Vuorokausi kaksikuisen kanssa

Torstaina klo 00:00 nukutaan koko perhe perhepedissä. En muista koska vauva on nukahtanut näin aikaisin yöunille.

2:52 Vauva herää syömään, klo 3:39 vauva on vihdoin syönyt tarpeeksi.

4:09 Vauva herää syömään ja nukahtaa parinkymmenen minuutin päästä syötyään tarpeeksi.

8:03 Vauva herää syömään, mies lähtee töihin. 

9:30 Nousen sängystä. Keitän vettä ja laitan pikapuuron tulemaan. Tyhjään osan tiskikoneesta ja syön nopeasti. Siivoan osan sikin sokin olevista tavaroista ja katson hetken tv:tä. Vauva herää klo 10:20, syö ja sen jälkeen teemme aamutoimet.

Klo 11:27 vauva syö ja klo 12:15 on taas nälkä. Vauva on itkuisen tuntuinen ja nukahtaa syliin, kun keinuttelen häntä. Uskallan laskea hänet äitiyspakkauksen laatikkoon nukkumaan. Menen lämmittämään itselleni ruokaa. Vauva herää 5 minuutin unien jälkeen. Yritän syödä nopeasti vauvan olessa vieressäni sohvalla. 

Klo 13:18 vauvan on nälkä. Syötän hänet sängyllä, minne hän jää nukkumaan. Nousen varovasti, mutta vauva herää heti minun lähdettyäni. Puen naama punaisena huutavan vauvan, joka rauhoittuu heti ulkona, kun vaunut alkavat liikkua. Kävelen reippaasti puoli tuntia, kunnes minun on hiki ja korvat jäätyvät päähän. Tajuan, että minun on pakko ostaa kokoa isompi tuulitakki, vanha ei mene vielä hetkeen päälle...


Jätän vauvan terassille nukkumaan, ensimmäistä kertaa. Tyhjään lopultakin loput tiskikoneesta ja täytän pyykkikoneen valmiiksi. Klo 15:17 vauva alkaa huutamaan kuin palosireeni, koko terassi kaikuu. Vauvalla on mahtavat 1,5 tunnin päiväunet takana ja nälkä on sen mukainen.

Klo 16:00 lähdetään ystäväni kyydillä seurakunnan järjestämään lastenvaatteiden vaihtokirppikselle. Otan mukaani muutaman epämieluisan vaatteen äitiyspakkauksesta. Tyttö nukahtaa autokyydissä ja herää paikan päällä, kun pääsee turvakaukalosta syliini. Hetken kierreltyä vauva alkaa "nokkimaan" minua olkapäähän ja olemaan nälkäinen. Kierrän hetken heiluvan vauvan kanssa, löydän muutaman kirjan ja vaatteen vauvalle. Onneksi paikanpäällä on mehutarjoilu: äidille mehua ja vauvalle maitoa. Tankkauksen jälkeen on aika lähteä kotiin ja kuinka ollakaan, vauva nukahtaa jälleen autoon n. 17:30.

Onneksi mies on tullut jo töistä ja tehdään yhdessä ruoka uuniin. Ehditään syödä ruoka ja jälkiruoka ennen kuin vauva herää 19:50. Heräämisen jälkeen vauva pääsee iltakylpyyn. Kylvyssä on hauskaa, kunnes haluan pestä vauvan kädet. Vauva huutaa kamalasti, luuli varmaan, että tänään leikataan kynnet. Kylvyn jälkeen vaihdetaan yöpaita ja vauva syö. Syömisen jälkeen vauva nukahtaa syliini. Hetken torkkumisen jälkeen siirrän vauvan miehen syliin nukkumaan ja menen nopeasti suihkuun. Suihkun jälkeen vauvalla on taas nälkä. 22:40 suurin nälkä on taltutettu, mutta vauva on itkuinen, eikä rauhoitu syliin. Vauva rauhoittuu koliikkikeinuun ja nostan hänet syömään 23:39. Vauva syö ja nukahtaa seuraavan vuorokauden puolella.

Kuinka teidän muiden vauvaperheellisten arki pyörii?

Ensi viikolla meidän vauva täyttää kaksi kuukautta!

10 kommenttia

 1. En oo tienny että asutaan samassa kaupungissa.:o

  VastaaPoista
 2. Meillä nyt 3kk tyttö ja useampi viikko ollut jo suht sama rytmi eli herätään klo.7-8 ja sitten aamupesut ja maito + seurustelua/leikkimatolla oleilua. Klo.9-10 nukkuu pikkupäikkärit sisällä vaunuissa. Heräämisen jälkeen seurustellaan/leikkimatolla ja 11 aikoihin maito ja vaipan vaihtoa ja sitten nukkumaan pihalle vaunuihin jolloin nukkuu n.3 tuntia. Sitten taas maitoa + vaipan vaihtoa, seurustelua/leikkimatto. Klo.17-18 nukkuu taas päikkärit ulkona vaunuissa. Sitten taas seurustelua/leikkiä. Klo.19 iltatoimet ja yökkäri ja puol 8 iltamaito ja sitten nukkumaan pinnikseen. Syö x1 yöllä siinä klo.3-4 välillä.
  Kellonajat on siis suurinpiirtein, ei täällä sekuntikello kädes tokikaa kuljeta ;). Seurusteluun kuuluu kirjojen lukua, musiikin kuuntelua, tanssimista ym...vauvan ollessa leikkimatolla/sitterissä teen itse samalla kotitöitä tai ruokaa tms. Öisin ei tokikaan nuku täysin putkeen noita pätkiä vaan usein laitetaan tuttia suuhun (joskus TOSI USEIN :)) Ja toki päivät vaihtelee jos tulee vieraita tai ite kyläillään tms...
  T. Susku
  P.S. Hieno tuo vaunuverho!!
  Ja niin joo, meidän vauveli juo maitonsa pullosta eli ei pitkiä imetysmaratooneja meillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan säännöllinen rytmi teillä jo. :) Meillä on heräämisaika aamuisin melko sama ja illalla nukkumaanmenokin melko ennustettavissa. Muuten ei ole vielä rytmiä... joskus nukkuu pari tuntia päikkäreitä ja joskus ihan vain pienissä pätkissä torkkuu.

   Vaunuverho on Noshilta tilattu, tykkään superpaljon tuosta väristä. :)

   Poista
 3. Hih, tutulta kuulostaa, vaikka omani on jo iso vauva eli tuosta ihan alusta on jo hieman aikaa!:) Nyt kun tyttö on jo kohta 9kk on arki huomattavasti selkeämpää ja helppoa rytmittää. Myös vauvan kanssa harrastaminen ja liikkeellä olo on helppoa. Edelleenkään mun tyttö ei viihdy yksikseen kovin pitkiä aikajo, noin 5-10min välein on päästävä syliin tankkaamaan läheisyyttä. Mutta mikäs siinä on haliessa. Tosin arkiaskareiden tekoa se haittaa, mutta mitäpä siitä. Imuria hän kyllä rakastaa ja innoissaan ryömii/konttaa sinne missä kuulee imurin surisevan, joten me kyllä imuroidaan ahkerasti!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä viihtyykö meidänkään neiti isona yhtään yksin. Nyt pitää olla melkein koko ajan sylissä, jotta viihtyy. :) Ootko kokeillut kantoreppua koskaan?

   Meillä tyttö tykkää myös imurista, porakoneesta, vedenkeittimestä jne. :D

   Poista
 4. Meidän (koliikki)kaksikuisen kanssa rytmi on pääosin seuraavanlainen:
  09 herätään, syöttö, aamutoimet, seurustelua
  10 pikku torkut sisällä (ei nuku sisällä hyvin päivällä..)
  10.30 syöttö, seurustelua
  10.30 jälkeen ulos vaunuihin nukkumaan, nukkuu noin kolme tuntia
  13.30 syöttö, seurustelua
  15.00 Nukkumaan ulos uudestaan, nukkuu yleensä lyhemmän pätkän, ehkä tunnin, puolitoista. Saatetaan kärrytellä vielä ja käyttää koiria ulkona, jotta unijakso pitenisi.
  17 Syömistä ja seurustelua
  18-21 pientä kitinää ja torkkumista sisällä tai sitten kaupassa käyntiä ja autoajelua, jossa nukkuu paremmin ja syömistä tietysti.
  21 "Yöunille", mutta yleensä iltaitkut kestää noin 23.30-00 asti jonka jälkeen nukahtaa.
  03.30 Syöminen
  07 Syöminen

  Terkuin Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajottuuko tuo huuto tuohon 00:00? Mä oon miettinyt paljon, onko meidän omalla myös koliikki. Aluksi huuti tosiaan 3-5 yöllä, mutta nyt syö ja huutaa yleensä vain 00:00-1:00 asti...

   Onneksi teillä nukutaan kuitenkin päivällä ja toivottavasti loppu yökin hyvin. :) Meillä on päiväunien kanssa ollut ongelmaa, mutta nekin jo selvästi parantuneet.

   Poista
  2. Meillä on ne isommat itkut juuri tuolloin 21-00. Pääosin nukahtaa nyt 23.30 viimeistään ja nyt ihan viikin-kahden aikana nämä itkut tuossa illalla on muutenkin vähentyneet paljon siitä mut ne oli. Me ei saatu vauvaa välillä ollenkaan rauhoittumaan. Se on koliikille tyypillistä, että mitkään keinot ei itkuun tahdo auttaa ja itku ajoittuu iltaan/alkuyöhön. Lääkäri sanoi että yleensä juuri 00-01 maissa koliikkivauvat hiljenee. Meillä poika nukkui sisällä päivällä huonosti kunnes noin kuukausi sitten tajusin ne vaunut. Ulkona terassilla nukkuu tosi hyvin, mutta ekan tunnin aikana joutuu pari kertaa käydä hyssyttelemässä tai laittamassa tuttia suuhun.

   Kyllä meillä on muutenkin mielestäni itkuherkkä poika mutta pääosin on aamuisin ja päivisin tyytyväinen jos on syönyt ja nukkunut.Joskus myös itkee keskellä yötä syöttöjen jälkeen mutta nykyään harvemmin.

   Poista
  3. Kuulostaa tutulta. Varsinkin alussa meillä oli todella epätoivoista eikä mikään auttanut. Onneksi aika on teilläkin helpottanut ongelmaa. Toivotaan, että sen maagisen 3kk:n rajan jälkeen helpottaisi rytinällä. :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)