Päivä mummolassa

Mammalandian kuukausittaisen yhteistyöpostauksen aiheena on Mummolassa/ Vaarilassa.

Miehen ja minun vanhemmat asuvat lähekkäin toisiaan, noin tunnin ajomatkan päässä meidän kotoa. Matka on mielestäni hyvän pituinen, niin että mummoloihin meno tuntuu joka kerta pieneltä irtaantumiselta arjesta. Mummoloissa käymme melko ahkerasti, kuten myös mummot ja vaarit käyvät usein meillä. 


Tyttö on ensimmäinen lapsenlaspi molempien vanhemmille, joten hössötystä vauvan ympärillä on piisannut. Tosin uskon, että jos he vielä lisää lapsenlapsia saavat, saavat nämäkin lapset aikamoisen hössötyksen osakseen. On onni, että lapsella on monta rakastavaa ja läsnäolevaa isovanhempaa elämässään.

Viimeksi kävimme mummoloissa viime sunnuntaina. On helppoa, kun molemmat mummolat paappoineen ovat saman automatkan varrella. Aika kyläilylle oli hyvin otollinen, koska tyttö oli sitten viime näkemän oppinut hurjasti uusia taitoja. Miehen kotona kyytiä saivat lehtipino, dvd-soitin ja videonauhuri... Ruokapöydässä tyttö sai syödä muiden kanssa - tällä kertaa suuhun päätyi hieman porkkanaa, tomaattia ja perunaa.


Minun vanhempien luona tyttö yllätti vierastamalla pitkästä aikaa. En tiedä johtuiko vierastus siitä, että tyttö oli juuri herännyt päiväunilta... Tyttö ei ole enää moneen kuukauteen vierastanut ja vierastuskausi meni meillä muutenkin todella nopeasti ohitse. 

Mummolassa tyttö esitteli seisomistaitojaan, sekä osoitti turhan innokasta kiinnostusta astiakaappia kohtaan. Kahvipöydässä hän sai samaa hedelmäsalaattia kuin muut - hieman isompina palasina vain. Tytölle maistui hyvin ananas, mansikka ja banaani. Ihan viimeisten parin päivän aikana kiinteät ovat alkaneet maistua tytölle paremmin, mikä on ollut erittäin helpottavaa. Lusikasta tyttö syö vain harvoin, mutta onneksi sormiruokailu sopii meille oikein hyvin.


Vatsat täysinä lähdettiin Etelä-Pohjanmaalta takaisin ajelemaan kohti Vaasaa. Tyttö nukkui autossa tyytyväisenä, mutta muutama kilometri ennen kotiin saapumista alkoi helistin taas helistä turvaistuimessa. Päiväreissu mummolaan oli onnistunut jälleen kerran, vaikka kotiinpaluu olikin hieman liian myöhäinen.

***

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)