Väsynyt, työtön ja onnellinen

Tänään rv 14+4. Olen ollut erittäin väsynyt viime aikoina. Lähes joka päivä nukun parin tunnin päiväunet. Olen myös voinut pahoin monen viikon tauon jälkeen ja pääkipu on ollut kaverina viikon verran. Vatsaa vihloo ja eilen tuli kaupassa niin kamala olo, että piti pyytää miehen viemään minut kotiin lepäämään. Tämä kaikki on tietenkin huolestuttanut minua, onneksi seuraava neuvolakäynti on tiistaina.

Tämän kaiken keskellä olen kuitenkin äärettömän onnellinen. Työttömäksi jääminen ei ole tuntunut niin pahalta, kun lepo on tullut tarpeeseen. Lepäämisen lisäksi olen ehtinyt tekemään muutaman sijaisuuden ja näkemään paljon ystäviä. 

On ollut ihanaa jutella ystävän kanssa, jolla on pieni vauva. On saanut kysyä ummet ja lammet odotuksesta, synnytyksestä ja vauva-ajasta. Oma tilanne on ehkä muuttunut hiukan realistisemmaksi. Silti minua vaivaa edelleen mahdoton epäusko: Voiko tämä tapahtua meille? Kasvaako minun vatsassa lapsi? Voiko kaikki mennä hyvin? Myös näistä tunteista on tarkoistus puhua tiistain neuvolakäynnillä.

Moni tuttu, johon olen sattumalta törmännyt, on selväsi katsonut vatsan seutuani. Odotan, koska ensimmäinen uskaltaa kysyä. Yksi raskaudesta tietävä ystäväni kysyikin jo, että onko kukaan kysynyt, että odotanko. Kumpu (ja turvotus) näkyy kyllä päivisin jo selkeästi. Olen lisäksi uskaltautunut neljän seinän sisältä pois muutkin kuin löysät vaatteet päällä.

Vaikkei lihominen olekaan hauskaa, nautin suunnattomasti siitä, että vatsani kasvaa. Silittelen vatsaa aina kun ehdin ja olen niin onnellinen. Ainakin tänään meillä on kaikki hyvin.

6 kommenttia

 1. Voimia, muistan itse kanssa että olin molempia odottaessa todella väsynyt.

  Aurinkoa!

  VastaaPoista
 2. Jaksamisia, mulla kans väsymys painaa edelleen ja tässä jo malttamattomana odotan sitä paljon hehkutettua "ihanaa keskiraskauden energista aikaa" :D onko sulla hemoglobiini ollut ihan ok? Mulla laski se aika nopeastikkin, rv13 oli enää 104, et se ainakin mulla varmasti vaikuttaa jaksamiseen.. Rv18 se oli noussu vaan 110, vaikka oon muistanu tankata joka pv rautaa.. Onneksi sentään on kesä, talven pimeys yhdistettynä tähän vetämättömyyteen aiheuttais melkoisen koomatilan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi mulla oli hemoglobiini 124. Saa nähdä tiistaina, onko laskenut (ja paino noussut älyttömästi). Täällä ei voi muuta kuin nauraa tuolle energiselle keskiraskaudelle. :D Pahoin pelkään, että koko odotusaika on yhtä energistä kuin nyt.

   Poista
  2. No mulla laski neljässä viikossa 125stä siihen 104.. :/ sen kanssa saa kyllä olla tarkkana! Ja on mullakin tullut painoa ihan liikaa, mutta siitä en jaksa ressata! :) eikö niistä ylimääräisistä kiloista sit eroon pääse kun sen aika on.. :D

   Meilläkin tulee ylihuomenna jo tasan puoliväli täyteen! Aika on mennyt kyllä hurjan nopeasti, nyt kun taaksepäin ajattelee.. :)

   Poista
  3. Onneksi en ole ainoa, joka kerää painoa. :D Eiköhän niistä kiloista tosiaan pääse eroon sitten joskus. :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)