Viisikuukautisen kuulumisia

Meillä oli tänään neuvola. Neuvolakäynnillä oli taas odotettu ja pelätty rokotuskerta. Rokotuksia tuli kolme kappaletta, joista yksi suun kautta. Mies oli onneksi mukana pitämässä tyttöä rokotusten ajan.

Tyttö osaa hienosti kääntyä ympäri, mutta vain toisen kyljen kautta. Neuvolatäti houkutteli lelulla tytön kääntymään ensin oikean kyljen kautta - tyttö kääntyi vikkelään lelua kohti. Sitten yritettiin houkutella toiselle puolelle. Tyttö nosti vähän jalkaansa ja katsoi lelua ja kääntyi sitten lelusta pois päin ja ympäri taas oikean kyljen kautta! Vielä kerran houkuteltiin tyttöä kääntymään vasemman kautta. Tyttö katsoi lelua ja kääntyi taas toista kautta ympäri.

Vatsalla ollessaan tyttö osaa kääntää itseään mihin suuntaan vain ja peruuttaminenkin onnistuu. Tänään tyttö oli liikkunut sängyssä paljon minun nukkuessani. Pian saa alkaa toden teolla pelkäämään, että tyttö liikkuu minun nukkuessani ja tippuu sängystä... 

Tyttö ihmetteli, miksei peruuttaminen onnistu
Viisikuukautisneuvolassa tytön mitat olivat (suluissa 4kk/ syntymämitat):
5960g (5500g/ 2840g)
60,2cm (59,1cm/ 47cm)
Päänympärys 40,8cm (39,3cm/ 33cm)

Viiden kuukauden ikäisenä tyttö osaa:
Pyöriä paikasta toiseen
Peruuttaa
Kiljua
Pitää hassua ääntä sisäänhengittäessä

2 kommenttia

  1. Meilläkin on kotona reilu 5kk vauva, olipa hauska osua tähän blogiisi! Pitää alkaa seurata teidän tytön kehitystä kun on niin saman ikäinen kun meidän tyttö. Meilläkin tyttö osaa kääntyillä (molempiin suuntiin kyllä), mutta tuota peruutusta ei vielä ole oppinut. Ihan samaa olen kyllä tässä itsekin miettinyt, että kohta on vauva vaarassa pudota sängystä kun oppii liikkumaan enemmän.. Pitää alkaa kehitellä jotain reunoja sänkyyn piakkoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit blogiini! Minäkin jään seuraamaan sinun blogiasi ja teidän neidin kasvamista. :)

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)