Kahdeksas raskausviikko

Tänään on rv 7+6, eli huomenna alkaa yhdeksäs raskausviikko. Kahdeksas raskausviikko jatkui oikeastaan siitä, mihin seitsemäs viikko loppui. Etova olo on vaivannut aikaisempaa enemmän ja oksentanut olen aina välillä. Kiitos pahoinvoinnin, en ole ehtinyt kamalasti murheita.

Kahvi maistuu pahalta. Töissä juon sitä vielä, koska en halua paljastua. Normaalisti rakastan kahvia, joten ei ehkä menisi selitykset läpi.... Jos kukaan ei katso, käyn kippaamassa osan kahvista viemäriin tai kaadan vaivihkaan vain vähän mukin pohjalle. Töiden jälkeen olen väsynyt ja erilaiset tuntemukset mietityttää. Olen luvattoman paljon ollut tekemättä mitään ja elämä on ollut vähän pysähdyksissä - kuitenkin hyvällä tavalla.

Olen tuijottanut ultrakuvaa paljon. "Tuikkeella" on ihan selvästi pää ja jalkojen alku (häntä tässä vaiheessa). Varhaisultrassa todistettiin myös sydämen lyöntejä. Kirjoittaminen ja vauvan ajatteleminen on vaikeaa. On ihan käsittämätöntä, että kohdussani on jotain. Jotain, mitä minäkään en tiedä kunnolla, vaikka se tapahtuu minussa. Salaisuus sana on saanut aivan uuden merkityksen.

Vain harva tietää raskaudesta ja vaikka olisi ihana kertoa, tuntuu kertomattomuus vielä paljon paremmalta. Yksi ihana ystäväni tietää kuitenkin ja ilmeistyi meille yhtenä iltana - lasten skumppapullon kanssa! <3

8 kommenttia

 1. Tämä on kyllä ihana uutinen! <3 Tuntuu hyvältä lukea jopa pahoinvoinnistasi! ;) Voimia ja iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä hyvältäkin voida pahoin! Aina kun on hyvä olo, kuten nyt, niin miettii vaan koko ajan, että mahtaakohan kaikki olla hyvin.

   Poista
 2. Kuulostaa niiiiin tutulta! :) mulla jatkui pahoinvointi viime viikolle asti, jolloin oli myös koko raskauden pahin päivä! Jouduin lähteä töistä kesken kaiken kotiin, oksensin monta kertaa ja olo oli aivan kauhia.... Sen päivän jälkeen on alkanut helpottaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että on alkanut helpottaa. :) Välillä tuntuu, että minullakin on helpottanut, mutta voi kyllä johtua vain tottumisestakin. :D Tai siitä, että pelottaa aina kun olen oireeton.

   Poista
 3. Ihme toiveilua pahoinvoinnista! Ne oireet tai oireettomuudet ei kerro yhtään mitään. Ja luulisi ymmärtävän että rajut pahoinvoinnit raskauden aikana ei todellakaan ole vain merkki siitä että loistavasti sujuu vaan siitä että se naisen keho "hylkii" raskautta ja velloo sisuksia ja tästä syystä jos oireeton pitäisi olla vain tyytyväinen. Lopeta stressaaminen ja surkuttelu jollei oksetuta ja pystyy elämään suht normisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme toiveilua? Kyllä on kumma, jos tässä tilanteessa ei saa toivoa ammentaa sieltä, mistä sitä löytää. Pitäisi vissiin vain masentua ja maata seuraavat kuukaudet, koska onhan se totta, ettei mikään oire tai oireettomuus takaa mitään.

   Niin ja tarkennuksena vielä, etten ole kärsinyt rajusta pahoinvoinnista enkä toivo kärsiväni. :) Lievät oireet kuitenkin muistuttaa siitä, että jotain tapahtuu. Muuten tilanne tuntuu niin absurdilta.

   Poista
 4. Mitä tällä viikolla kuuluu? :) Milloin sulla on eka neuvola?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torstaina neuvola ja hyvin menee. Yritän jaksaa kirjoittaa joku päivä, tuppaa vähän väsyttämään. :D

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)