Musiikkia ja potkuja

Tänään alkoi 26. raskausviikko (rv 25+0). Onko raskaus mennyt nopeasti? Toisaalta. Toisaalta tuntuu, että hoidoista on jo vuosikausia. Toisaalta tuntuu, että olen ollut vain hetken raskaana. Raskausvatsani näkeminen ja vauvan liikkeiden tunteminen saa minut hätkähtämään onnesta joka kerta.

Liikkeet ovat tuntuneet muutaman viikon jo voimakkaampina. Olin hirveän huolissani alkuun heikoista liikkeistä, varsinkin sen jälkeen kun selvisi, että istukka sijaitsee takana. Mies ei ole vatsan läpi vielä liikkeitä tuntenut, mutta minä olen tuntenut ja nähnyt muutaman kerran. Tänään sain ensimmäiset liikkeet tallennettua videolle! Liikkeet tuntuvat nyt aamuisin kun herään ja lähes poikkeuksetta vauva herää myös syömisen aikana.

Onko odotus tuntunut pitkältä? Ei missään nimessä. Nyt on jotain konkreettista, mitä odottaa. Ainoa syy miksi odotan kuumeisesti synnytystä on se, että vieläkin takaraivossa jäytää pelko siitä, ettei kaikki mene hyvin. Pelko on onneksi vain pientä, eikä mitään kiirettä oikeasti ole. Nyt on hyvä olla.

Ihmisten onnittelut ja voinnin kyselyt tuntuvat hyviltä. Toisaalta tekisi mieli huutaa koko maailmalle, että kyllä minä nyt voin paremmin kuin koskaan, vaikka käveleminen ei oikein onnistu ja muutenkin olen fyysisesti hirmu hidas. Kommentit raskauden nopeasti menemisestä tuntuu myös oudoilta - hyvä kun olen kunnolla ymmärtänyt olevani raskaana. 

Tätä onnea on niin vaikeaa kuvailla. Yksi kuvaava tilanne oli se, kun seisoin tuhatpäisessä yleisössä ja Sia nousi lavalle Flowssa. Ensimmäisenä soi Alive ja minä itken. 

 

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)