Pikkukakkonen? Hyviä lastenvaatteita? - Vastauksia kysymyksiin

Ootteko ajatellu jo seuraavaa lasta? :) Meillä on puolivuotias ja on aateltu et seuraavan aika olis vasta kolmen vuoden päästä. 
En ole. Tyttö oli meille kuin lottovoitto. Nyt elämä tuntuu täydeltä, eikä muun tavoittelu tunnu ajankohtaiselta. Kauhunsekaisin tuntein mietin, kuinka moni odottaa jo seuraavaa. Moni lapsettomuudesta kärsinyt ja hoidoilla ensimmäisen meidän kanssa melkein yhtäaikaa saaneet on alkanut yrittämään toista. Minä en pysty kuvitellakaan toista meille, ainakaan nyt. 

Mitä sanoisit neljä vuotta lapsettomuuden ja IVFn kanssa taistelleelle..? Onnistuitte aik nopeasti sitten itse mutta voisin kuvitella että osaat jossain määrin kuvitella tuskaan monen IVFn jälkeen, mitään vikaa ei ole löydetty. Olen lukenut blogiasi alusta lähtien ja saanut silloin paljon vertaistukea, itse en vain ole edelleenkään raskautunut.. ehkä sulta irtoaisi jokin vinkki jaksamiseen :D?
 Voin tosiaan vain kuvitella, miltä sinusta tuntuu. Kurjaa, ettei teillä ole tärpännyt. Itse kuvittelisin sinun tilanteessani juttelevani lääkärin (tai useamman kanssa) kysyäkseni heidän mielipiteet. Suunnittelisin myös vaihtoehto B:tä, eli adoptiota, lapsettomaksi jäämistä tms. Mielestäni kaikkia toiveita ja paukkuja ei kannata IVF:ään laittaa, koska kaikilla se ei toimi ja isoja velkoja ei ehkä kannata ottaa. En tosin tiedä, montako IVF:ää teillä on takana ja kuinka edelliset ovat sujuneet. Toivotaan, että teillä onni osuisi pian kohdalle.

Mitkä vaatteet ovat teillä kestäneet parhaiten taaperon kulutusta?
Meillä on yksi Noshin body ja housut tytöllä. Ne ovat olleet ihan mahtavat! Niitä on alettu käyttää tytön ollessa noin 3-4 kk vanha ja ne mahtuvat vieläkin ja mahtuvat vielä pitkään. Hihoissa ja housuissa on kääntövaraa ja bodyssa kahdessa rivissä neppareita - säädöt ovat yhä meillä pienimmässä asetuksessa. Mallit ovat hyviä, kun vaatteet eivät näytä isoilta vaikka mahtuvatkin pitkään. Eivätkä nuo vaatteet ole nyppyyntyneet pesuissa yhtään, vaikka ne ovatkin olleet reippaalla käytöllä.

kestävä vauvanvaate
Tytöllä Noshin body ja housut, minulla Noshin housut


Kerro helpot ja nopeat välipalavinkkisi?
Välipalat ja iltapalat ovat kyllä meidän perheen murheenkryyni. Liian usein syödään vain leipää. Käteviä välipaloja ovat hedelmäsalaatit pähkinöillä, tuorepuurot, lämpöiset piirakat sekä smoothiet.

Mikä on päällimmäisin muistosi vauvavuodesta?
Paljon on muistoja alun väsymyksestä ja epätoivoisesta olosta, sekä siitä, etten muista oikein mitään. Mutta päällimmäisenä on ihania muistoja: tytön ensimmäiset naurut, ensimmäiset "aguuuu" -huudot, haparoivat askeleet kävelykärryllä sekä merkit tytön periksiantamattomasta ja tulisesta luonteesta. On myös ollut ihanaa huomata, kuinka jo ihan pienen lapsen huumorintaju alkaa näkyä.
Rakkain on muisto, kun näin vastasyntyneen tytön ensimmäistä kertaa. Olin ihan pihalla, enkä ymmärtänyt, että meillä on tosiaan vauva ja vauvalla on kaikki kunnossa. Muistan myös salissa olleiden ihmisten ilmeet hyvin tarkasti. Ihmettelin tyttöä kaikkien kanssa: hän oli pienin vauva, minkä olin koskaan nähnyt. Ja tietysti mahdottoman täydellinen. 

muistoja vauvavuodelta
Hänellä oli pienenä vauvana tummat hiukset

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?
Tulevaisuutta tuntuu olevan vaikea miettiä, johtuu ehkä elämästä vauvakuplassa? Palaan ehkä työelämään ensi vuoden alussa, mutta en tiedä minne.  Toivon, että jossain vaiheessa ostaisimme omakotitalon. Ainoat konkreettiset suunnitelmat ovat nyt syksyllä oman ajan lisääminen sekä ensi kevään Krakovan matka.

Mikä on ollut kuluneen kesän paras juttu?
Tytön kasvu ja kehitys. On ihanaa, kun hän on alkanut kommunikoimaan ja liikkumaan. Ennustettavampi rytmi ja hieman parantuneet yöt ovat tehneet ihmeitä meidän arjelle. Lempipäivä kesällä oli tytön puolivuotissynttärit. Myös retket maailmanperintöalueelle sekä Vallisaareen olivat ihania ja arjesta poikkeavia päiviä.

vallisaari kesällä

vallisaari ravintola

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)