Kuudestoista raskausviikko

Tänään on rv 16+1. Seitsemästoista raskausviikko on alkanut. Ei ole enää pitkä aika rakenneultraan tai raskauden puoleen väliin. Puhumme miehen kanssa vauvasta melko usein. Puhe tuntuu samalta, kuin yrityksen alku aikoina. Ihanan kuplivalta, epätodelliselta, sitten jos ja sitten kun puhetta.


Kuudennellatoista viikolla vauva koko pituus on 12 cm ja paino 100g. Kuva vau.fi
Pian me voidaan tietää, kumpaa sukupuolta meidän vauva on. Vieläkin koko vauva tuntuu uskomattomalta. Tuntuu oudolta, että vauva on oikeasti tyttö tai poika. Meillä on pieni tyttö tai pieni poika. Salaisuus vielä monelta, mutta silti olemassa.

Olen tunnetasolla edennyt tämän raskauden suhteen. En vielä uskalla sanoa, että meille varmasti tulee vauva. En ole edes uskaltanut koskea kaapissa lojuviin vuosia sitten ostettuihin vauvan vaatteisiin. Päätin, että niskaturvotusultran jälkeen katselen niitä, mutta en kuitenkaan uskaltanut. Mutta ajatustyö on tuonut sen verran tulosta, että tunnen ja uskon pikkuhiljaa olevani raskaana.

En jaksa liikkua samaan malliin kuin ennen. Alkuviikosta hyppäsin tasajalkaa ja vatsaa vihloi ihan järkyttävän kovaa. Äkkinäiset liikkeet, tai vaikka aivastus, saa muutenkin tuollaisen kamalan vihlonnan aikaan. Lisäksi herään joka yö vessaan. Aina sängystä noustessani hätkähdän, että onpas minulla iso vatsa. Vaikkei vatsa vielä hirveän suuri ole, olen siitä kuitenkin erittäin tietoinen. Ja onnellinen.

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)