Mukaan tarttunutta - maaliskuun hankinnat & karsinnat

Helmikuun hankinnat ja karsinnat lista oli selkeästi pidempi, kuin nyt maaliskuun. Maaliskuussa hankintoja tuli enemmän, kuin karsittua tavaraa. Karsittavaa kyllä löytyisi reippaasti, mutta meidän lomaviikon ja sairastelun takia karsinnat ovat jääneet tekemättä. Kumma kyllä, hankinnat eivät kärsineet...


Suurin osa lelu- ja vaatehankinnoista on tehty taloudellisesti ja ekologisesti kirpparilta. Ostelu Krakovan matkalla sujui maltillisesti, vaikka kävimme muutamaan otteeseen suuressa ostoskeskuksessa. Mukaan matkalta tarttui tytölle palapeli ja minulle matkalaukku. 

Matkalaukku on heräteostos Krakovan lentokentältä, mutta meiltä kyllä puuttui käsimatkatavaroihin sopiva laukku, joten en voi laskea laukkua turhakkeeksi. Laukku on sitä paitsi hienoin näkemäni matkalaukku, joten pakko se oli ostaa. Siitäkin huolimatta, että mies oli sitä mieltä, ettei kehtaa sitä työmatkoille mukaan ottaa.Hampaidenharjausajastin, eikös kuulosta turhalta? Sain sen äidiltäni ja hän on saanut sen lapsuudessaan. Näin ihanaa retroesinettä en voinut sivuuttaa, vaan kaunis turhake päätyi meille. Vaikka sähköhammasharjat hoitavat ajastuksen, on vekotin kaunis. Tällaista tunnerojua pitää pidemmän päälle välttää...

 

Koko vuoden saldo tähän mennessä:

Poistetut: 101 tavaraa
Hankitut: 73 tavaraa

Tässä vaiheessa projektia olen hieman negatiivisesti yllättynyt. Tuntuu, että olen karsinut todella paljon tavaraa, mutta silti hankintoja on lähes yhtä paljon, kuin poistettuja. Huhtikuun tavoitteena on saada poistettua paljon tavaraa ja tienattua muutama euro kirpputorimyynnillä. Lisäksi aion ostaa itselleni uusia vaatteita, ne tulevat tarpeeseen.

8 kommenttia

 1. Onpa hyvä idea pitää tuollaista listaa! Asumme perhekokoon suhteutettuna pienessä kodissa ja monet kerrat vaimon kanssa poristu, että säilytystila riittää, jos hankinnat pidetään vain tarpeellisessa ja mitään turhaa ei hillota. Mutta se on niin paljon helpommin sanottu kuin tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan listaa! Meillä on myös pieni kerrostalokoti ja tavaramäärään tuo haastetta se, että teen töitä kotona. :) Nyt karsiessa on kuitenkin isommasta kodista haaveilu vähentynyt!

   Poista
 2. Wau, ihan mahtava idea lähteä listan kanssa karsimaan tavaraa! Itsellänikin on ollut tässä muuton yhteydessä tavaroiden karsimis projekti, koska silloin se on helppoa. Ehkä välillä tullut liikaa ostettua lisää tilalle, varsinkin keittiön puolelle, mutta päätin, että huhtikuu on kuukausi, jolloin en osta kuin ruokatarvikkeita. Katsotaan, pysynkö päätöksessäni. Tsemppiä hei tavaroiden karisimiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen ostolakko avaa kyllä hyvin silmät - huomaa, että normaalisti olisi puolihuomaamatta saattanut ostaa jotain ei niin tarpeellista! :)

   Poista
 3. Itse seuraan hankintoja ja karsittuja kosmetiikan saralla, muutoin hankintoja tulee ehkä enemmän järkiperäisesti tehtyäkin (tai näin ainakin kuvittelen) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kosmetiikat ja muut hygieniatuotteet tämän listan ulkopuolella, kun niitä omistan vain vähän ja ostan vain kun joku menee loppuun/ vanhaksi. :D

   Poista
 4. Ihan huippu idea tällainen! Näkee oikeasti, että missä suhteessa sitä tuleekaan hankkiuduttua tavarasta eroon ja hankittua uutta :)

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)