Kuraleikkejä, kiukkua ja kevätaurinkoa

Nyt kuravaatteet on kaivettu kaapista esiin ja osa lumestakin on selvästi sulanut. Ajattelin, että tyttö innostuisi leikkimään lätäköissä, mutta hän pelkää lätäköitä. Suuren lätäkön äärellä tulee paniikki-itku ja on pakko päästää "tytyyn", eli syliin. Pienikin vesiälätäkkö saa lamaantumaan kauhusta niin, ettei voi liikkua. 

Kauhun lisäksi, jota aiheutti myös ilmapallo, ollaan kamppailtu myös oman tahdon kanssa - uhmaikä on selkeästi tehnyt tuloa kevään kanssa yhtä aikaa ja lähes kaikkeen tyttö vastaa "ä-äää", eli ei. Yksi päivä tyttö istui päiväunien jälkeen toppahaalari päällä leikkimässä, koska hän ei halunnut, että se otetaan pois. Aika kauan meni, ennen kuin antoi periksi ja tuli minun luo riisuttavaksi.


Tyttö leikkii nykyään mieluiten legoilla tai lukee luukullisia kirjoja. Kun hänelle antaa väärän kirjan, kiljuu tai karjuu hän vastalauseita, kunnes ymmärrän antaa oikean kirjan.

Käytiin perjantaina ruokkimassa sorsia. Tyttö tykkäsi todella paljon "kaakoista", vaikka ne aika jännittäviä olivatkin. Minun tuli vähän surku yhdestä ontuvasta sorsasta, yhdestä puolinokkaisesta lintuparasta sekä puuhun jätetystä taulusta. Ei tarvitse miettiä, mistä tyttö on tunneryöppynsä perinyt.
Meidän pihan viereinen jalkakäytävä on sulanut jo jonkin aikaa sitten. Nyt myös meidän ikiroutainen piha on alkanut sulamaan! Sulamista olen vauhdittanut lunta pihasta pois kaivamalla, koska ei tässä vaiheessa huhtikuuta saisi olla yli puolta metriä lunta pihassa, eihän?

Sitten kun tuo lumi ja jää on saatu pihasta pois, niin pidän ulkona kevätjuhlat. Kakun leivon ainakin ihan varmasti. Juhliahan ei voi olla koskaan liikaa?Viikonloppuna käytiin ostamassa miehen kanssa molemmille silmälasit. Optikkoreissu kesti hiukan yli tunnin ja tyttö jaksoi sen ajan todella kiltisti. Lisäksi käytiin brunssilla ja yllätyksekseni sekin sujui mahtavasti. Tyttö söi antaumuksella kroisanttia ja muita herkkuja. Illalla tytön mentyä nukkumaan tehtiin vielä kasvisburgerit ja katsottiin liian kauan Netflixiä miehen kanssa.

Syömisen lisäksi olen urheillutkin, uskokaa tai älkää. Olen käynyt kaksi kertaa lyhyellä juoksulenkillä ja aloittanut punnerrushaasteen miehen kanssa. Tänään aion vielä käydä lenkillä niin, että illalla tulee varmasti nopeasti uni.


Tänään käytiin tekemässä ruokaostokset. Ostoksilla tyttö pelkäsi pyöräilykypärää, jota yritin sovittaa hänelle. Meikkihyllyllä tuli kiukku, kun kaikkia pikkupurkkeja ei saanut ottaa mukaan. Onneksi joku tuntematon nainen moikkasi tyttöä, jolloin lattialla kiukkuaminen unohtui. Iltapäivällä käytin vielä kaverin luona leikkimässä ja ulkoiltiin koko perhe yhdessä.


Onko teillä innostuttu kuraleikeistä tai kevätauringosta? 

Blogin Facebookissa Lapsimessujen lippuarvonta, osallistumisaikaa tiistai-iltaan saakka!

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)