Äitikirja -haaste

Äitikirja -haaste on lähtöisin Tehtävänimikkeenä Laura -blogista. Haaste on kiertänyt blogeissa jo hyvän tovin, mutta on parempi tarttua haasteeseen myöhään, kuin ei milloinkaan!

Kuinka monta lasta: 1.

Minkä ikäisenä tulin ensimmäistä kertaa äidiksi: 26-vuotiaana.

Kun sain tietää olevani raskaana, millaisia tunteita se herätti: Epäuskoa. En voinut millään uskoa, että olen vihdoin raskaana! Testin viiva oli haalea, ja mies ei mielestään nähnyt koko viivaa.

Kuvaile synnytystä kolmella sanalla: Pelottava, voimaannuttava, tunnemyrsky.

blogihaaste äiti

Parasta äitiydessä: Saan tehdä sitä, mistä olen haaveillut esiteinistä saakka - olla äiti. Pakahduttava rakkaus ja ylpeys omasta lapsesta. Se, kun näen miehen ja tytön yhdessä onnellisina.

Pahinta äitiydessä: Väsymys, riittämättömyys, äitiyden pelottava kokonaisvaltaisuus.

Must have tavara joka helpottaa äitiyttä: Pyykki- ja tiskikone. En halua esineellistää miestä, mutta myös hyvä mies auttaa kummasti.

Must have tavara vauvavuodelle: Kantoreppu (tai kantoliina).


blogihaaste


Paras arkiruoka: Kasvissosekeitto.

Olen hyvä äiti, koska: Rakastan paljon. Asetan rajoja, mutta annan lapsen kokeilla ja yrittää liikaa rajoittamatta. Olen aktiivinen ja lapsi saa olla mukana lähes kaikessa.

Parasta lapsiperheen arjessa: Yhteiset kokemukset ja hassuttelu yhdessä. Pienet märät pusut, hellät halaukset. Nukkuva lapsi sylissä. Ehdoton rakkaus.

blogihaaste


Pahinta lapsiperheen arjessa: Kotitöiden niskaan kaatuminen, unenpuute, oman ajan puute.

Äitiydessä minut yllätti positiivisesti: Se, kuinka mahtavalta tuntuu, kun joku tuntematon ihastelee omaa lastasi tai kehuu häntä.

Minun vinkkini äideille: Ota vastaan apua, kun tunnet sitä ehkä tarvitsevasi. Seuraa vaistoasi ja luota itseesi. Muista, ettet elä vain lastasi varten.

Minun mottoni arjessa: Rajoja, rakkautta, pusuja ja haleja.

Kun lapset menevät illalla nukkumaan minä: Syön iltapalaa, katson tv:tä liian myöhään miehen kainalossa ja nukahdan liian usein sohvalle.

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)