Vauvan harrastukset

Tällä viikolla ollaan tehty muutakin, kuin vaunulenkkeilty. Maanantaina oltiin imetystukiryhmän tapaamisessa, tiistaina seurakunnan vauvamuskarissa ja keskiviikkona elokuvateatterissa vauvabiossa. Sujuiko viikko mukavemmin, kun vauva pääsi harrastamaan? Sujui. Tarvitsenko vauva-ajan harrastuksia? Tarvitsen. Tarvitseeko vauva harrastuksia? Ei.

Ehkä pitäisi puhua ennemmin äidin harrastuksista. Ennen vauvan syntymää harrastukseni olivat erilaisia. Se, koska näiden omien harrastusten pariin pääsen, riippuu siitä, koska pystyn irtaantumaan vauvasta hetkeksi. En ole ollut yli 30 metrin päässä vauvasta koskaan... Onneksi ollaan kuitenkin saatu vauvan kanssa tehtyä muutakin, kuin nysvättyä kahdestaan. 

Vauvamuskarissa oli hauskaa. Vauva ei itkenyt paljoa ja hän nauttii selvästi musiikin kuulemisesta. Useimmat itkut tulivatkin laulujen välissä. Uuvuttavan laulu- ja leikkihetken jälkeen sai köllötellä viltillä kavereiden kanssa (välillä nukahdellen), sillä aikaa kun me äidit saatiin juoda teetä ja juoruilla.

Elokuvissakaan ei ollut hassumpaa. Elokuvateattereiden vauvanäytöksissä on himmeät valot ja äänet hiljaisemmalla kuin tavallisissa näytöksissä... ja elokuvasta nauttiminen ja rentoutuminen on hitusen tavallista vähäisempää. Yllättävän hyvin elokuvaan pystyi kuitenkin keskittymään, joten menisin kyllä uudelleen.

2 kommenttia

  1. Me aloitettiin jo kans muskari. Toi on totta, ettei vauva vielä harrastuksia tarvitse, mutta äideille vertaistuki ja muiden äitien kohtaamiset tekee hyvää :) Mä ainakin nautin ekasta kerrasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin nautin! :) Ei sitä kotona tuu tarpeeksi lauleltua ja puuhattua. Toisaalta tuntuu, ettei kotona vauva jaksakaan samaan malliin kun vieraammassa paikassa.

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)