Kannattaako kotidoppleri?

Kotidopplerin hankin jo keväällä. Tällöin taisi raskausviikkoja olla kasassa suunnilleen 13 ja neuvolassa äänet saatiin kuuluviin neuvolan dopplerilla jo rv 9+1.

Suurin syy, miksi epäilin dopplerin ostoa oli se, että pelkäsin sen tuovan lisästressiä. Aluksi vauvan sydänääniä voi olla vaikeaa löytää tai niitä ei ehkä löydy ollenkaan. Näin kävi myös minulle, eli aluksi en saanut dopplerilla ääniä kuuluville. Ennakkoon tsemppaamisen takia osasin kuitenkin olla panikoimatta tästä. Alkuun kuuntelin äänet kerran päivässä ja ehkä puolella kerroista sain äänet kuuluville. En tiedä kuinka suuria tehokkuuseroja kotidopplereissa on, mutta neuvolan doppleriin verrattuna ne ovat paljon vähempitehoisia. Me ostettiin halvin doppleri minkä netistä löysin, Angelsoundsin dopplerin.

Doppleri on ollut hyvä rauhoittamaan mieltä. Tosin vauvan kasvaessa ääniä ei vieläkään löydy kovin helposti, koska meidän vauva ilmeisesti melskaa mahassa aika paljon ja usein sykkeiden sijaan kuulen pauketta ja viuhuntaa. Nyt kun vauvan liikkeet tuntuvat jo päivittäin, niin dopplerin käyttö on jäänyt vähemmälle.

Dopplerin kanssa en ole käyttänyt netissä myytäviä geelejä, vaan aluksi käytin huonoa meikinpoistogeeliä ja myöhemmin olen käyttänyt perusvoidetta. Tosin rasvattomat geelit olisivat parempia, jottei doppleri tahmaannu käytössä. 

kotidoppleri
Angelsound dopplerin plussat ja miinukset:

+ Ei kovin kallis, hintansa arvoinen
+ Tuo mielenrauhaa
+ Kumppaninkin on mukava kuunnella vauvan sydätä
+ Laitteeseen saa kahdet kuulokkeet kiinni
+ Sykkeiden lisäksi voit kuulla kuinka vauva liikkuu kohdussa 


- Laite on vähän heppoisen tuntuinen. Pitää olla tarkkana, että kuulokkeet on kytkettynä kunnolla.
- Kalliimmissa laitteissa on näyttö, joka kertoo vauvan sykkeen, joka helpottaa vauvan sykkeen erottamista omasta (dopplerilla kuulet toisinaan myös oman rauhallisemman sykkeesi, vauvan syke on nopeaa "tumtumtum" -ääntä)
- Voi lisätä stressiä, jos ääniä on vaikea saada kuuluville (voi johtua esim. istukan tai vauvan sijainnista tai raskauden aikaisesta vaiheesta) 


Lopuksi linkki Vauva lehden artikkeliin "Harkitsetko kotidoppleria? 8 kysymystä ja vastausta."

6 kommenttia

 1. Tuli luettua koko blogi, ja olen niiiiin onnellinen teidän puolesta!! Nyt on kiva jännittää teidän seurassa loppuun asti liveajassa ;) Kirjoitat todella hyvin, tätä blogia on mukava seurata.

  VastaaPoista
 2. Minulla on juuri tuo dopleri. Kaksi kertaa olen kokenut sen ettei ääniä enää kuulu ja olen lähtenyt äitipolille tarkistukseen, josta on löytynyt kuolleet pienet. Sitä tuskaa ja paniikkia en toivo kenellekkään. Muuten oon tykänny ja nuotkin pienet enkelit löydettiin heti, ettei tarvinnut viikkoja kuolleita lapsia kantaa.
  Onnea odotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullista, että olet tuon joutunut kokemaan. :( Ja kiitos. <3 :)

   Poista
 3. Mä liputan kyllä myös dopplerin puolesta! Hyvin saa mielenrauhan silloin kun sille on tarvetta.

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)