda kahvit omalla terassilla. Asunto oli uusi, siitä olevat kuvat olivat hienoja ja kutsuvia. Meillä oli varmasti myös onnea matkassa, koska asunto vastasi juuri sitä, millaisen kuvan ilmoituksesta sai ja jopa ylitti kaikki odotukset!

majoitus krakovassa


Yhtenä iltana nauroinkin, että asunto olisi täydellinen, jos löytyisi torkkupeitto jonka alla voisi katsella tv:tä. No, torkkupeittoja löytyikin kaksi ja voitte arvata, että nukahdin lähes joka ilta ennen klo 21:30 mukavasti sohvan nurkkaan. 

Vaikka asuntomme oli lähellä Krakovan keskustaa Kazimierzin alueella, oli asunto jopa rauhallisempi ja hiljaisempi kuin meidän oma kotimme. Pelkäsin kyllä ensimmäiset yöt, että suurista maahan asti ylettyvistä ikkunoista joku murtautuisi sisään, vaikka piha oli kauttaaltaan aidattu.


krakova airbnb

Mitä kannattaa huomioida, kun varaa Airbnb majoituksen?

 • Millaiset ehdot majoittumiseen liittyy ja tuleeko lisämaksuja. Majoittumiseen ei ehkä kuulu petivaatteita, siivous voi maksaa ekstraa...
 • Vaikuttaako majoittaja luotettavalta? Onko hänellä paljon kommentteja, onko hän supermajoittaja, onko hän tunnistautunut palveluun? Muista, että luotettavaltakin vaikuttava majoittaja voi osoittautua epäluotettavaksi.
 • Millainen varustelu asunnossa on? Tarvitsetko matkalla ilmastointia, wifiä tai esimerkiksi lämmitystä...?
 • Millaiset peruutusehdot majoituksessa on?
 • Millaiset säännöt majoituksessa on? Koska asuntoon voi kirjautua sisään ja koska täytyy lähteä? Sisään- ja uloskirjautumisat vaihtelevat paljon.
 • Millaisella alueella asunto sijaitsee? Kannattaa selailla GoogleMapsista naapurustoa.


Onko sinulla kokemuksia Airbnb majoituksesta tai majoittamisesta?

11 kommenttia

 1. Tämä oli loistava postaus! Olemme seuraavaa reissua varten katselleet Airbnb-vaihtoehtoja. Erittäin houkutteleva vaihtoehto :)

  Kiitos osallistumisesta Viikonlopun linkkirinkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin itse kyllä toden teolla Airbnb:stä. Hotellilomista nautin pienissä määrin ja enemmän sitten joskus kun matkaamme miehen kanssa kahden. :D

   Poista
 2. Itse en ole tätä majoitusvaihtoehtoa koskaan testannut, mutta voisi ehdottomasti kyllä harkita - vaikka ne hotellin aamiaiset niin houkuttelevia ovatkin.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelliaamiaiset ovat kyllä <3. Onneksi ulkomailla on monissa kahviloissa/ ravintoloissa hyviä brunsseja jotka korvaavat menetyksen. ;)

   Poista
 3. Olipas upean näköinen asunto! Teillä kävi kyllä tuuri. :) Itse en ole airbnb:ta vielä kokeillut mutta vuokrannut kyllä asuntoja muiden palveluiden kautta. Aina on ollut hyviä huoneistoja tarjolla eikä huonoja kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunto oli kyllä todella upea! Olisi ollut ihan täydellinen kodiksikin. ;) Me ollaan myös tätä ennen kerran vuokrattu Tallinnasta suuri asunto viikoksi, mikä oli myös ihana ratkaisu.

   Poista
 4. Voi olemme juuri syksyllä lähdössä Krakovaan ja hotelli on kyllä jo varattu mutta nyt kyllä alkoi houkuttamaan tämä airbnb-vaihtoehto! En ole sitä kyllä itse ikinä kokeillut mutta lähes tulkoon vain hyvää. Pitääkin mennä lukasemaan Krakova-postauksesi, jospa sieltä löytyisi vielä jotain matkavinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä ja odottele vielä ainakin Krakovan ravintolapostausta. Kirjoittelen sen tässä kesän aikana. ;) Kazimierzia suosittelen lämpimästi sekä kaupungilla olevia opastettuja kävelykierroksia.

   Poista
 5. Keneltä tää nyt oli? Voitaisiin meinaan meidän porukalle vuokrata tältä samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.airbnb.com/rooms/14195196 Kerro ihmeessä, jos valitsitte tämän, että mitä tykkäsitte. :)

   Poista
 6. Airbnb on meilläkin vielä testaamatta, juurikin sen aamupalan vuoksi.. :) Joskus voisi koittaa ihan Suomestakin ottaa pariksi yöksi Airbnb-asunto, voisi olla hauska miniloma!

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)