Kauhajoen ruokamessuilla lapsen kanssa

Minua suosi arpaonni Viikonloppukokin arvonnassa, voitin messuliput Kauhajoen ruokamessuille. Messuille lähdin tytön ja vanhempieni kanssa. Vaikka olen messuista ennen kuullut, ei ole niillä tullut koskaan käytyä. Lähdin hieman skeptisenä, mutta palasin positiivisena yllättyneenä etenkin messujen tarjonnasta lapsivieraille.

Alkuun messuilla oli ihmeteltäväksi eläimiä: kanoja, järkyttävän söpöjä miniatyyrihevosia sekä kilejä. Lähellä oli myös teatteri-esitys, missä oli vanhanajan vaatteisiin puettuja ihmisiä vanhaksi tuvaksi lavastetussa huoneessa. Kaikki nämä sopivat Hämes-Havusen historialliseen ympäristöön hyvin.

ruokamessut

kauhajoen ruokamessut
Emäntä kaipaili kökkäväkeä

Seuraavaksi mentiin sisälle varsinaiselle messualueelle. Messualueelta löytyi useita kojuja, joissa myytiin kokkaukseen liittyviä välineitä, vihanneksia, säilykkeitä sekä leivonnaisia. Myös ruokakojuja ja kahviloita oli melko runsaasti. Messuilla oli myös muita, kuin ruokaan liittyviä näytteilleasettajia. Niitä ei kuitenkaan ollut liikaa ruokamessujen tunnelman kannalta.

kauhajoen ruokamessut

kauhajoki messut
I love potaton kojulla oli nähtävillä eri perunalajikkeita


Kävimme syömässä Hämes-Havusen päärakennuksessa pitopalvelun perinteisen lounaan. Lounas oli oikein hyvää ja etenkin jälkiruoka maistui minulle. Päärakennus oli ihanan vanha ja perinteinen. Harmittaa, etten ehtinyt ottaa isolla kynnyksellä kiipeilevästä tytöstä kuvaa, koska innokas pappa vei tyttöä jo alakertaan, ennen kuin ehdin kameraa laukaisemaan.

Syömisen jälkeen tehtiin ostoksia. Kotiin viemiseksi tuli ostettua vihanneksia ja omenoita, kovasti jäi harmittamaan etten muistanut ostaa valkosipulia. Kaupasta kun tuntuu saavan pelkästään kiinalaista valkosipulia.


ruokamessut
Ihania vihanneksia!

Ostosten jälkeen bongasin ystäväkoiratoiminnan kojun. Harmiksemme kojusssa ei ollut oikeaa koiraa, mutta kojun vieressä oli käynnissä muskari. Tyttö ja minä menimme isompien lasten mukaan muutaman laulun ajaksi - tyttö sai soittaa marakassia sekä kuunnella kitaransoittoa! Ulkoilmamuskari tuntemattomien kavereiden kanssa oli jännittävä kokemus.

kauhajoen ruokamessut

Muskarituokion jälkeen tyttö meni heinäpaalien keskelle istuskelemaan. Hän olisi jaksanut istua heinäpaalipinossa ties kuinka kauan. Mukavan karheat heinät olivat jotain aivan uutta ja ihanaa. Heinäkasa oli alueella lapsille kiipeilemistä varten. Heinäkasan läheltä löytyi myös pieni pomppulinna liukumäkineen.

ruokamessut
Tytön mielestä parasta messuilla olivat heinäpaalit

Ennen kotiin lähtöä kävimme vielä kahvilla Valkoisen Puun messukahvilassa. Valkoisen Puun kahvilat löytyvät Seinäjoelta sekä Kauhajoelta. Suosittelen käymään, tämä kahvila kuuluu Seinäjoella suosikkeihini. Eikä suotta, heidän kakkupalansa ovat valtavia sekä valtavan hyviä ja kahvit laadukkaita. Tällä kertaa join tuplaespresson ja söin pelkän cookien, isoa kakkupalaa en olisi jaksanut lounaan jälkeen millään.

ruokamessut valkoinen puu
Messuillakin tunnelmallinen Valkoinen Puu

12 kommenttia

 1. Mukava postaus. En ole koskaan nähnyt miniatyyrihevosia. Varmasti veikeä näky. Kaupoista ei todellakaan löydy kotimaista valkosipulia. Siis isojen ketjujen kaupoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin taisi olla ensimmäisen kerran, kun sellaisen näin. Oli kyllä hurjan ihana ilmestys. :)

   Poista
 2. Voi että, miten ihanan näköiset ruokamessut! Olisipa ollut kiva käydä tuolla! Kivasti viihdykettä myös lapsille!

  VastaaPoista
 3. Alueelle kuljettaa maksuton messubussi ympäri Kauhajokea. Matkahuollosta siis pääsee lätevästi suoraan messuille eikä siis tarvitse välttämättä autoilla.. Viiden lapsen kera tänävuonna tuli kierrettyä ja monet herkut tuotiin myös kotiin maisteltaviksi myöhemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasinkin tuon messubussimahdollisuuden. :) Vauvan kanssa bussi ei kuitenkaan tullut meillä kyseeseen, niin huristeltiin ihan alueen viereen omalla autolla.

   Ihanaa, että teilläkin oli hyvä messupäivä! :)

   Poista
 4. Onpa hauskannäköiset messut! :) Ruokamessut on kyllä aina kivoja, mutta tuolla näyttää olleen etenkin lapsiperheille suunnattua ohjelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokaan liittyvää ohjelmaakin oli, mutta jostain syystä ei sitten jääty katselemaan kokkausnäytöksiä, vaikka ne kivoja olisivat varmasti olleetkin. :D

   Poista
 5. Ihanan näköinen tuo lopun kahvila :) Ruokamessut olisi kiva kokea joskus.

  VastaaPoista
 6. Kiva, että pääsit lähtemään messuille, mutta harmi, ettei törmätty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva reissu, vaikka autoilu ei ehkä meidän neidin mieleen ollutkaan. :D Olisi kyllä ollut kiva törmätä. :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)