Tuen loppuminen

Soitin lääkäriin, taas kerran. Kyselin surkeana, pitääkö se tukilääkitys todella lopettaa vaikka se pelottaakin. Pitää kuulemma, joten tänään ja eilen on mennyt Lutinusta vain pienesti. Viikonlopun loppuun mennessä tukilääkitys on kokonaan loppunut. Pelottaa kamalasti. Kysyin myös ultran ajankohdasta. Meillä olisi pitänyt olla ultra vasta rv 8+2 ja meinasin jo kysyä, kannattaisiko minun käydä yksityisellä aiemmin koska tulen pian hulluksi. Hoitaja oli kuitenkin ihana ja ymmärtäväinen, hän löysi minulle ajan hieman aikaisemmaksi ja ultra aikaistui viikolla. Rv 7+2 olisi sitten ultra! 

Tänään rv 6+1. Vaikka pelottaa yhä, niin paniikki on hieman lieventynyt. Ehkä siksi, että saatiin ultra aikaisemmaksi. Ehkä siksi, että minusta tuntuu taas siltä, että kaikki voi mennä hyvin. 

Oireet ovat aika vähäisiä. Välillä kohtua vihloo kovasti ja menkkamaista jomotusta tulee ja menee -pelottavaa, vaikka normaalia. Nukun aamuisin yhä huonosti ja herään nälkäisenä. Toisinaan etoo vähän, mutta ei suuremmin. Rinnat ovat arat ja turvonneet. Vatsa on kamalan turvoksissa, kuten on ollut punktion jälkeen lähes taukoamatta. Farkkuja on turha tukkia jalkaan ja tuntuu, että kaikki "läskihousutkin" puristaa jostakin. 

16 kommenttia

 1. Lääkäri kyllä varmasti tietää, mikä on järkevin päätös tukilääkityksen suhteen. Pakko kysyä, että miksi se pitää lopettaa? Voiko siitä olla jotain haittaa sikiölle, jos sitä jatkaa vai miten?

  Mukavaa, että saitte aikaistettua ultraa, ihan pianhan se on! :)

  Ei kannata pelätä tulevaa vaan ottaa elämä vastaan kaikkine yllätyksineenkin. Mihinkään et nyt voi vaikuttaa, olet parhaasi tehnyt ja sen mukaan on nyt mentävä :)

  Ja mitä sä höpiset, että sullako ei olisi oireita? ;)
  Justhan sä luettelit aikamoisen liudan raskausoireita!
  Aika harvalla kuitenkaan se klassinen pahoinvointi on niin suurellista ja voimakasta mitä elokuvat antaa ymmärtää. Onneksi näin. Itsekin olen kuulunut ihan normaali-oireet saaviin naisiin. Rintoja aristanut aina joskus, ei joka päivä. Joskus turvottanut vatsaa ja joskus olen saattanut nukkua yhdet päiväunetkin. Jotkut tietyt ruoat ovat hiukan ällöttäneet mutta ei sen hurjempaa :) ja joinain päivinä olo ei tuntunut ollenkaan raskaalle (siis jos puhutaan nyt ekasta kolmannesta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti siitä voi olla haittaa ainakin poikasikiön sukupuolieliten kehittymiselle (fiksummat korjatkaa).

   Jos nämä onkin vaan luulosairauden oireita? :D Lääkäri kyseli IVF-hoidon edetessäkin oireita ja sanoin, että vähän vatsaa nipistellyt. Vasta kun selvisi, että munasarjat reagoi hieman odotettua enemmän niin uskalsin myöntää, että aika pahoin olin voinut (vatsakivut, pahoivointi jne.) :D Eli mitään en myönnä, ennen kun yrjöän pitkin työpäivää tai olen muuten vain puolikuollut. Muutenhan olen voinut kuvitella kaikki!

   Kiitos ihanasta viestistä. :)

   Poista
  2. Ok, kiitos vastauksesta. En tiennytkään lugestroneista mitään, joten mielenkiintoista oppia uutta.

   Ei ne ole luulosairauden oireita, ihan normaaleja raskausoireta kuules luettelit :)

   Itse pelästyin ekan kolmanneksen aikan todella monta kertaa sitä, että kun raskausoireet loppui muutamaksi päiväksi ja heti kun tätä googeltti niin jokainen tarina kertoi että oireiden loppu tarkoitti keskenmenoa, mutta niin ne oireet sitten palaili ja katosi tasaisen tahtiin ja raskaana kuitenkin oltiin tukevasti :D

   Itse jos saisin sanoa jonkin hyvän neuvon itselleni silloin kun olin raskaana niin sanoisin että välttele googlea!

   Poista
  3. Olis kyllä hyvä neuvo moneen asiaan. :D Vielä kun sitä pystyisi noudattamaan... Myös minulla oireet on mennyt aika aaltomaisesti ja oireettomuus säikäyttää joka kerta kamalasti.

   Poista
 2. Ihan samat raskaus oireet täällä! �� ja mäki ajattelin ettei mulla mitään oireita oo... Pelottavan samanlaista, nimittäin mäki voin tosi huonosti piikityksien aikana ja munarakkuloita kasvo hirveä määrä �� nyt mä käyn eka ultrassa hakemassa ne hyvät uutiset ja sä sitte pari päivää perässä �� t.S

  VastaaPoista
 3. Miksiköhän sulla on tuo tuki ollut näinkin myöhään? Mun piti silloin alkaa heti vähentää plussatestin jälkeen, ja sittenhän se loppukin kokonaan parin päivän päästä siitä! omituista! Vai olikos sulla taustalla jotain vuotohäiriötä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli aluksi ohjeet vähetää heti, mutta kun otin mun tiputtelut uudestaan esiin niin lääkäri olikin sitä mieltä, että voin jatkaa hiukan pidempään. :)

   Poista
 4. Kun asuin ulkomailla niin lääkärini neuvoi käyttämään lugeja rv 9 asti!
  Ja toinen raskauteni alkoi Suomessa ja lääkärini täällä neuvoi lopettamaan luget hiljalleen noin viikko plussauksesta. Mut mulle kyllä lääkäri sanoi viimeksi kun olin raskaana, ettei se lugejen loppuminen mitenkään pitäisi vaikuttaa siihen raskauteen et ihan hyvin mielin voi ne lopettaa:)

  kyl se hyvin menee vaikka pelottaiskin!!! :)

  VastaaPoista
 5. No hyvänen aika, itse käytin Lugeja rv 11 asti! Näköjään aika paljon vaihtelee käytännöt! :D

  VastaaPoista
 6. Mulla ei ollut alkuraskaudessa minkäänlaisia oireita. Eli ei se oireettomuus aina tarkoita ettei olis raskaana. Kaikilla raskaus on kuitenkin omanlainen eikä toisten kokemukset kerro yhtään siitä miten oma raskaus sujuu. Mut tiedän kyllä tunteesi ja pelkosi. Vaikka kuinka muut vakuutteli, että hyvin kaikki menee niin se oma mieli kyllä vaeltelee aina siellä epäonnistumisen puolella. Pelkoa kun ei tahdo saada millään pois jos se mielessä kummittelee :( Ja pieni vuotokaan ei taekoita aina keskenmenoa. Mulla tuli vielä rv15 jotain pientä, mutta loppuun asti mentiin. Onneksi pian pääset ultraan ja saat vastauksen. Toivon sydämestäni, että sieltä syke löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tosiaan enää montaa päivää. :) Toivotaan, että sieltä syke löytyy oikeasta paikasta. <3

   Poista
 7. Maanantaina löytyi alkio ja syke <3 tsemppiä ultran odotteluun, mikä päivä se on? T. S

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)