Sairaalakassi

Synnytys alkaa olemaan lähellä. Välillä tulee muutamia kipeitä supistuksia, lähinnä öisin. Kivuttomia harjoitussupistuksia tulee aina liikkeellä ollessa. Kipeiden supistuksen aikana mietin, että "apua nytkö se tulee, en ole valmis" ja sitten kun supistukset loppuvat, mietin että "eikö vieläkään".

Raskaus alkaa jo vähän väsyttämään. Nukkuminen on vaikeaa. Huonojen asentojen kanssa tuli vielä toimeen, mutta nyt lisäksi puutuu sormet ja heräilen siihen, mikä ärsyttää. Liikkuminen on edelleen vaikeaa ja nyt päivät ovat alkaneet kulua hitaasti yksin kotona. Haluaisinko, että vauva syntyisi jo tänään? En tiedä. Luulen, että vauva tietää nyt parhaiten koska kannattaa saapua. 

Sairaalakassi on nyt pakattu, koska lähtö voi tulla koska tahansa. Kassista löytyy:

Minulle:
 • Kotiutumisvaatteet, sairaalassa pidän sairaalan vaatteita. Imetysliivit ja liivin suojia. Omia sukkia otin mukaan, koska sairaalan sukat ovat huhujen mukaan kamalia.
 • Sisätossut. 
 • Harja, dödö, hammasharja, astmalääkkeet ja ripsiväri.
 • Kaurapussi ja tens-laite.
 • Eväitä: Mehua, iso pussillinen salmiakkia ja lakritsia, kuivattuja luumuja.  


Vauvalle:
 • Kotiutumisvaatteet: Kietaisubody, sukkahousut, sukat ja raapimissuojat. Paita ja housut. Fleecehaalari ja harso varmuuden vuoksi.
 • Mies tuo meidät hakiessaan turvakaukalon ja lämpöpussin mukanaan.

Ennen sairaalaa lähtöä pitää mukaan napata vielä neuvolakortti, kamera, laturit ja jotain evästä miehelle mukaan. Myös doulalle pitää muistaa ilmoittaa, kun lähtö tulee.

Unohtuiko jotain?

15 kommenttia

 1. Moikka, itse pari päivää sitten kotiutuneena esikoisen kanssa, lisäisin listaasi vielä korvatulpat. Sairaalassa nukkuminen on erittäin haastavaa, varsinkin jos olet tavallisella synnäriosastolla etkä perhehuoneessa. Minun univelkani johtuvat tällä hetkellä sairaalassaolosta eikä omasta vauvasta =), tsemppiä synnytykseen, kaikki menee varmasti hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :) En varmaan uskaltaisi nukkua tulpat korvissa, koska pelkäisin etten kuule jos vauva alkaa itkemään. :D

   Poista
 2. Omat sukat ehdottomasti. Sairaalan sukat on nähny niin paljon kaikkee, että vähemmästäkin elastisuus pettää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä olen eri mieltä. Pakkasin itsekin sairaalakassiin sukkia muiden neuvoja kuunneltuani, mutta aivan suotta. Ensinnäkin jalkani turposivat p a l j o n sektion jälkeen eikä omista sukista voinut edes haaveilla :D Toiseksi pidin omia sukkia vielä siinä vaiheessa kun lapsivesi meni, VIRHE! Arvatkaa tekikö mieli pakata takaisin kotiin lapsivedestä ja muista eritteistä märkinä olevia sukkia :D mutta ota toki mukaan, ehkä joku pystyy omia sukkiaan pitämään :D toivotan tsemppiä tulevaan <3

   Poista
  2. Ehkä jos jalat turpoaa kamalasti, niin sairaalan sukat olisi hyvät. Mulla on kuitenkin älyttömän pienet jalat, joten voin vaan kuvitella kuinka isoja nuo sairaalan sukat olisi mulle näin normaalisti.

   Poista
 3. Tosi vähän mitään tarvitsee (neuvolakortti on se tärkein!), eli kyllä noilla pärjää varsin hyvin :) Itsehän jouduin synnyttämään nyt toisella kerralla ilman sairaalakassia ja hyvin meni sekin. Eväillä en olisi tehnyt mitään, sillä kyllä ainakin mulle on tuotu molemmilla kerroilla heti mehukannu ja koko ajan kyselty, että haluaako jotain syömistä. Myöskään luumuja tai muuta "pehmittävää" en ottaisi mukaan, sillä niitäkin on tarjolla sairaalassa. Tens-laitteita lienee myös nykyään useimmissa sairaaloissa, ainakin omassani on useampikin. Mä en itse suosittelisi korvatulppia, sillä silloin saattaisi jäädä vauvan äänetkin huomaamatta ja jos kaikki menee hyvin, niin kyse on kuitenkin vain parista yöstä, jonka viettää vaikka missä. Itse olin molemmilla kerroilla kolmen hengen huoneessa, joissa hiirenhiljaista. Mä en edes tuntenut synnytyksen jälkeen mitään väsymystä, vaan ihastelin nukkuvaa vauvaa ja kotiin päästyä olen nukkunut vauva kainalossa kuin tukki. Sairaalan sukat on mun mielestä ihanat, kun ne on niin mukavat! :D Itse en siis normaalisti voi sietää sukkia ja ne lähtee heti jalasta, kun tulen kotiin. Sisätossuilla en olisi tehnyt myöskään mitään, kun sukillakin pysyi hyvin pystyssä. Kotiin lähtiessä kannattaa pölliä sairaalaan siteitä mukaan, sillä ainakin itselläni jälkivuoto on ollut muutaman päivän sitä luokkaa, ettei yösidekään olisi pitänyt vuotoa, mutta toki nämä ovat yksilöllisiä juttuja.

  Tsemppiä tulevaan koitokseen! Tuntuu, että viime synnytyksestä on jo ikuisuus, vaikkei siitä ole kuin pari viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluan tiettyä hedelmätuoremehua, joten otan omat mehut mukaan. :D Meidän sairaalassakin on tosiaan tuo tens, mutta todennäköisesti käytän sitä jo kotona niin tulee kätevästi omassa selässä otettua mukaan. :) Ja tossut käskettiin sairaalan ohjeissa ottaa mukaan, saa nähdä tekeekö niillä sitten mitään.

   Hyh, tuo jälkivuoto pelottaa jo valmiiksi. :s Mutta kiitos tsempeistä, eiköhän kaikki mene hyvin vaikka ajoittain meinaakin paniikki iskeä. :)

   Poista
 4. Itsekin tykkään sairaalan sukista :) Mutta mun mielestä sisätossut oli kyllä ehdottomat, varsinkin vessan laittioilla oli aina ties mitä verestä lähtien, niin en sinne kyllä sukkasillani astuisi... Mulla oli sellaiset ikean halpistossut ja ne jätin sinne suosiolla roskiin, kun ei oikein ollut pestävät. Jotkut pestävät crocsit ottaisin ensi kerralla, jos luoja vielä sen onnen suo :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aina vaikka mitä verestä lähtien? Hyyyi, ei kai. :s Mulla on onneksi lähdössä huonot tossut mukaan, voi heittää sitten poiskin hyvällä omalla tunnolla.

   Poista
  2. Kyyllä vain :s Sitä voi synnytyksen jälkeen vuotaa aika hurjana ja kovien kipujen ja ison leikkauksen jälkeen (kiireellinen sektio) itsellä pytylle istuminen oli jo aivan tuskaa ja kyllä verta valui joka paikkaan ja yritä sitä nyt jollain paperilla ja jalalla pyyhkiä, kun ei pysty taipua mihinkään ja en ollut kyllä ainut...

   Poista
  3. Jotenkin vaikea kuvitella, että tuollainen seulana vuotaminen voisi päättyä hyvin. Mutta kai se ihmiskroppa on niin ihmeellinen, että selviytyy moisestakin hyvin. Yritän ainakin ajatella positiivisesti! :D

   Poista
 5. Itse pyysin sairaalassa itselleni tukisukat jalkaan, ne ainakin oli omasta mielestä mukavat.. :D ja suosittelen kans pöllimään niitä siteitä ja itse otin muutamat verkkopikkuhousutkin.. :D itsellä oli eväänä vähän karkkia, myslipatukoita ja muutama pepsi tölkki! Ja me kun tosiaan kerettiin olla sairaalassa kaksi vuorokautta ennenkun vauva syntyi, niin siinä olis tarvinnu just miehelle enemmän evästä kun mitä oltiin alunperin varattu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että meilläkin voi miehen eväät olla liian pienet. Sanoin jo ennakkoon, ettei sitten syö mun karkkeja ainakaan. :D

   Poista
 6. Omat sukat ehdottomasti kivat! Mulla oli myös halppiscrocsit, jotka jäi sairaalan roskikseen lähtiessä.
  Luumut tuli ainakin mulla tarpeeseen :)

  Sairaalan vauvojen vaatteet oli kyllä yllättävän huonosti istuvia. Varsinkin housut valui vauvalla koko ajan :/ Pidettiinkin omia pyjamia vauvalla siellä pääasiassa kun pysyivät paremmin päällä :)

  Sairaalan siteitä tosiaan kannattaa pölliä mukaan lähtiessä jos jälkivuoto on runsasta :) Ja onhan ne verkkopikkarit niin hot! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan varmuuden vuoksi pakata muutama ylimääräinen vaate vauvalle mukaan. :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)