Heinäkuun parhaat + parisuhdetta koetteleva Ikea?

Meillä oli ihana heinäkuu. Miehen parin viikon kesäloma teki kyllä hyvää, etenkin kun sain nukkua aamuisin pidempään. Tyttö nukkuu edelleen huonosti ja erittäin katkonaisesti - ei auttanut meidän unikokeilut. Olen onnellinen, että teimme paljon asioita yhdessä heinäkuussa, vaikka kalenteri näyttikin alku kuusta tyhjältä.


Heinäkuussa parasta oli ehdottomasti Helsingin reissumme. Käytiin Lonnan saarella ja Vallisaaressa sekä siskoni luona. Tässä kuussa tyttö on oppinut hurjasti asioita: liikkumaan eteen päin, konttaamaan, istumaan, nousemaan seisomaan ja ottamaan haparoivia askelia tukea vasten. Ilman mustelmia ei olla selvitty.

Kuun viimeisinä päivinä meillä oli aika koetteleva Ikea kokemus. Hankittiin Ikeasta uusi sänky säilytystilalla. Meillä kun on vain 62 neliön asunto, joten lisäsäilytystila tulee tarpeeseen.

Sängyn kokoamisen alkaessa menin lisäämään Instagramiin kuvan sängyn kokoamisesta ja hauskan lausahduksen, että nukutaankohan ensi yö lattialla. Tytön nukkumaanmenoaika oli jo ylitetty, kun sänky oli lähes valmis. Enää keskipalkki puuttui, sitten patjat paikalleen ja nukkumaan. Mutta yllätys, se keskipalkki olisi ollut erikseen ostettava!

Facebookissa muutama avunpyyntö ja keskipalkki järjestyi ihanan sukulaisen avustuksella heti seuraavana päivänä. Taas illalla ennen nukkumaanmenoa koottiin sänkyä. Muutama ruuvi enää puuttui. Mies oli ne kadottanut ja valitti, että minun huonomuistisuus on  tarttunut häneen. Etsittiin ruuveja ja työn nukkumaanmenoajan jälkeen. Etsittiin ja etsittiin. Kunnes kysyin, että ei kai mies ole voinut heittää ruuveja roskikseen? Ei.

No, mutta minäpä olin! Tehokkaasti siivotessa olin heittänyt läpinäkyvän pussin ruuveineen roskikseen. Lopulta saatiin sänky kasaan.

Olemme yhä onnellisesti avioliitossa.

26 kommenttia

 1. Haha, kuulostaa just samalta kuin mun huonekalujen kokoaminen :D

  VastaaPoista
 2. Niinhän sitä sanotaan, että jos onnistuu jonkun kanssa kokoamaan Ikea-huonekalun ilman, että heittää huonekalun osat tai kumppanin ulos ikkunasta kesken prosessin, on tämä henkilö varmasti se oikea, josta kannattaakin sitten pitää kiinni lopun ikäänsä! ;D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, minä osallistuin lähinnä heittämällä ruuvit roskiin. Eli en ollut kovinkaan hyvä apumies tässä hommassa. :D

   Poista
 3. Kuulostaa tutulta tuo sängyn kokoaminen. Mukava kuulla, että teillä oli onnistunut loma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei olla tosiaan ainoita joilla on haastavaa huonekalujen kanssa. :D

   Poista
 4. Ei oo todellista! Meille on käynyt ihan sama homma ton keskipalkin kanssa. Jouluaaton aattona sängyn kehikko on makkarissa kasassa ja huomataan, että keskipalkki puuttuu. Laitettiin patja vaan lattialle kehikon sisälle. Sieltä oli yli kiva yöllä kaahia kymmenen päiväistä Aamua hoitamaan :D
  Mister A teki loppuviimein ite sen keskipalkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä, voin vaan kuvitella kuinka hauska tilanne! :D Meillä ei saanut patjoja tuonne kehikon sisään, kun siellä oli toinen kehikko säilytyslaatikkoja varten.

   Pitäisköhän nostaa joku joukkokanne Ikeaa vastaan? :D

   Poista
 5. Haha, noi ikeatappelut kuulostaa niin tutulta! :-D Nykyään mä annan suosiolla toisen koota ite huonekalut, kun se nauttii enemmän yksikseen kokoamisesta kuin siitä, että mä auttaisin.... Mistä lie johtuu ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a. ;D Mustakaan ei nykyään ole enää apua, kun yritän pitää meidän pikkuapuria kurissa. Siinä lomassa heittelen osia sitten roskikseen.

   Poista
 6. Täälä ilmottautuu kolmas, kenellä myös on käynyt sama tuon keskipalkin kanssa. Laitettiin kyllä ikeaan kovaa palautetta, että pitäisihän se olla selvästi esillä, että sellainenkin tarvitaan. Vaasasta olen itsekkin, niin täältä ei noin vain lähdetä ajelemaan yhden keskipalkin perään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastattiinko palautteeseesi? Pitäisi kyllä itsekin laittaa palautetta! Kumma kun ei ole muutettu tuota systeemiä, kun ilmeisesti monelle on käynyt sama juttu!

   Poista
  2. Soitettiin silloin suoraan sinne asiakaspalveluun ja kyllähän ne pahoitteli, mutta ei toki mitään korvauksia tai muuta tullut (olisivat saaneet edes lähettää sen osan ilman postimaksuja). Suosittelen kyllä palautteen laittoa niin ehkä joskus laittavat jonkun lapun sinne missä lukee selvästi, että keskipalkki ostettava erikseen.

   Poista
  3. No pitää kyllä laittaa. Ja olis munkin mielestä ollut vähintäänkin kohtuullista lähettää se palkki ilman postikuluja!

   Poista
 7. Mä inhoon Ikeassa käymistä. Siellä on aina ihan liikaa ihmisiä ja jos haluisi hakea vaan jotain nopeasti, se on lähes mahdotonta. Viimeksi tosin Ikea reissu meni vähän lepposammin parin skumppalasin jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skumppa vois kyllä tehdä Ikeareissusta paremman. :D Meidän Ikeaostokset kulkivat tällä kertaa mun vanhempien mukana, niin vältyttiin paikan päällä käymiseltä. :)

   Poista
 8. Ah, Ikean huonekalujen kokoaminen! Se ei ikinä suju ongelmitta! Aina puuttuu jotain, tai joku osa ei sovikaan kuten pitäisi!

  Mukavaa, että teillä on ollut ihana loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pahempia tosin on Jyskin huonekalut. :D Niitä en suosittelisi vihamiehellekään...

   Poista
 9. Just viikko sitten kokosin Ikean sänkyä - on se vaan yksi työmaa... :D

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! :D Toivottavasti oli joka palkki ja ruuvi mukana. ;)

   Poista
 10. Hieno lomakollaasi! No, nuo "parisuhdetyöpajat a'la IKEA" eivät ole niitä parhaimpia lomailutapoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei. Eikä alle 1-vuotias apuri ainakaan tee hommasta helpompaa... :D

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)