Viimeiset päivät, viimeiset viikot?

Rv 39+5. Stressi alkaa nostaa päätään. Synnytys ei pelota niin paljon kuin pelotti pahimmillaan, vaan eniten pelottaa, että onko vauvalla kaikki hyvin. Mahassa vauva on niin piilossa kaikelta, enkä voi koko aikaa nähdä onko vauva kunnossa. Tuntuu edes typerältä sanoa, mutta koko raskaus tuntuu vieläkin utopistiselta.

Meidän talossa on pinnasänky, hoitotaso, pieniä vaatteita ja vauvan leluja. Vauvan vakuutus on maksettu ja turvakaukalo odottaa käyttövalmiina. Sairaalakassi nököttää nurkassa ja tens-laite on näkyvällä paikalla odottaen käyttöä. Silti minun on vaikea kuvitella, että jouluna meitä on kolme.

Lauantaina supisteli kipeästi pari tuntia epäsäännöllisesti. Melkein joka yö tulee muutama kipeä supistus, viime yötä luukuunottamatta. Aamulla tuli yksi kipeä supistus.

Ystäväni synnytti vain muutama päivä sitten kauniin pienen. On vaikea kuvitella, että olen pian ihan samassa tilanteessa. Olen odottanut, toivonut ja pettynyt niin monta kertaa, että tuntuu kuin mieli yrittäisi vieläkin suojella minua ja kertoa, ettei tämä voi olla totta. Toivon niin kovasti, että meidän pieni saapuisi pian ja ehjänä perille.

6 kommenttia

 1. Muistan hyvin tuon samaisen loppuraskauden ahdistuksen kuin sinullakin. Minulla raskaus venyi vielä kaksi viikkoa la:n jälkeen, joten huoli vauvasta oli jo todella kova. Seuraile vauvan liikkeitä ja mene heti näytille jos yhtään on epävarma fiilis vauvan voinnista. Nämä hetket tulevat luultavasti olemaan yhdet elämäsi pisimmistä (varsinkin jos menee lasketusta kovasti yli) sillä sitä odottaa sitä omaa pientä sieltä niin kovasti. Luota siihen, että kaikki menee hyvin. Kovasti tsemppiä viimeisiin raskaushetkiin! T.Viltsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi viikkoa tuntuu nyt pitkältä ajalta ajatella. Toisaalta toivon, että helpottaa viimeistään kun saadaan käynnistyspäivä tietoon jos siihen saakka pitää mennä. Todennäköisesti yliaikaiskontrolli olisi ensi viikon maanantaina, huomenna on neuvola. Onneksi meidän vauva reagoi yleensä nopeasti syömiseen ja tökkimiseen, joten mitään megasuurta paniikkia en ole itselleni vielä saanut kehitettyä. :)

   Alkoiko sulla synnytys spontaanisti vai käynnistettiinkö?

   Poista
 2. Mulla synnytys alkoi spontaanisti muutama tunti ennen yliaikaiskontrollia. Synnytys oli nopea parn tunnin juttu. Näin kuulemma käy monelle, kun vauva ikäänkuin "pelästyisi" tulevaa häätöä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko sinulla ensimmäinen synnytys, kun oli noin nopea? :)

   Poista
  2. Ensimmäinen synnytys oli joo :) t. Viltsu

   Poista
  3. Ohhoh! Teillä tultiin oikein rytinällä. :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)