Perhevalmennus ja paniikkia

Viime viikolla olimme perhevalmennusluennolla, missä aiheena oli parisuhde. Edelliseen perhevalmennuskertaan nähden tuo oli paljon hyödyllisempi, ainakin meille. Tuskin kovin moni pariskunta huolehtii parisuhteestaan tarpeeksi, ainakaan lapsen tulon jälkeen? Vaikka luennolla ei sinänsä mitään uutta tullutkaan, niin oli ihan kiva, että oli valmiita kysymyksiä ja aiheita, mistä juteltiin sitten oman parin kanssa. Luennolla vahvistui myös käsitys jo varhaisultrassa kuullusta tulevasta synnytysruuhkasta marraskuun lopulla...

Entäs otsikon paniikki? Olen kerran odotusaikana vuotanut muutaman tipan kuivunutta verta. Viime viikon sunnuntaina, rv 27+4, vuosin kuitenkin ihan huomattavasti kuivunutta verta pyyhkiessä. Pelkäsin aivan hulluna, että vauva alkaa syntymään nyt eikä selviäisi. Pelkäsin, ettei minun kroppani pystykään tähän, kuten olen koko ajan pelännyt.

Etsin paniikissa synnytyssalin numeron ja soitin sinne. Huomasivat varmaan puhelimen toisessa päässä, että olen itkuun purskahtamassa ja kätilö vakuutteli moneen kertaan, että ei ole syytä huoleen ellei tule kirkasta verta. Tuon jälkeen en ole enää vuotanut, mutta olin kyllä monta päivää paniikissa jokaisella vessareissulla. Olen vieläkin, mutta pahimmasta säikähdyksestä olen päässyt yli.

Vime päivinä on myös sattunut ihani asioita. Nimittäin toissa päivänä, rv 27+6 mies tunsi ensimmäiset vauvan liikkeet masun läpi. Välillä vauva potkaisee niin kovaa, että itsekin hätkähdän, mutta pääasiassa liikkeet ovat aika pieniä ja rauhallisen oloisia. Saa nähdä onko vauva synnyttyään yhtä rauhallinen, kuin nyt vaikuttaisi.

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)