Raskaustesti rv 38+5

Minulla on ollut uusia intohimoja ja inhokkeja
Luonnollisesti kaikkea kiellettyä tekee mieli, esimerkiksi salmiakkia ja kunnon pihviä. Mandariineja olen syönyt valtavasti ja yhdessä vaiheessa teki mieli mehujäitä. Tosin tällaisia mielitekoja minulla on ollut välillä, vaikka en ole raskaana ollutkaan...

Olen nähnyt erikoisia unia
Näen aina kummallisia unia. Onneksi en ole raskausaikana kävellyt ja tehnyt asioita unissani, kuten stressatessani on yleensä tapana. Jos mukaan ei siis lasketa niitä päiviä, kun olin raskaana enkä vielä tiennyt siitä.

Salasin töissä raskauteni mahdollisimman pitkään
Kyllä. Oksentelin salaa, kaadoin kahvia viemäriin ja pidin löysiä vaatteita. Tähän vaikutti määräaikainen työsuhteeni ja pelko vauvan menettämisestä. Ennen niskapoimu-ultraa paljastuin kuitenkin.

Olen valokuvannut ja mittaillut mahaani
Rv 37+3
Melko paljon. Hassu katsoa alkuraskauden valokuvia, missä vatsani oli mielestäni jo valtavan kokoinen ja heti huomattavissa. Loppuraskaudessa näitä kuvia katsoessa näen vain litteän vatsan.

Olen tuntenut itseni seksipommiksi
En todellakaan. Varsinkin nyt loppuraskaudessa, kun sohvalta ja sängyltä nouseminen ovat vaikeita, niin on mahdotonta nähdä itseänsä erityisen seksikkäänä. Pyöreästä vatsastani tykkään kuitenkin, vaikka se ongelmia jo aiheuttaakin.

Pesänrakennusviettini on herännyt
Ei oikeastaan. Olen yrittänyt laittaa paikkoja valmiiksi vauvalle, mutta mitään erityistä vimmaa en ole valitettavasti kokenut. Toivottavasti ehdin vielä saada kunnon siivousvimman, ennen kuin vauva päättää syntyä.

Olen pelännyt ja miettinyt kaikkea mahdollista
Kyllä, kuten tavallisestikin. Välillä jos vauva ei liiku tarpeeksi, joudun tökkimään häntä hereille. Raukka ihmettelee varmasti nyt jo, että kuka hysteerikko häntä on vatsan tällä puolen vastassa.

Itkeskelen katsoessani televisioa
Aina olen ollut kova itkupilli.

Tiedämme lapsen sukupuolen
Melko varma tieto pitäisi olla, saa nähdä onko meidän vauva tosiaan pieni tyttö.

Hyvä äiti on kotona pitkään
Ei välttämättä. Uskon, että hyvä äiti miettii lapsensa parasta.

Tiedän, miten haluan synnyttää
Haluaisin mahdollisimman luonnollisen synnytyksen. Toivon voivani olla kotona melko pitkään käyttäen tens-laitetta, käymällä suihkussa ja ehkä saunassa. Sairaalassa toivon kivunlievitykseksi erityisesti PCB-puudutusta. Uskon myös hyötyväni paljo miehen ja doulan läsnäolosta synnytyksessä. Epiduraalia ja spinaalipuudutusta haluan kokeilla vain, jos muut keinot eivät riitä.
Suurin toiveeni on, että synnytys sujuisi turvallisesti alateitse, eikä tarvitsisi turvautua esimerkiksi episiotomiaan tai sektioon.

Painoni on noussut
Järkyttävän paljon, eli +20 kg.

Arvelen, että lapseni syntyy raskausviikolla
39+1. Mitat 3200 ja 49 cm.

Kutsumme lasta nimellä
Meillä on nimi ja lempinimi, joilla lasta kutsumme. Virallista nimeä näistä ei kuitenkaan tule.

Idea ja kysymykset ovat varastettuja Vauva -lehden raskaustesti nimisestä juttusarjasta.

6 kommenttia

 1. Kunnon pihvi? Kyllähän pihviä saa syödä :D Kuumennettuhan se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa syödä pihviä! :)

   Poista
  2. Kunnon pihvillä varmaan tarkoitetaan tässä max. mediumia, ei läpikypsäksi kuivatettua känttyä. Ja sellaista ei saa syödä raskaana.

   Muistan että itsekin himoitsin juurikin puolikypsää (tai -raakaa) lihaa, kylmäsavukalaa, mätiä ja punaviiniä, siis kaikkea kiellettyä. Sitten kun sain luvan niitä syödä ja juoda, ei enää tehnytkään mieli :)

   Kovasti jaksamista loppupäiviin, maali häämöttää jo!

   Poista
  3. Jenni kiteytti hyvin, ei saa lihaa pilata kuivattamalla käntyksi. :D Mun mielestä hyvä pihvi syödään parhaassa tapauksessa hyvässä ravintolassa ja liha on jotain muuta kuin possua, eli sitä ei kuulu tarjota kypsänä.

   Kiitos lopputsempeistä! :)

   Poista
  4. Puolikypsää ja raakaahan saa syödä kuumennettuna. Kuten vakuumipakattua kalaa ja vaikka ilmakuivattua kinkkuakin. Eli pihviä saa syödä, ihan mediuminakin.

   Poista
  5. THL:n suositusten mukaan vain läpikypsää lihaa saa syödä toksoplasmariskin takia.

   Suositukset löytyy täältä: https://www.evira.fi/globalassets/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/evira_taulukko1.pdf

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)