Vauva kolme kuukautta

Kaksi kuukautis neuvolassa vauva sai suun kautta rota-rokotteen. Se oli taas edessä ja lisäksi pneumokokki- ja jäykkäkouristusrokote. Minua ahdisti jo etukäteen pienen kipu, hysteerinen itku ja mahdolliset sivuvaikutukset. Neuvolatäti kyseli, onko minulla huono mieli tulevista rokotuksista ja oli kyllä ihan viittä vaille, etten alkanut itkemään. Siinä minä nieleskelin, kun mies piteli tyttöä rokotusten ajan. Onneksi tytön itku ei kestänyt kauaa ja pakko sanoa, että tyttö itkee usein enemmän pihavaatteita puettaessa.

Käynnillä vauvan mitat olivat (suluissa 2kk mitat):
Pituus 56 cm (52,8 cm)
Paino 4950 g (4320 g)
Päänympärys 38,6 cm (37,6 cm)

Isomummin vanhassa kehdossa isin vanha haalari päällä. <3

Puhuttiin myös yleistä parisuhteesta, vauvan nukahtamisongelmista ja minun imetysdieetistä. Seuraava käynti on neuvolalääkärikäynti ja pitää siellä kysyä, mitä mieltä lääkäri on minun maitoallergia epäilyistä. Lisäksi käynnillä saatiin esite kiinteiden aloittamisesta. Voidaan aloitella kuulemma sitten kun siltä tuntuu ja kun neljä kuukautta ikää on täynnä.

Hurjaa ajatella, että täysimetyksestä on nyt ainakin puolet takana. Imetyksen alku ei meillä oikein sujunut, mutta nykyään imetys sujuu kivuttomasti ja on välillä ihan mukavaakin. Tosin tyttö ei tykkää syödä jos ei olla kotona tai jos ympärillä on hälinää. Menossa tyttö syökin yleensä nopeasti vain vähän, ja kotona hän syö sitten pidemmän kaavan mukaan.


Muuten, huomasithan, että blogillani on nyt myös Facebooksivut?

6 kommenttia

 1. Meillä poika oli syntyessään 54 cm ja 4459 g. :D Mutta pojat ilmeisesti on yleensä isompia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on. :) Me ollaan miehen kanssa oltu molemmat aika pieniä syntyessämme, ei tosin yhtä pieniä kun meidän mini. :)

   Poista
 2. Meilläkin 3 kk tyttö, mitat 61 senttiä ja 6.5 kg �� kyllä on erikokoisia vauvoja. Meillä painoa tullut reilu kilo per kuukausi... T. S

  VastaaPoista
 3. Meillä kanssa maitoallergia epäilyksiä. Meillä kanssa sitä itkuisuutta ja koliikkia mitä lie.. Yritin ottaa maitoa takaisin ruokavalioon, itkuisuus ja suolisto-oireet pahenivat. Nyt mennään allergialääkärille josko siellä jotain selviäisi. Tsemppiä teillekin asian selvittelyssä. Terv. Jonna

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)