Blogin tulevaisuus

Luen kohtuullisen paljon blogeja. Minun inhokkipostauksissa bloggaaja käsittelee blogin tulevaisuutta tai pahoittelee kolmen päivän kirjoitustaukoa. Blogia olen alusta asti kirjoittanut silloin kun on huvittanut ja se tuntuu edelleen hyvältä. Nyt kuitenkin mietin, mitä kirjoitain tulevaisuudessa?

Aion jatkaa kirjoittamista vauvan syntymän jälkeen. Haluan kuitenkin pitää kiinni vauvan oikeudesta yksityisyyteen. Vauvan kuvia julkaisen varmaan somessa, koska kuvat näkyvät vain minun kavereilleni. Toisaalta, enpä ole vielä raskaudestakaan julkistanut mitään esim. facebookissa, vaikka muuten päivittelenkin kohtuullisen ahkerasti...


Omalla naamalla kirjoittaminen tuntuisi luontevalta. Muutos yksityisestä blogista julkiseksi tuntuu kuitenkin vaikealta. On kamala ajatella, että kaikki rumatkin ajatukseni päätyisivät tuttujen ja vähemmän tuttujen luettavaksi. Toisaalta tuntuu, että tämä tarina on vain kuiskaten kerrottu ilman kasvoja.

Jos tekisin uuden blogin, voisin tehdä siitä kiillotetun kuvan ajatuksistani ja elämästäni ilman katkeruutta ja panikointia. Sellaisia blogeja ei tosin lue kukaan, eikä sellaisesta bloggaamisesta varmasti saa mitään irti.

Kuinka moni on muuttanut bloginsa luonnetta usean vuoden bloggaamisen jälkeen? Mitä siitä seurasi?

12 kommenttia

 1. Jatkan mielelläni lukemista, päätit sitten jatkaa mihin suuntaan tahansa :)

  VastaaPoista
 2. Samoin täällä yksi lukija mitä sitten päätätkin :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin täällä edelleen, jos muistat! :)

  Ja tsemppiä loppurustistukseen ja nauti! :) meidän ivf-vauva makoilee tällähetkellä mun sylissä, viikon vanha neiti on pistänyt äidin pään ihan pyörälle! <3 kuinka onnekkaita me molemmat ollaankaan, kun onnistuttiin hoidoilla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan hyvinkin! :) Ihanaa, että teillä on pikkuneiti kotona. Ollaan kyllä oltu molemmat ihan valtavan onnekkaita. <3

   Poista
 4. Edelleen lukemassa mitä jatkosta päätätkin :)

  VastaaPoista
 5. Uuh, mä inhoan myös noita "Anteeksi, etten ole kirjoittanut" -juttuja. Vähän niinku, että jaa-a..mitäs anteeksi pyydeltävää? Ja siis, viiden vuoden jälkeen muutin suuntaa hitusen, niinku nyt varmasti tiedätkin :D Avoimuus alkoi tuoda mukanaan inhottavia kommentteja, joita en halunnut lukea omiin, ehkä vaikeimpiin ajatuksiin ja asioihin. Pakko oli ottaa vähän takaisinpäin ja kyllähän sen on jengi huomanneet.. että vähän eri tyylillä mennään.

  Tänne löysin ekaa kertaa ja jään nyt kahlailemaan tekstejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..oho.. vähän epäselvästi ilmaisin itseäni.. ehkä tajusit anyway :D

   Poista
  2. Täällä on myös jo otettu pieni hyppy taaksepäin ja epätoivoisimmat ja henkilökohtaisimmat tekstit alkuvuosilta on arkistoitu pois näkyviltä. Toivottavasti tämä blogi ei kovin sekavaksi sen takia muutu. :D

   Onhan se kiva lukea blogitekstejä, jota ovat mahdollisimman syvältä kirjoittajastaan lähtöisin. Mutta ymmärrettävästi sellaista ei voi julkaista ainakaan ilman kritiikkiä. Elämän vaikeita kysymyksiä... mutta sun blogissa on muutos ainakin toiminut hyvin. :)

   Poista
 6. William Hill Betting Locations | Mapyro
  Find William Hill sports febcasino.com betting locations in Maryland, https://tricktactoe.com/ West Virginia, Indiana, Pennsylvania, South Dakota, 출장샵 West filmfileeurope.com Virginia and more. www.jtmhub.com BetRivers.com.

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)