PP5 - tunteiden vuoristoradassa

Eilen aamulla tunnustelin oloani. Etoiko vähän? Tuskin. Rintojen turvotus ja arkuus hellittivät päivän mittaan. Illalla oli kylmä ja väsy, mutta koska minulla ei olisi? Tänään rinnat ovat selvästi normaalimmat, kuin on aikaisemmin siirron jälkeen. Ei vaikuta hyvältä. Muutenkin olo alkaa olemaan kaikin puolin normaali, ainakin fyysisesti. Henkisesti olo on malttamaton ja kireä. Jos tämä ei tärppää, koska me voidaan tehdä pakastetun alkion siirto (eli PAS)?

Tekisi mieli tehdä raskaustesti. Alkio olisi tänään 10 päivän ikäinen, jos kaikki olisi mennyt niin kuin olisi pitänyt. Olisi helpompi sietää pettymys, kun saisi totutella pikkuhiljaa ikäviin uutisiin. Katsotaan, kauanko maltan mieleni.

Pohdiskelen, mitä teen jos tämä hoito ei onnistu tai hoidot ylipäätään. Tästä ilmeisesti joku voi saada käsityksen, että olen luovuttamassa?! Luovuttamassa? Ollaan niin alussa hoidoissa... Ollaanko? Toivottavasti ei. Parhaassa tapauksessa voidaan olla hoitojen loppusuoralla. Mielestäni kenenkään ulkopuolisen ei tarvitsisi minun tai muun saman kaltaisessa tilanteessa olevan tilannetta pohtia - ainakaan vähättelevään sävyyn.

Olen väsynyt hoitoihin. Pelkään epäonnistumista ja pelkään onnistumista. Pelkään, jaksanko lapsen kanssa vaikeissa elämänvaiheissa ja sitä osaanko olla sellainen äiti, kuin toivoisin olevani.

Simpukka 1/2016, Minna Wikström

En ole lopettamassa hoitoja. En ole luovuttamassa. Minä haluan onnistua. Minä olen sinnikäs, peräänantamaton ja taisteluntahtoinen - sekä helposti provosoituva. Mutta minä en ole tyhmä. Kaikki eivät hoidoilla onnistu, eikä onnistuminen ole siitä kiinni, rämminkö väkisin kaikkia kikkakolmoset ja rahat käyttäen kaikki mahdolliset hoidot läpi uskoen sokeasti siihen, että kyllä me onnistutaan.

Toivon, että kuulumme siihen osaan, joka onnistuu hoidoilla.

11 kommenttia

 1. Ymmärrän tunteet, voimia, nämä päivät ovat varmasti raskaita.
  Täytyy kuitenkin muistaa, että osalla ei ole mitään oireita raskautumisen jälkeen. Itsellä oli ainoastaan menkkatuntemuksia usean päivän ajan, tuntui, että kohta alkaa kuukautiset, mutta eivät sitten alkaneetkaan, vaan olin raskaana. Ensimmäinen kolmannes oli melkeimpä oireeton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on ollut oireeton alkuraskaus. :) Toivotaan, että täälläkin oireettomuus olisi hyvä merkki.

   Poista
 2. Tuo oireiden kuulosteluaika on kyllä raastavaa, saa kaivettua esiin sekä oireita että oireettomuutta halutessaan. Eikä mikään välttämättä merkitse negatiivista tai positiivista tulosta. Päivät vain matelevat!

  Kaikkiin tuntemuksiin on myöskin henkisellä puolella oikeus, oli sitten lapsettomuutta takana 2 vuotta tai 10 vuotta. Tai oli sitten 1. hoito tai 6. hoito meneillään. Ihmisten tilanteet ovat jokaiselle henkilökohtaisia eikä ole olemassa mitään aikajanaa, johon sijoitellaan tuntemukset, joihin on oikeus missäkin vaiheessa. Itse olen ainakin hoitojen alusta saakka varautunut mahdollisuuteen etteivät ne ehkä onnistu meidän kohdallamme. Omalla kohdallani ainakin se on parempi vaihtoehto kuin uskoa sokeasti kymmeniin hoitoihin. Siltikin voi olla kuitenkin toiveikas ja elää suhteellisen positiivista elämää. Noniin, tästä sepustuksesta ei ehkä ottanut mitään selvää. Voimia tuleviin piinapäiviin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, ja julkisella yleensä haluavat pitää yhden välikierron ennen PAS:ia. Yksityisellä PAS voidaan tehdä seuraavaan kiertoon.

   Poista
  2. Yhteen mieleen mahtuu monenlaisia tunteita ja ajatuksia - hyvä niin! Hyvin saa selvää vaikka sekavia ajatuksia onkin, ihan samanlaisia ajatuksia kuin minulla... :)

   Toivotaan, ettei meillä haluttaisi tuota välikiertoa pitää ennen PAS:ia jos siinhen joudutaan. Mutta aika näyttää. Tuskin se taukokierto loppujen lopuksi huonoakaan tekisi...

   Poista
 3. Hyvä teksti, ja täällä ihan samoja ajatuksia. :) Tsemppiä tuleviin päiviin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Toivotaan, että teille kävisi hyvin tässä kierrossa!

   Poista
 4. Toivon teille kaikkea hyvää ja toivotan paljon onnea ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Tuo Minnan kirjotti tossa viime Simpukassa oli kyl niin hyvin kiteytetty että tuli tyylii nyökyteltyä niskat rikki ja huudeltua samalla aamenta :D Hyvä että mainitsit tuon blogissa, en ite saanu mitenkään fiksusti sisällytettyä tuota omaan kirjotukseen ja aihe on kuitenki semmonen mikä ois kaikkien ihan hyvä pitää korvan takana :) Tai en tiiä ajattelenko näin vaan kun ollaan niin alussa näissä hoidoissa ;D
  Tsempit sinne piinailemaan! Täällä piinaillaan ainakin torstaihin kun on virallinen testipäivä. (Ihanku en testailis heti maanantaina ku pääsen reissusta kotiin 😂)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että ajatellaan näin siksi koska kaikki on niin alussa! :D Ja eihän monen mielestä ovulaation induktiot ja inssit edes ole lapsettomuushoitoja (?!!).... :D Toivotaan, ettei kummankaan tarvitsisi pidemmälle rämpiä tässä suossa.

   Tsemppiä piinapäiviin!

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)