PP10 - kohdussa vai ei?

Aamulla näin digitestissä juuri sen, mitä halusin. Tänään on kuitenkin mietityttänyt vasemmalla munasarjoissa oleva ajoittainen, vihlova/sykkivä kipu. Ei kai tämä ole kohdunulkoinen? Millaisia kipuja teillä on ollut alkuraskaudessa?


Ahdistaa. Ollaan lähdössä reissuun ja pelottaa, että jotain sattuu ja kaikki ei olisikaan kunnossa. Voihan se olla keltarauhanenkin... Mutta millä ihmeellä sen todistan itselleni ja saan mieleni tasaisemmaksi?

Oireet eilen ja tänään: Jos en tee jotain, meinaan jäätyä. Välillä etoo ja mahaan sattuu. Vihloo pääasiassa vasemmalta puolelta, mutta myös keskellä välillä jotain tuntemuksia. 

16 kommenttia

 1. Alussa niitä kipuja ja vihlomisia ja kaikkea muuta on niin paljon, että älä ole huolissasi! Itsellä jomotuksia oli toispuoleisesti aika pitkällekkin, välillä sattu aika paljonkin. Silti kaikki oli hyvin! Paljon onnea plussasta! Älä murehdi, vaan nauti!

  VastaaPoista
 2. Heippa! Mullakin oli aivan alkuraskaudessa todella kovia toispuoleisia kipuja mitkä bel ihan päivystykseen asti mutta syyksi selvisi juuri tua keltarauhanen :) Mulla oli myös verenvuotoa... Muuten oireina oli rintakivut,pieni kuvotus,palelu ja menkkamaisia kivut.. nyt ollaankin sit rv 30 raskaana :D uskoisin että keltarauhanen vaan sinua kiusaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se niin ole. :) Ainakaan kivut eivät ole yltyneet. Onnea loppuodotukseen! :)

   Poista
 3. Onnea! <3 <3 Aivan ihania uutisia täällä!

  Mulla oli ekoina viikkoina ihan järkyttäviä repäisykipuja, piti oikein kaksi kerroin välillä mennä. Yöllä en saanut nukuttua jos iskivät. Kaipa ne jotain kiinnittymiskipuja olivat, menivät nopeasti ohi :)

  VastaaPoista
 4. Mäkin muistelisin että muutamana päivänä plussan tienoilla kipua oli vain oikealla puolella, ja varhaisultrassa näkyi että juuri sillä puolella oli keltarauhanen! :) joten älä sielä murehri, vaan nautit pääsiäisestä plussauutisen kanssa... :)

  VastaaPoista
 5. Täälläkin oli juuri toispuoleista jomotusta,kovaakin! Sitä oli molemmissa raskauksissa. Luultavasti juuri se keltarauhanen..Nauti alkuraskaudesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän. :) Varmasti vielä helpompi yrittää nauttia sitten, kun varhaisultrassa ollaan päästy käymään.

   Poista
 6. Minulla ihan koviakin kipuja mutta eilen käytiin yksityisellä ultrassa ja syke löytyi sekä kaveri oikeassa paikassa kiinni. Tuo kipuilu ja vihlominen on minulla ainakin ollut harmitonta.

  VastaaPoista
 7. Onnea onnea! <3 En tainnut vielä onnitella. Hyvältä näyttää testitulos. Eiköhän ole oikeassa paikassakin!

  VastaaPoista
 8. Alkuraskaudessa oli kaikenlaista jomottelua ja myös aikamoista vihlontakipua useamman viikon oikealla, josta munasolu oli lähtenyt. Eli keltarauhasen piikkiin laittaisin minäkin :) Melko suuri osa kohdunulkoisista oireilee kivun lisäksi epätyypillidenä verenvuotona ja tilanne todetaan h.7 kieppeillä. Samoissa main voi käydä varhaisultrassa jos mietityttää. Lämpimät onnet plussasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi poli tarjoaa varhaisultran, kun raskaus on hoidoilla alkunsa saanut. :) Kiitos onnitteluista! <3

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)