Hurjat raskauskilot

Ennen raskautta olin lukenut älyttömästi siitä, kuinka raskaana ei tarvitse saada ylimääräisiä kiloja. Ja siitä, kuinka liikuntaa tulee jatkaa raskausaikanakin. Olin tietoinen siitä, ettei lapsi tarvitse roskaruokaa ja suklaata kasvaakseen vatsassani ja siitä, että jaksaisin itse paremmin jos huolehtisin itsestäni ja samalla myös vatsassa kasvavasta lapsesta. Etukäteen suunnittelin eläväni terveellisesti hoitojen ja raskauden aikana. 

Kiloja alkoi kuitenkin kertyä jo hoitojen aikana. Aikaisemmin pudotetut pari kiloa tuli takaisin hoitostressin aikana, mutta en välittänyt. Päätavoitteena oli pysyä järjissään ja käydä hoidot läpi, jotta voitaisiin jatkaa normaalia elämää. Sitten raskaustesti näytti plussaa. En uskaltanut tehdä juuri mitään ensimmäiseen 12 viikkoon. Pahoinvointi vaivasi ja lähes koko raskauden himoitsin kaikkea epäterveellistä, etupäässä jäätelöä ja pitsaa. Harjoitussupistukset pelotti ja liitoskivut vaivasivat jo todella aikaisin. Välillä tsemppasin syömisten kanssa, mutta kiloja tuli samaa tahtia, söin sitten salaattia tai suklaata. Neuvolassa lohdutettiin ja sanottiin, että toisille tulee kiloja enemmän kuin toisille.

10 viikkoa synnytyksen jälkeen
Rv 24+4
Raskausaikana olin superonnellinen, vaikka koko raskautta oli lähes mahdoton uskoa todeksi. Välillä tuntui, että peilistä katsoo joku muu (ajattelin, että tulen hulluksi) ja onnittelut vauvasta tuntuivat pelottavilta. Kukaan ei voisi taata, että kaikki menee hyvin. Loppuun asti pelkäsin, ja kun lapsi syntyi, olin ihan pihalla mitä oli tapahtunut. Oliko meillä nyt vauva?

Synnyttymään lähtiessä raskauskiloja oli ainakin 23. Onnekseni ensimmäiset 10 kg lähti itsestään parin ensimmäisen viikon aikana. Nyt kilot tippuu selvästi hitaammin ja tiputettavaa olisi vielä noin 10 kg. Nyt pidän ruoka- ja liikuntapäiväkirjaa ja toivon, että kilot jatkavat tippumistaan. Ja olen katkera niille, joilla raskauskilot sulivat itsessään ensimmäisten kuukausien aikana. :D

12 kommenttia

 1. Mulla ei tullut raskauskiloja kummassakaan raskaudessa. Vaaka näytti synnytyksen jälkeen samaa, kuin ennen raskautta. Mutta sen sijaan painoa tuli esikoisen jälkeen töihin palaamisen jälkeen 7 kg ja ne minulla on edelleen. Ja voin sanoa että tiukassa ovat. Olen useamman kerran yrittänyt päästä eroon niistä, mutta puolitoista kiloa olen suunnilleen saanut pois ja aina ne ovat tulleet takaisin. Nyt olen kolmatta kertaa raskaana ja pelkään että kiloja tulee. Olo on huono 24/7 ja koko ajan syön jotain pitääkseni pahan olon loitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pahoinvointi on kyllä petollista. Toisilla tippuu paino sen takia ja toisilla nousee. :( Tsemppiä ja toivottavasti pahoinvointi loppuu pian. Mulla alkoi loppuraskaudesta pahoinvointi uudestaan, mikä myös kerrytti kiloja.

   Poista
 2. Mulla ne kaikki lähti ja lähti vähän ylikin ekan puolen vuoden aikana... Ja sitten toisen puolen vuoden jälkeen tilanne oli sama kuin ennen raskautta. Olis vaan pysynyt siinä puolen vuoden tilanteessa :D

  VastaaPoista
 3. Ensimmäisiin kuukausiin ei tapahtunut kovin suurta painon pudotusta, siis tietysti synnärille jäi reilusti, mutta noin 6-7 kg oli ja pysyi monta kuukautta, sitten kun lapsi alkoi olla lähempänä vuotta alkoi lähteä, en tiedä liittyikö sitten kuukautiskierron alkamiseen kun vähensin yöimetyksiä, mutta en siis ole vieläkään lopettanut imetystä ja lapsi 1,5 v ja olen alle lähtöpainon mitä edellisessä raskaudessa ja nyt siis olen uudestaan raskaana rv 17. Toisilla saattaa paino tippua heti paljonkin ja tuntuu että imetys vie viimeisetkin kilot ja toisilla paino junnaa tai jopa nousee. Ole itselle armollinen ja älä pidä kiirettä, toki terveellisesti syömisestä ei ole mitään haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan myös yöheräilyjen väheneminen auttaa painoa tippumaan. :) Kiirettä ei ole, vanhat vaatteet on kaapin perälle piilotettuna. :D

   Poista
 4. Kirjoitin pitkän stoorin mutta se tais hävitä jonnekin?! Mulla tuli 14kg raskausaikana ja ne lähti alle 2 viikos synnytyksestä ja vähän ylimääräistäkin...mutta olin kovalla dietillä radin vuoksi loppuraskauden 3-4kk ja synnytyksen jälkeen söin kaikkea sellaista mitä en silloin voinut syödä; leipää, pastaa, perunaa, karkkia, mehuja jne. joten muutama kilo on tullut takaisin :) Mutta tykkään kropastani nyt enemmän kuin koskaan sillä tekihän se aivan mielettömän työn! Älä liikaa murehdi kiloja ja syömisiä, nauti tästä lyhyestä vauva-ajasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään. :( En murehdi liikaa, vaan lohduttaudun myös sillä, että kroppa on kovan puristuksen käynyt läpi. Ja olen onnellinen siitä, että pystyin olemaan raskaana ja synnyttämään, vaikka luotto omaan kroppaan on ollut välillä kovilla. :) Eiköhän ne kilotkin tipu, kun vähän miettii syömisiään.

   Poista
 5. Itselläni tuli raskauden aikana kiloja 2, mutta vauvavuoden aikana sitäkin enemmän :D Muistan synnytyksen jälkeen olleeni niin onnellinen, kun painoin vähemmän kuin koskaan aikuisiälläni. No se loppui lyhyeen ja nyt haaveilen että pääsisin näistä joskus eroon :)

  Kiva blogi sinulla, eksyin vasta matkaan ja jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vain 2kg! Pitääpä käydä lukemassa sinunkin blogia. :)

   Poista
 6. Imetätkö ?
  Itse yllätyin siitä kuinka kuluttavaa imetys oli mutta sillä sai kilot karistettua aika nopeaa.

  Itselläni kävi niin että painoindeksini oli 26 kun tulin raskaaksi ja sain heti kuulla niin terkkarilta kuin lääkäriltäkin että näin painavalle ei kiloja saisi tulla lisää.
  Viimeisen punnituksen tein synnärillä ennen vesien menoja ja olihan niitä kiloja tullut kuitenkin viisi. Synnytyksestä kuuden viikon päästä oli punnitus jälkitarkastuksessa ja åainoin 6 kiloa vähemmän kuin ennen raskautta ja nyt olen 12 kiloa laihempi kuin ennen raskautta kun tuo imetys vie niin paljon kaloreita ja kaipa tämä vauvaelämä on niin kuluttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vauva kasvaa täysimetyksellä. Tosin imetykselläkään ei kaikilla lähde kilot, mutta onneksi minulla tuntuu lähtevän (vaikkakin älyttömän hitaasti).

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)