Neuvolalääkäri

Tänään oli neuvolalääkäri. Miestä en ottanut mukaan, koska tuo käynti oli kuulemani mukaan niin nopea, ettei miehen sitä varten kannattaisi ottaa vapaata. Lääkäri otti minut vastaan ja luki minun paperini läpi. "Ensimmäisellä IVF:lläkö onnistuitte?" Tuntuu, että noista hoidoista olisi ihan kamalan kauan aikaa.

Varhaisultran yhteydessä minulle tehtiin viimeksi sisätutkimus. Lääkäri kyseli myös edellisen papa-kokeen ajankohtaa ja muistelin, että se on tehty todennäköisesti tutkimusten alkaessa yksityisellä puolella. Lääkäri siinä sitten listaili, että meille on tehty vaikka mitä tutkimuksia yksityisellä, julkisella täällä ja toisaalla sairaalassa. Hän oli sitä mieltä, että nyt voisi alkaa normaali raskausaika, eikä pitänyt sisätutkimusta nyt tarpeellisena. 

Sydänäänet kuunneltiin ja ne vaihtelivat 155 alimmillaan jopa 120. Lääkäri oli sitä mieltä, että saattoi ottaa häiriötä minunkin sykkeestäni. Neuvolakorttiin sykkeeksi merkattiin 140. Ei kuulemma syytä huoleen, mutta vähän tietenkin alkoi mietityttämään.

Juteltiin vielä muutamasta minua huolestuttavasta asiasta ja sen jälkeen käynti olikin ohi. Sain kyllä vielä käskyn nauttia raskaudesta. Huomenna alkaa jo kahdeksastoista raskausviikko ja liikkeiden pitäisi alkaa tuntumaan minä hetkenä hyvänsä.

4 kommenttia

 1. Ah toi neuvolalääkäri oli mulla ainakin niin turha. Se ei edes meinannut löytää sydänääniä millään (ei kai jos kuuntelee TÄYSIN väärästä kohtaa). Ihana terkka tuli sitten ne kuuntelemaan ja löysi heti <3 Sisätutkimusta ei mullekaan tehty kun ei mitään vaivoja ole ollut.. Koitetaan nauttia odotusajasta T. S

  PS. Kuumeisesti täälläkin odotellaan liikkeitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään tosiaan! Vaikka kamalasti pelottaa, niin en kyllä ole ollut näin onnellinen pitkään aikaan. <3 Toivotaan, että liikkeet alkaa pian tuntua. :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)