Hurja kehityksen heinäkuu

Lapset kasvavat nopeasti. Jo nyt katselen haikein mielin kuvia, joissa tyttö on ihan pieni vauva. Kuitenkin heinäkuu on lyönyt minut ällikällä tytön kehityksen osalta! Jo jonkin aikaa tyttö on liikkunut ketterästi pyörien paikasta toiseen. Haparoiva ryömiminen alkoi heinäkuun ensimmäinen päivä, tytön ollessa päivän vajaan seitsemän kuukautta vanha. Ajattelin, että tästä se pikkuhiljaa lähtee - olin väärässä.

Kuukauden alun jälkeen on tapahtunut paljon. Tyttö konttasi haparoivasti ensimmäisen kerran 11. päivä. Tänään ryömiminen on jo nopeaa ja ketterää. Kun paha mieli iskee, ryömii tyttö minun luo. Myös mielenkiintoisten tavaroiden perään ryömitään päättäväisesti ja suurielkeisesti.  Etenkin kengät, sähköjohdot ja elektroniikka kiinnostavat tyttöä.

12. päivä tyttö nousi ensimmäisen kerran istumaan. Silloin hän kaatui ja löi päänsä laattalattiaan, mutta sen jälkeen ollaan säästytty vain pienillä kolhuilla istumisen osalta. On yllättävää, kuinka sujuvasti hän istui lähes heti istumaan opittuaan. 

Maton reunat kiinnostavat erityisen paljon

Tyttö istuu hienosti ja ryhdikkäästi

17. päivä tyttö kauhistutti meidät seisomalla pinnasängyssä. Pinnasängyn laita laskettiin nopeasti alas. Helsingin reissulla tyttö nousi seisomaan uudestaan pari päivää myöhemmin ja nyt seisomaan noustaan koko ajan. Myös haparoivia sivuaskeleita on kokeiltu ottaa... Konttauskypärävalikoimat kaupassa eivät enää naurata, vaan tuntuvat lähes varteenotettavilta vaihtoehdoilta.

Kuvattava ei enää pysy paikoillaan...

Seisomaan noustiin myös mummolassa

Tytön kommunikaatiokin on muuttunut. Vauvaisen muminan lisäksi tulee jo tavuja ja usein tyttö suurieleisesti kertookin päivän kuulumisia toistelemalla pa pa pa pa -tavua. Hän myös jumppaa suutaan, pärisyttelee uudella tavalla ja yrittää kovasti puhua. Myös hänen käden tarkkuus on parantunut huimasti. Nyt päästäni revitään isojen hiustuppojen sijaan yksittäisiä hiuksia. Pinsettiotekin alkaa sujumaan hiemosti. Marjat ja Talk Murut menevät hienosti suuhun yksitellen.

Toivon kuitenkin, että tämä kehitystahti hidastuu edes hieman. Muuten tyttö varmaan juoksee ja ajaa polkupyörää muutaman viikon päästä... Onko sinun lapsellasi tullut yhtäkkisiä kehitysharppauksia?

6 kommenttia

 1. Huh mitä vauhtia! Melkoinen mimmi! Eiköhän se siitä tasaannu kun oppii juoksemaan 😁 toki meillä mentiin siitä lähtien vain täysiä ja sama meno jatkuu

  VastaaPoista
 2. Kehitys hidastuu, vaikka kaikki vauvat on kyllä erilaisia niin voi jo alle vuoden ikäisenä kävellä. Meillä opittiin myös viikossa istuminen, kontaaminen, seisomaan nouseminen ja tukea vasten kävely. Sitten tulikin noin 5 kuukautta taukoa kun uskallettiin ruveta kävelemään ilman tukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ihan toivottu harkintapaussi kehityksessä. :) Taitaa olla menevämpiä ja hitaampia kausia tosiaan kehityksessä - kuten elämässä yleensäkin.

   Poista
 3. Meillä molemmat lapset oppivat nopeasti liikkeelle ja tukea vasten molemmat kävelivät 8 kuisina. Onneksi siihen irtipäästämiseen meni neljä kuukautta molemmilta... Mutta joo, konttauskypärä (Outo nimi kun harvoin kontatessa sattuu mitään) oli esikoisella ahkerassa käytössä, koska nousi seisomaan ennen kuin opetteli istumaan menenisen. Kolhuja olisi tullut ihan hirveästi ilman sitä, eikä kolme viikkoa ole ikinä tuntunut niin pitkältä. Kuopus oli vähän viisaampi ja opetteli istumaan menemisen viikkoa ennen pystyyn nousemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole kyllä konttauskypärän nimi loppuun asti kehitelty! :D Varmasti ihan tarpeellinen kapistus joidenkin kohdalla, vaikka tähän asti olenkin niille naureskellut...

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)