Hukun tavaraan - tammikuun hankinnat & karsinnat

Tein hurjan kasan uuden vuoden lupauksia ja suunnitelmia. Suunnitelmissa on mm. karsia turhaa tavaraa ja säästää rahaa. Tammikuun aikana olen aika ahkerasti karsinut turhaa tavaraa. Uutta yritän ostaa vain oikeasti tarpeeseen ja mahdollisuuksien mukaan ostan käytettyjä tavaroita.

Käytetyt lastenvaatteet ovat yksi iso asia, missä säästämme. Käytän mieluusti kirppareilta ostettuja hyväkuntoisia ja siistejä vaatteita ja olen myös saanut kavereilta paljon lastenvaatteita. Uuden takin tyttö sai tässä kuussa, koska käytettyä kivaa ei löytynyt edes FB-kirpparilta. Alennuksen jälkeen takki maksoi alle 10 euroa. Vaikka uusia ja söpöjä vaatteita olisi ihana shoppailla pussi kaupalla, uskon, että tulee aika, jolloin saan ostaa sieluni kyllyydestä tytölle kalliita merkkivaatteita - silloinkin, kun ei huvittaisi. 

Niin ja listassa on tosiaan hankinnoissa timantti. Voisin kertoa, että se on aito ja suuri timanttisormus jonka sain lahjaksi, mutta murennan nyt kuvitelmasi... kyseessä on koristetimantti, joka olisi ilman pelastustani päätynyt roskikseen.
Pois heitettyä ja myytyä tavaraa on paljon. Kirpparipöydän myynnit eivät päätä huimanneet siihen nähden, kuinka paljon vaivaa kirpparitavaroiden eteen piti nähdä. Positiivisesti kuitenkin yllätti se, että cd-levyt tekivät hyvin kauppansa kirpparilla, kun hinta oli kohdillaan.

Suosittelen pitämään tällaista inventaariolistaa. Se hahmottaa hiukan tavaran määrää ja siihen kuluvaa rahaa. Minä en ole ostanut tai ottanut vastaan muka mitään uutta tavaraa pitkään aikaan - silti lista hankituista tavaroista on älyttömän pitkä siihen nähden, ettei meillä ole huutavaa tarvetta millekään uudelle tavaralle. 


Onko sinulla turhaa tavaraa nurkissa? 
Uskotko, että hankittujen ja pois heitettyjen tavaroiden kirjaaminen vaikuttaisi kulutustottumuksiisi?

8 kommenttia

 1. Meillä on ihan kauheesti turhaa tavaraa mitä pitäisi karsia. Mutta ei oikein ole aikaa ja kiinnostusta. Jos alan jotain tekee niin se keskeytyy kun lapsen tarpeet tulee tielle ja sitten kiinnostus lopahtaa. 😂 Vaatii siis hieman aikaa että lapset kasvaa ja jos saisi hoitoon joksikin aikaa. Haaveena olisi keväällä alkaa konmarittaa. Ties mitä summia tulee jos myy 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa vaikka yksi hylly/laatikko/kori kerrallaan. Mä oon kerännyt yhdelle hyllylle kirpparitavaraa. Olen siis sinne vienyt aina tavaran, joka tuntuu turhalta. Näin homma ei ole vienyt sinänsä aikaa ennen kuin tulee hinnoittelun/ tavaran laitto FB kirpparille. :)

   Poista
 2. Meillä on tammikuussa lähtenyt tavaraa kiertoon useampi kassillinen. Kolmelle lapselle ostettiin lasketteluvälineet. Vaihdossa taisi mennä yksi lumilauta ja yhdet sukset. On jo pidempään yritetty olla tietoisia kuluttajia. Ehkä tuollainen listaaminen voisi tehdä meistä vielä tietoisempia ja tarkempia. Tavaraa on ihan liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaaminen kannattaa ehdottomasti. :) Useamman lapsen kanssa sitä tavaraa kertyy varmasti ihan eri tavalla.

   Poista
 3. Mun olisi niin tarkoitus aloittaa tää projekti! Toi listaus homma vois olla loistava! Meillä ainakin tuntuu, että hukutaan tavaraan. Ehkä kun remontti alkaa, niin siinä saadaan karsittua edes murto-osa ylimääräisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan ehdottomasti listausta. Olen sitä aina välillä tehnyt ja mielestäni se on vaikuttanut omaan ostoskäyttäytymiseeni. :) Remontti on kyllä hyvä syy karsia tavaraa!

   Poista
 4. Mun tekisi mieli käydä jokaikinen kaappi läpi ja inventoida varastokin. Tuntuu, että tavaraa on ihan älyttömästi! Mulla on suunnitelmissa kyllä ottaa ystävän kanssa kirpparipöytä puoliksi, joten siinä ois hyvä syy käydä kaapit läpi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparipöydän ottaminen kyllä motivoi entisestään tavaran läpi käymisessä! :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)