Blogini historiaa

Mammalandian kuukausittaisen yhteistyöpostauksen aiheena on blogin tarina.

Nyt heti -blogini sai alkunsa vuonna 2013. Blogin oli tarkoitus olla alkuun odotusblogi ja muuttua siitä pian perheblogiksi. Odotuksen odotus kuitenkin venyi ja blogista tuli aikaa myöden lapsettomuusblogi. Osan alkuvuosien teksteistä olen piilottanut. Kaikkein epätoivoisimpia ajatuksia en halua julkaista omalla naamallani, vaikka paljon olen jättänyt näkyville. Toivon kuitenkin, että blogin alkutaipaleelta löytyy vielä jollekin lapsettomuutta kokevalle tai kokeneelle vertaistukea ja lohtua, sekä muille ihmisille tietoa siitä, miltä lapsettomuus voi tuntua.

Alkuvuosina blogissani nähtiin mm. tämä banneri.

Bloggaaminen on ollut alusta asti minulle tärkeä harrastus. Etenkin vaikeina hetkinä bloggaaminen kävi terapiasta ja blogimaailmasta sain paljon kaipaamaani vertaistukea. Lopulta tuli käänne, joka vaikutti blogiinkin: tulin raskaaksi.  En kertonut raskaudesta monelle, varsinkaan alkuvaiheessa. Bloggaaminen anonyymina oli luontevaa. Raskausaikana olin onnellisuuden lisäksi erittäin huolissani, joten blogista saamani vertaistuki oli edelleen tärkeässä roolissa. Blogiin sain purettua osan raskauden aiheuttamista pelon tunteista. Oli myös ihanaa, kun oli paikka, jossa pystyi iloitsemaan raskaudesta jo varhaisessa vaiheessa.

25. Raskausviikko

Vauvan synnyttyä halusin tehdä blogista julkisen. Olin valmis tulemaan lapsettomuuskaapista ulos ja blogin kirjoittaminen omilla kasvoilla tuntui viimein luontevalta. Vaikka blogini on jo melko vanha, on se kuitenkin tietyllä tavalla uuden vaiheen alussa - nyt blogilla on kasvollinen kirjoittaja, kuulun Mammalandian blogiyhteisöön ja tänään vaihtui myös blogin ulkoasu. Mitä mieltä olette ulkoasusta? Onkohan sielä muuten lukijoita, jotka ovat olleet alusta asti matkassa?

Tulevaisuudessa toivon blogin jatkavan samaa rataa, päiväkirjamaisesti ja minun näköisenä. Toivon voivani kehittyä kirjoittajana ja etenkin valokuvaajana; toivon myös, että blogin lukijat pysyisivät jatkossakin mukana. Luonnollisesti toivon myös uusia lukijoita ja kuulen mieluusti kehittämisideoita ja esimerkiksi postaustoiveita.

***

10 kommenttia

 1. Uskoisin lukeneeni hyvin alusta asti blogiasi.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Mä oon myös sun blogissa ollut (ainakin melko) alusta asti mukana. :)

   Poista
 3. Minä myös olen lukenut jo pitkään, ja kaikki postaukset. Meillä myös 10/2012 alkanut odotuksen odotus päättyi marraaskuussa -16 tytön syntymään. Monella tavalla siis samankaltainen tarina kuin teillä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko teillä hoitoja takana? Meidän ihmeet onkin melkein saman ikäiset. :)

   Poista
  2. (tuleekohan tää vastaus suoraan mun viedtin alle vai vastaukseksi sun viestiin? No kokeilen :D )

   Meillä oli clomifen hoito (meidän lspsettomuuden syy oli mun ovuloimattomuus). Ja 2015 kesällä mulla oli rypäleraskaus, joka todettiin varhaisultrassa ja siitä seurasi puolen vuoden raskautumiskielto. Mutta sen jälkeen eka clomifenkierto oli onnistunut. :)

   Poista
 4. Tää blogi on ensimmäisiä mitä aloin lukea, kun ruvettiin yrittämään lasta, teillä alkoi yritys aika samoja aikoja kun meilläkin, niin se on yksi syy, miksi aloin lukea. Oma lapsi on nyt 1 v 7 kk ja odotan toista rv 21. Kun tulin itse raskaaksi, toivoin kovasti, että teilläkin tärppäisi ja olin kyllä todella iloinen kun plussan sait :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että teille on tulossa jo toinen. :) Ja kiitos kommentistasi, tällaiset kommentit lämmittää mielä todella paljon!

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)