Ihana itsenäisyyspäivä perheen kanssa

Vuosi sitten vietimme itsenäisyyspäivää hiukan erilaisissa tunnelmissa. Tyttö oli toista päivää kotona. Olimme hurjan onnellisia, mutta pinnan alla kupli hurjasti myös huolestuneita tunteita. Onneksi suuret tunnemyrskyt loppuivat nopeasti. Tänä vuonna meidän itsenäisyyspäivä oli ihan toisenlainen edestakaisin säntäilevän taaperon kanssa.

Päivä tuntui erittäin juhlavalta. Vain tytöllä oli kiire säntäillä edestakaisin.Tytön päiväunien aikaan ehdittiin juoda kahvit ja vähän herkutella. Mies katsoi Tuntematonta sotilasta ja minä aloin valmistelemaan illan ruokaa. Tytön herättyä kävimme pulkkailemassa. Tyttö oli ensimmäistä kertaa pulkan kyydissä. Alkujärkytyksen jälkeen oli hauskaa. Ohi menevät koirat naurattivat tyttöä ihan yhtä paljon kuin vaunuissa istuessa.

Tyttö vahtii, etten karkaa liian kauas
Valokuvausohjeita...
 

Illalla lähdimme keskustaan katomaan itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta. Sen jälkeen menimme torille kuuntelemaan musiikkia, mutta äänentoisto oli niin surkea, ettemme kuulleet oikein mitään. Harmitti. Tyttöä ei kuitenkaan harmittanut, koska torilla oli useita koiria. Niitä viisattiin ja niille naurettiin. Tytön hermo meni siinä vaiheessa, kun en päästänyt tyttöä lähemmin tutustumaan koiriin.

Kävimme myös nopeasti kirkossa. Nopeasti, koska kirkonmeno loppui pian meidän saavuttua. Kuultiin kuitenkin kaunis ja herkistävä Finlandia suuren kuoron laulamana.


Kuusikin juhlii 100-vuotiasta Suomea


Illalla tytön nukahdettua söimme rauhassa miehen kanssa. Alkupalaksi söimme pieniä katkarapuleipiä ja ruis-poronappeja. Pääruoaksi söimme pitkään hautunutta karjalanpaistia ja perunamuusia. Jälkkäriksi söimme pieniä joulutorttuja, pipareita ja suklaata - samalla linnanjuhlia katsoen.

Tunnistan muuten ihan älyttömän vähän linnaan tulevista ihmisistä. Meillä juhlien katselu on lähinnä sitä, että mies kertoo kuka kukin on ja minä olen onnellinen, jos tunnistan jonkun vieraidein joukosta. Vuodesta toiseen sama juttu, mutta aina se on yhtä hauskaa.
Onko sinulla itsenäisyyspäivän perinteitä?
Tai löytyykö ruudun takaa ketään, joka ei ole katsonut Tuntematonta sotilasta kokonaan?

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)