Kuusikuukautisen kuulumisia

Meillä oli neuvola maanantaina. Tyttö näytti parastaan olemalla vilkas oma itsensä, pyörien hoitopöydällä ympäri ja höpöttelemällä omiaan. Käytiin vähän läpi meidän päivärytmiä ja taas sain todeta, että yön aikana herätään monta kertaa. Hyvällä tuurilla kiinteiden aloitus pidentää syöntivälejä yöllä, mutta huonolla tuurilla ei tapahtu mitään. Neuvolatäti väläytti unikoulun mahdollisuutta. Toivon kovasti, ettei meidän tarvitse siihen ryhtyä. Unikoulu ei tunnu ajatuksena hyvältä ja se olisi varmasti raskas toteuttaa.


Kuusikuukautisneuvolassaa tytön mitat olivat (suluissa 5kk/ syntymämitat):
6250g (5960g/ 2840g)
62,2cm (60,2cm/ 47cm)
Päänympärys 41,3cm (40,8cm/ 33cm)

Pituus menee alakäyrän alapuolella, mutta tytön käyrä oli taittunut vielä alemmas, kuin mitä se aikaisemmin on ollut. Painoa on tullut koko ajan pituuteen nähden hyvin, joten yritän olla huolestumatta. Neuvolatäti lupasi konsultoida lääkäriä ja soittaa, jos tarvittaisiin ylimääräinen neuvolakäynti ennen kahdeksankuukautisneuvolaa. Puhelin ei ole kuitenkaan soinut, joten eiköhän kaikki ole ihan ok.

Näillä pystyy ihan pienikin syömään sosetta itse

Neuvolassa myös ehdotettiin, että sormiruokailun ohessa kokeilisimme soseita. Vähän kaksijakoisesti suhtauduin tähän neuvoon, mutta ollaan nyt kokeiltu myös soseita, enkä kyllä innostunut kamalasti. Ensimmäisellä kerralla yritin syöttää sosetta, mutta lusikka ja sose kiinnostaa niin paljon, että annoin tytön lopulta syödä itse. Onneksi meillä sattui olemaan aterimet vauvalle kaapissa. Minä dippasin vauvan oman lusikan soseessa ja tyttö vei sen taitavasti suuhunsa, kovasti irvistellen soseelle. Muuten tyttö on pääasiassa vain huutanut syöttötuolissa, suu pysyy kiinni eikä soseita - tai sormiruokaa - ole mennyt mahaan oikeastaan ollenkaan.

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)