Rv 30+5 äitiysneuvola

Neuvolakäynti alkoi tutulla kuulumisien vaihdolla. Kerroin pelottavasta verenvuodosta, oikeastaan muutamasta kuivuneesta veritipasta. Puhuin myös siitä, että välillä huolettaa kun vauva ei liiku koko aikaa täydellä teholla. Huolta hälventi, että pienet liikkeet ovat kuulemma yhtä "hyviä" kuin isommat potkut. Välillä vauva intoutuu mylläämään oikein kunnolla, mutta suurimmaksi osaksi hän vaikuttaa melko rauhalliselta. 

Katsoimme yhtenä iltana Saapasjalkakissa animaatiota, mistä vauva riehaantui ihan selvästi, mikä on aika harvinaista herkkua. En tiedä, oliko elokuvan musiikki erilaista, kuin se, mihin vauva on normaalisti tottunut. Kuuntelen itse paljon musiikkia ja soitan, eikä vauva yleensä tähän hirveästi reagoi. Kutkuttavaa ajatella, että vauvallakin on jo jonkinlainen musiikkimaku ja että hän reagoi jo musiikkiin!

Kuulumisten jälkeen tehtiin perus mittaukset. Painoa oli tullut +233 grammaa viikossa, vihdoinkin vähemmän kuin yleensä. Edellisillä kerroilla painoa on tullut viikossa +900 grammaa ja +825 grammaa... Kohdunpohjan korkeus oli 27,5 (viimeksi 25), vauvan syke 135 (viimeksi 150) ja vauva oli edelleen pää alaspäin. Vielä on vauvan kuulemma aikaa kääntyillä, mutta on aika hurjaa ajatella, että näin iso vauva alkaisi enää mahassa kääntymään. Verenpaine oli 114/72 (viimeksi 116/79).

Seuraavalla neuvolakäynnillä on myös lääkärin tarkastus, missä katsotaan näyttääkö siltä, että vauva mahtuu hyvin syntymään alakautta. Kerroin yhä miettiväni synnytykseen liittyviä asioita ja sain ylimääräisen neuvolakäynnin, missä voidaan käydä läpi synnytykseen liittyviä kysymyksiäni. Pitäisi varmasti alkaa jo miettiä, mitä kaikkea haluan kysyä synnytykseen liittyen.

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)