Ylimääräinen äitiysneuvola rv 33+5

Sunnuntai maanantai välisenä yönä näin levottomia unia. Stressaantuneena näen aina saman kaavan painajaista, jota olen nyt viimeisen kuukauden aikana nähnyt paljon. Unessa oli myös paljon vauvaan liittyvää ja näin unta synnytyksestä. Olin välillä kipeä ja lopuksi heräsin siihen, että ylävatsaan sattui ja koko maha oli krampissa. Kävin vessassa ja odottelin, onneksi olo meni kohtuullisen nopeasti ohitse.

Aamulla soitin kuitenkin varmuuden vuoksi neuvolaan, koska ylävatsakipu voi olla myös raskausmyrkytyksen oire. Sain ajan neuvolaan ja kaikki oli hyvin, mitä nyt painoa oli tullut viime käynnistä 1000g/ viikko (viimeksi +233g/ vko). +20 kg saavutettu raskausaikana... Pissa oli ok, verenpaine tavallisissa lukemissa 116/77. Hemoglobiini 121 ja kohdunpohjankorkeus 29, eli edelleen tasaisesti käyrällä.

Vauva oli pää alaspäin ja syke 150+. Vauvan asennon kokeilu tuntui tavallista inhottavammalta ja nyt huomasin ensimmäistä kertaa tunnustelun aikana, kuinka iso vauva oikeasti on.

Todennäköisesti kivut olivat supistuksia. Ensi viikolla on lääkärineuvola ja pian vauva on valmis syntymään. En ole ollenkaan varma siitä, että ollaanko me jo valmiita. Se, että meille tulee vauva joka on minun mahassani, on vieläkin utopistinen ajatus.

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)