Nelikuisen päivärytmi

Tyttö on jo 4,5 kuukautta vanha. Viimeksi kirjoitin meidän päivästä tytön ollessa vähän vajaa kaksi kuukautta. Nyt kirjoitin meidän vuorokaudesta tiistai-illasta keskiviikkoiltaan.

Tyttö nukahti klo 20:50 rinnalle. Hän oli niin itkuinen, ettei sänkyyn laskeminen onnistunut. Sängystämme alkaa kuulua itkua 21:50. Menen syöttämään tyttöä, klo 22:35 irrottaudun tytöstä, hän on täydessä unessa. Siirrän hänet pinnasänkyyn "sivuvaunuun", teen nopeasti iltatoimet ja menen myös nukkumaan.

Klo 23:54 tyttö herää syömään. Nukahdan tytön syödessä. Seuraavalla syötöllä en jaksa katsoa kelloa, mutta pian sen jälkeen tyttö herää kellon ollessa 2:18. Tytön syötyä siirrän hänet pinnasänkyyn.

Seuraava herätys tuntuu tulevan heti. Kello on vain 2:40, kokeilen antaa tytölle tutin ja hän nukahtaa se suussa! Seuraava syönti on klo 4:54, sitten 6:55. Yritän antaa tytölle tuttia, mutta ei tainnut tyttö enää nukahtaa. Minä herään klo 8 miehen lähtiessä töihin ja tytön huitoessa vieressä. Nousen ylös vähän yli kahdeksan, hieman liian myöhään vaipan pitävyyden kannalta.

Heräämisen jälkeen tehdään aamutoimet, vaihdan puhtaat lakanat, syön aamupalan klo 9:00 tytön leikkiessä lelukaarella. Tyttö syö jälkeeni 9:25. Yritän siivota paikkoja, tyttö viihtyy touhujani katsellen. 10:17 tyttö syö taas ja vaikuttaa väsyneeltä. Laitan tytön tavallista aikaisemmin terassille nukkumaan, hän nukahtaa itkemättä muutaman heijauksen aikana. Tyttö nukkuu klo 10:45-11:25. Heräämisen jälkeen tyttö syö. Sitten laulellaan, syödään taas, vaihdetaan vaippaa ja leikitään. Tyttö nauraa ja kiljuu innosta kun puhun erilaisilla äänenpainoilla.

Uusi hoitolaukku sai täytettä tytön nukkuessa
13:20 tyttö menee toisille päiväunille. Tyttö itkee pari minuuttia ja nukahtaa sitten vaunuihin. Lykin vaunuja edestakaisin ja tyttö on jo täydessä unessa kun 13:30 katson, josko hän olisi jo nukahtanut. Tyttö herää klo 13:55.

Vähän ennen kolmea tyttö on itkuinen. Tuputan maitoa, ei auta. Ei auta kanniskelu ympäriinsä. En muista koska tyttö olisi nukkunut viimeksi kahdet päiväunet, mutta nyt laitan tytön ulos vaunuhin. 15 minuutin heijaamisen jälkeen tyttö nukkuu taas. Taisi yöheräilyt tehdä tehtävänsä. Tyttö nukkuu klo 15:15-15:50. Heräämisen jälkeen tyttö syö klo 16:40 asti, en tiedä nukkuuko hän samalla, mutta aika horroksessa vaikutti olevan.

Luku ja leikkihetki
Noin klo 17 mies tulee töistä kotiin, minkä jälkeen syömme. Vietämme tytön kanssa aikaa ja tyttö syö jälleen klo 18:05. Sen jälkeen tyttö alkaa vaikuttamaan väsyneeltä. Klo 18:45 tyttö menee kylpyyn, vaihdamme yöpaidat ja siirrymme makkariin syömään. Käyn välillä syömässä iltapalaa, kun tyttö katselee mobilea tyytyväisenä. Menemme koko perhe sänkyyn poikkeuksellisesti jo vähän ennen yhdeksää. Tyttö kuuntelee mobilea, syö ja heittelee tuttia pinnasängystä pois. Lopulta tyttö nukahtaa yöunille 21:40.

Oli ehkä vähän huono vuorokausi meidän päivä -postaukselle, kun tytön unet olivat kaikkea muuta kuin tavalliset. Yöheräilyjä meillä on yleensä hyvänä yönä 1-3, mutta tällaisia monen herätyksen öitä on useammin. Päiväunia tyttö nukkuu yleensä kahdet, max 40 min pitkiä pätkiä.

2 kommenttia

  1. Blogi-sisko täällä hei! :) Tutustumassa blogiisi ja jään mukaan lukijaksi. :) Ihana lukea näitä vauvan-tuoksuisia juttuja, nauti tuosta vaiheesta. <3 Koska, vaikka olet kuullut tämän varmasti 1000 kertaa, se on niin nopea vaihe, että vaikka välillä väsyttää niin muista olla armollinen itsellesi ja keskity vauvan tahtiseen elämään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva saada uusi lukija! :) Armollinen yritän olla ja nauttia kaikista pienistä hetkistä. Tämä on varmasti yksi elämän parhaista vaiheista. <3

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)