Kiitollisuutta ja pelkoa

Koska te olette saaneet tuloksen "raskaana 3+"? Vähän huolestuttaa. Onneksi sentään puikossa testiviiva tuntuu tummuvan. En tiedä pitäisikö pyytää päästä verikokeeseen vai panikoitua vai lopettaa stressaaminen.
Rv 5+0
Rv 5+3
Eilen, aprillipäivänä, en malttanut olla pilailematta. Lähetin hoidoista tietävälle ystävälleni viestin "nyt saadaan teidän "Kaisalle" leikkikaveri". Sain onnittelut jonka jälkeen kerroin viestin olleen aprillipilaa. Ystäväni oli sitä epäillytkin, mutta halusi varmuuden vuoksi onnitella... Sitten laitoin vielä viestin, että aprillipila oli aprillia. Voi olla, että pian meillä on pienet ystävykset jos onnellisesti käy. 

Lugesteronien tilalle sain apteekista Lutinusta. Aamulla tein kotitöitä, kun tunsin, että jotain holahti housuihin. Menin ihan paniikkiin ja juoksin vessaan sanoen miehelle, että nyt taitaa tulla verta. Ilmeisesti kuitenkin Lutinus vain valuu toisella tavalla pois, joten paniikki oli ihan turhaa. Olo oli tuon jälkeen kamala, mutta kiitollinen siitä, että olen yhä raskaana. Vielä tänäänkin.

Lapsettomuusidentiteetti tuskin katoaa koskaan. Sylittelin ystävän pientä, kun useat ihmiset kyselivät minulta, koska me hankitaan lapsi ja ääneen myös pohdittiin sitä, kuinka minun biologinen kello näyttää tikittävän. Miksi minä sain vielä teininä sylitellä rauhassa pieniä vauvoja ilman ahdistavia kysymyksiä? Miksi minä en saa enää olla rauhassa ja nauttia toisten lapsista? Sielä se on vielä, iso, musta, painava möykky minun sisälläni. Vaikka nyt sen vierellä tuikkii jo pieni valokin.

En muista, koska olisin ollut yhtä onnellinen, kuin näiden parin viikon aikana olen ollut. Meidän hääpäivänä tietenkin, mutta se pakahduttava onni ja ilon kyyneleet olivat vain päivän mittaisia. Tämä pakahduttava onni on kestänyt jo monta päivää. 

Minä olen kiitollinen.

23 kommenttia

 1. Älä turhaan stressaa noista testeistä, ne on vaan suuntaa antavia. Itsellä antoi +3 tuloksen vasta joskus rv6 ja olin kans paniikissa, varhaisultrassa gynekologi piti "saarnan" kuinka ihmiset hermoilee turhaan moisten tikkujen vuoksi koska hcg nousu yksilöllistä. Oikein paljon tsemppiä noihin raastaviin ensiviikkoihin, muista että on todennäköisempää että kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että minulla on sama tilanne. Netistä löysi hcg viitearvot ja vertailuksi sen, millä arvoilla nuo testit antaa mitkäkin viikot. Pitäisi olla ihan normaalia, että vasta rv 6 tienoilla näyttäisi tuon +3. Nyt tässä miettii, uskaltaako noita kalliita testejä enää ostaa, vai pitäisikö yrittää päästä labraan mittauttamaan tarkka hcg-arvo...

   Poista
 2. Luin että hcg arvo nousee hitaammin jos on poika kyseessä, nopeammin jos tyttö.. :D en tiedä asian todenperäisyyttä! Itse sain 3+ tuloksen 5+3, kyllä se sullakin sieltä tulee..<3 kaikki raskauteen liittyvä on niiiiiin yksilöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan jo tässä vaiheessa sukupuoli selvillä vai selviääköhän se vasta myöhemmin? :) Toivotaan tosiaan, että tulee... :#

   Poista
  2. Tietysti se on jo selvillä kumpi se on, se selviää sillä hetkellä kun siittiö pääsee munasolun sisälle! :)

   Poista
  3. http://www.vau.fi/raskaus/Poika-vai-tytto/Miten-lapsen-sukupuoli-maaraytyy/

   Oon varmaan lukenut liikaa epäselvistä sukupuolista. :D Joskus voi kuitenkin käydä toisin, kuin kromosomit antaisi ymmärtää...

   Olisi kyllä kutkuttava ajatus saada pieni poika. <3

   Poista
  4. Mulla on ihan alusta asti ollut ihan tyttöfiilis.. :D Mies oli kyllä sitä mieltä että heidän sukuun ei synny kun poikia ( hän itse on yksi neljästä veljeksestä ja hänen veljillään on yhteensä 7lasta, joista vain yksi on tyttö),mutta minä oon kyllä ihan toista mieltä.. :) no, oli kumpi nyt tahansa, kunhan tulee.. <3

   Poista
 3. Itse olen onnistuneissa raskauksissa saanut 3+ aina rv 5+0 tai rv 5+1
  Ja niissä keskenmennneissä en edes aina saanut 3+ vaikka oli jo reilusti yli rv 6... tai sitten juuri lähempänä rv 6 tuli se 3 + ja sitten pian aloin jo vuotamaan :( Mutta viivatestit ovat kyllä aina olleet vahvoja oli sitten millainen raskaus tahansa kyseessä.

  Tästä viisastuneena sanoisin, että älä kiduta itseäsi raskaustesteillä ja yli-analysoimalla niitä. Jos keskenmeno tulee niin sitä ei estä tuhansien testien tekeminen. Nauti nyt juuri tästä hetkestä ja muista, että reilusti suurin osa raskauksista päätyy synnytyksiin, joten jopa tilastot ovat puolellasi :)

  Viimeisimmässä raskaudessa tein vain yhden raskaustestin, ensimmäisen kun menkkojen olisi pitänyt alkaa ja siihen tuli sen verran vahva viiva että päätin uskoa ja luottaa alkaneeseen elämään ja olisi kyllä heikkoina hetkinä tehnyt mieli tehdä montakin testiä vain todisteena itselleni, että olen raskaana mutta pidin pintani ja henkisesti olo tuntui vahvalta ja usko onnistuneeseen raskauteenkin lujittui kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka vahvoiksi sulla tuli viivat keskenmenneessä raskaudessa?

   Toivotaan, että tilastot ovat meidän puolella. Ja käytäntö. Nyt iski vaan taas kovan stressin, enkä osaa olla stressaamatta. Pelottaa kamalasti kuinka tässä käy. :/ Vielä pitäisi melkein kolme viikkoa odottaa varhaisultraan...

   Poista
 4. viivatesteihin olen saanut aina vahvat viivat, yleensä se testiviiva ollut vahvempi kuin kontrolliviiva rv 5 alkaen.

  Ja muistan kuinka olen analysoinut noita viivoja keskenmenon pelossa ja vielä sinäkin aamuna kun vuosin jo vahvasti verta niin raskaustesti näytti vahvaa testiviivaa. Silloin tajusin, että ihan turha niitä viivoja on kauheasti tuijotella. Ei ne lopulta paljoakaan kerro...

  Enemmän kertoo ultrat ja nyt vaan rauhallisin mielin odottele varhaisultraa ja jos testit stressaa niin suosittelen lopettaa testailun. Kyllähän se selvää on jo kun katsoo noita kuviasi että raskaustesti näyttää ehdottomasti positiivista :)
  ja ne kaikki "ihanat" raskausoireet kyllä sitten muistuttavat raskaudesta kun se meinaa päästä unohtumaan :D
  Itselläni raskausoireet ovat aina alkaneet vasta rv 6.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallisin mielin on kyllä ihan mahdoton olla. Vaikka nuo testit stressaa, niin kyllä se positiivinen tulos tuo aina myös varmuutta ja rauhaa. En usko, että pystyn lopettamaan ennen kun saan +3 tuloksen tai sitten muuten selville, että kaikki on ok.

   Poista
 5. Moikka! Itse tein tasan yhden testin, ja sekin oli se apteekin halvin. Pihi kun olen, ei olisi tullut mieleenkään käyttää niihin yhtään ylimääräistä pennosta.:D Ja kyllä, edelleen oon raskaana, 3 vk laskettuun aikaan. Ja 3,5v. tätä on odotettu. Mä olen siis täysin samoilla linjoilla edellisten kommentoijien kanssa, ei kannata tehdä enää noita testejä. Toi testiviiva on tosi vahva, että eiköhän se tarkoita vain yhtä asiaa. Ja ei ne testit mitään pelasta, jos jotain tapahtuisi. Toivon kuitenkin todella, että kaikki menee hyvin, ja miksi ei menisi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuitenkin hidas raskaushormonin nousu voi ennustaa keskenemenoa. Siksi on "pakko" saada tietää, nouseeko ylipäätään. Mutta joka tapauksessa testaaminen pitää varmaan piakkoin lopettaa. Ja toivoa, että meille voi hyvin käydä.

   Poista
 6. Mäkin antaisin testien ja hcg-mittausten nyt olla :) Jos oikein huolestuttaa, niin ainahan voitte mennä yksityiselle varhaisultraan jo aiemmin. Syke näkyy rv 6+. Tiedän kyllä itsekin kalvavan epäilyksen tunteen, sillä itselläni ei ole ollut koskaan mitään raskausoireitakaan menkkojen puuttumisen lisäksi, mutta niin vain lapsi syntyi ja tämä toinen raskaus on ihan yhtä oireeton, mutta ultran mukaan kohdussa on kuitenkin pieni elämän alku vahvoine sykkeineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kans tossa vaiheessa näytti jo 3+ (muistaakseni juurikin 5+0 päivänä, koska hedelmöittymisestähän se laskee sen.)
   Punktiopäivä on 2+0 ja jos tasan kahden vviikon päästä punktiosta tekee testin on silloin rv. 4+0 eli ton pitäsikin näyttää et 2-3 viikkoa hedelmöittymisestä, varsinkin jos testaa vasta oikeana testipäivänä niinkuin itse niin silloinhan mulla oli jo rv 4+5 kun viidenpäivän ikäinen alkio siirrettiin.
   Testasin sitten muutaman päivän päästä oikeasta testipäivästä eli muistaakseni tasan 5+0 uuden ja sain jo ton 3+. POikaa odotin vaikken silloin tietenkään tiennyt sitä vielä.

   Mutta kuten täällä sanottiin niin hcg:n nousu munkin käsityksen mukaan on yksilöllistä joten ei auta kun katsella mitä tapahtuu / käydä verikokeessa jos mietityttää. Itse en käynyt kun mulla mielenterveys ei olis kestänyt jokapäiväistä "testailua" vaan päätin vaan odottaa alkuraskauden ultraa fiiliksellä syteen tai saveen, siihen en voi kuitenkaan itse vaikuttaa miten asiat menee vaikka testaisin 100 päivässä. (mulla oli alkuraskauden ultra klinikalla rv. 8+2 vasta...)

   Terkuin Miisa

   Poista
  2. Mulla ei taida mielenterveys kestää olla testaamatta. :D Tietää edes sen, että tällä hetkellä on raskaana. Mullakin on alkuraskauden ultra vasta rv 8+2. Pitää vain toivoa, että aika menisi nopeasti, eikä mitään ikävää pääsisi tapahtumaan. :/

   Poista
 7. Itse en saanut 3+ tuohon digitestiin ollenkaan vaikka testasin muistaakseni rv5+6 viimeisen kerran vaan tuli vain 2-3 viikkoa (1.ICSI tuoresiirto)...mutta nyt kuitenkin rv28+5 ja kaikki mennyt hyvin eli älä huoli turhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että teillä menee hyvin vaikkei testiin tullut sitä maagista 3+:ssaa. :)

   Poista
 8. Sain 3+ vasta kun oli rv 5+6 ja kesken meni (tuulimuna) Nyt nousi hormonit nopsasti ja 3+ tuli juuri silloin kun pitkin eli rv 5+1 ja terve poika syntyi. Ei varmaan ihan sellainen vastaus mitä halusit kuulla :( mut jos sulla on jo kovat raskausoireetki päällä niin en stressais sinuna !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole erityisen kovat oireet, mutta huomaan, ettei olo ole kuin ennen. Toivotaan, että meillä kävisi kuitenkin hyvin...

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)